Categorieën
Beauty

Wat werkt nu beter? Budget of duurdere variant?

Make-up is in overvloed in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen en ook qua prijs is er enorm veel variatie. Een gedachte bij veel mensen is nog steeds dat goedkope producten per definitie minder goed zijn en dure producten bijna geen miskopen kunnen zijn. Nu heb ik zelf al meerdere malen ervaren dat deze redenering nogal kort door de bocht is en lang niet altijd waar is. In dit artikel zet ik enkele veelgebruikte make-up producten onder elkaar en vergelijk ik welke beter is: de budget of duurdere variant.

Ik ga bij budget producten uit van prijzen onder de € 5,00 en de wat duurdere varianten (lees: niet dúre, maar wat duurdere) zijn dus boven de € 5,00. Ik noem hieronder enkel producten van merken die ik zelf ooit heb gebruikt, er zijn er natuurlijk nog veel meer te noemen.

Foundation

Budget
Catrice, Essence, Hema, Miss Sporty

Duurdere varianten
Bourjois, Rimmel, Vichy, Maybelline

Bij foundation geldt voor mij dat de wat duurdere varianten het over het algemeen toch iets beter doen.
Ik heb bij veel van deze veel minder tot geen last van irritaties en onzuiverheden, ze dekken net iets beter en blijven  langer op hun plaats zitten.

Concealer

Budget
Zoeva, Catrice

Duurdere
Bourjois, Rimmel, Touche Éclat YSL

Ook van concealers heb ik aardig wat verschillende geprobeerd, maar uiteindelijk gebruik ik nu alweer een tijdje naar tevredenheid hetconcealer palette van Zoeva. Dit palette werkt uitstekend voor mij; mijn huid kan er goed tegen en doordat er veel verschillende kleurtinten in zitten is er altijd wel eentje die bij jouw huid past. Het palette kost € 14,95, maar omdat je voor dat geld veel verschillende concealers krijgt deel ik hem toch in onder budget. Ook het budget concealerpaletje van Catrice is op zich best fijn, maar daarin heb je wat minder keuze qua kleuren en moet die van jouw huid er maar net tussen zitten.
De concealer tubetjes van Bourjois en Rimmel heb ik na verloop van tijd toch weer aan de kant gelegd, omdat mijn huid ze heel duidelijk niet fijn vond en ze ook niet heel erg goed hun werk deden. De Touche Éclat van YSL heeft mij helemaal teleurgesteld; ook daar kreeg ik een geïrriteerde huid van en hij deed mijn donkere kringen helemaal niet zo goed camoufleren. Ik vind het de € 35,00 in ieder geval bij lange na niet waard!

Oogschaduwbasis

Budget
Hema, Catrice, Etos, Zoeva

Duurdere
Gosh, Too Faced, Guerlain

De oogschaduwbasis van Hema en Etos vind ik helemaal niks, maar dat heeft niet perse met de lage prijs te maken want ook de veel duurdere van Guerlain is niet mijn favoriet. De Guerlain kost rond de € 25,00, maar na een paar uur verdween de oogschaduw alsnog in de lijntjes van mijn ogen en bovendien vond ik hem sowieso veel te vettig en niet fijn in gebruik. Op dit moment gebruik ik naar volle tevredenheid de Shadow Insurance van Too Faced, die met
€ 21,20 wel behoorlijk aan de prijs is, maar in ieder geval wel kwaliteit levert en lang meegaat.

Oogschaduw

Budget
Catrice, Essence, DA, NYC, NYX, MNY

Duurdere
Sephora, Gosh, Rimmel, L’Oréal, Bourjois

Ook bij oogschaduw kan de kwaliteit het nogal variëren, zo zijn de oogschaduws van budgetmerken als Catrice, MNY, NYC en NYX eigenlijk prima en vallen de duurdere van Bourjois, Sephora en Gosh juist weer behoorlijk tegen. Deze hebben heel weinig pigment, geven bijna geen kleur af en werken alles behalve fijn. Dit geldt overigens ook voor de budget oogschaduws van DA, daar kan ik ook niets mee. Ook hierbij zie je maar dat én de budget én de duurdere variant tegen kan vallen. Met de oogschaduws van Rimmel is op zich ook niet heel veel mis, behalve dat ze wel snel een beetje gaan korrelen en brokkelen.

Mascara

Budget
NYC, Essence, Catrice

Duurdere
Maybelline, Rimmel

Ik gebruik eigenlijk al mijn hele leven de mascara’s van Rimmel, die hun werk prima doen. De laatste tijd maak ik ook regelmatig uitstapjes naar die van Maybelline, waar ik ook heel tevreden over ben. Toch vind ik de prijs van de mascara’s van deze merken de laatste jaren wel erg hoog aan het worden en heb ik de limiet aan wat ik voor een mascara wil neertellen toch wel rond de € 15,00 liggen. Nu probeerde ik onlangs een aantal mascara’s van NYC van slechts € 2,99 en € 3,49 en die waren eigenlijk ook best oké, dus zo zie je maar dat het voor die prijs ook kan. Daarentegen vind ik de budget mascara’s van Catrice en Essence weinig doen.

Blush

Budget
MNY, NYC

Duurdere
NYX, Bourjois, Rimmel

Jarenlang gebruikte ik naast de mascara ook de blushes van Rimmel, maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn huid daar niet goed op begon te reageren. Ik heb toen blushes van onder andere Bourjous, MNY, Catrice en NYX geprobeerd waarbij die van Bourjois  me heel erg tegenvielen. Er komt bijna geen kleur van de blushes af en de structuur ervan vind ik ook helemaal niet prettig. De blushes van MNY gaan op zich wel, maar hiervan passen de (nogal rare) kleurtjes niet echt bij mijn huid. Toen bestelde ik online wat blushes van NYX en die gebruik ik nu bijna dagelijks. Mijn huid reageert en prima op, er komt voldoende pigment vanaf en ook de prijs van € 6,99 is nog te overzien.

Wenkbrauwgel

Budget
Essence, Hema

Duurdere
Anastasia

De wenkbrauwgels van Essence en Hema heb ik geprobeerd als goedkopere variant voor de best wel dure van Anastasia, maar kies dan toch liever voor de duurdere. Met die van Essence en Hema blijven je wenkbrauwen lang niet de hele dag in model en zakken ze vrij snel alweer in.
De gel van Anastasia mag dan iets duurder zijn (bij mij zat hij in het wenkbrauwkit, los kost hij € 24,50), maar ik doe er echt al heel lang mee en ik weet tenminste zeker dat mijn wenkbrauwen de hele dag op z’n plek blijven zitten.

Lipstick

Budget
Etos, Catrice, Essence, NYX

Duurdere
Rimmel, Gosh

Zoals gisteren in een review te lezen was zijn de budget lipsticks van Etos mij prima bevallen. Ook de lipsticks van Rimmel zijn op zich wel fijn, maar zijn met een prijs van tussen de € 8,00 en € 10,00 wel een stukje duurder en bovendien hebben deze nogal de neiging mijn lippen uit te drogen, waarbij hetzelfde geldt voor de lipsticks van Gosh. Favoriet zijn toch de NYX Round lipsticks voor slechts € 2,49, die echt ideaal zijn. Ze geven onwijs veel kleur af, doen je lippen zacht en verzorgd aanvoelen én blijven lang zitten!

Lipgloss

Budget
NYX, Catrice, Essence, MNY

Duurdere
Rimmel, Gosh, Maybelline, Bourjois

Net als bij de lipsticks vind ik ook de lipglossjes van NYX heel fijn. Ergens vorig jaar heb ik een aantal lipglossjes van Rimmel en Bourjois ingeslagen, maar die gebruik ik eigenlijk zelden tot nooit meer. De kleurintensiteit van de Rimmel lipgloss vind ik toch nogal tegenvallen en ze plakken ook snel, net als die van Gosh.
Ook de lipgloss van Bourjois valt een beetje tegen; hij is met € 10,50 behoorlijk duur, is snel op en er hangt een niet heel lekker luchtje aan.

Zo zie je maar weer dat budget make-up producten niet per definitie minder goed zijn dan de duurdere varianten, het verschilt gewoon nogal per product en merk en natuurlijk ook per persoon.

Wat is jouw ervaring met budget en duurdere make-up, wat werkt bij jou uiteindelijk vaak het beste?

3 reacties op “Wat werkt nu beter? Budget of duurdere variant?”

Ik heb een allergie voor Parfum. Nouja de meeste stoffen daarvan. Maar die zitten meestal in de duurdere make-up producten. Ik heb daarom alleen maar goedkope merken. Raar maar waar, de make-up van de Action (Max) vind ik op dit moment het fijnst!! Het is natuurlijk wel zo dat je niet altijd het beste effect krijgt, maar veel komen dicht in de buurt!

Dat verschild.
Maar ik heb een chanel lakje en je merkt wel duidelijk verschil tussen Catrice en Chanel.
Chanel droogt veel sneller en blijf langer zitten, en Catrice is echt pas heel laat droog en er komen dus heel snel putjes in de nagellak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.