Categorieën
Beauty Make-up

NYX Round Lipsticks

Op bijna elke beautywebsite of blog ben ik ze wel eens tegengekomen: de NYX Round lipsticks.
Ik was er dan ook razend benieuwd naar, vooral gezien de lage prijs, ontzettend veel verschillende kleuren die er bestaan en de mooie swatches die ik er van had gezien.

NYX is een Amerikaans cosmeticamerk dat in Nederland niet in de winkel te koop is, maar enkel via een paar webshops die het merk verkopen. NYX is een budgetmerk en is qua prijzen een beetje te vergelijken met Catrice, Essence en Gosh. Deze Round lipsticks zijn maar € 2,49 per stuk, wat echt niet veel is. Ik wilde graag eens een paar van deze lipsticks uittesten en kwam daarmee voor de bijna onmogelijke opgave om kleurtjes uit te kiezen. Gezien het feit dat er zo’n 143 verschillende kleuren bestaan, kun je misschien begrijpen dat ik daar niet binnen een minuut uit was. Op de website waar ik ze heb uitgezocht was de kleur van de lipstick aan de kleine kleurvoorbeelden niet zo heel duidelijk te zien en vaak zijn deze ook een beetje misleidend. Ik ging daarom op zoek naar wat swatches van de kleurtjes die ik wellicht wel zou willen zoeken, maar ten eerste waren daar niet zo heel veel van te vinden en ten tweede heb je natuurlijk altijd weer het euvel dat zo’n lipstick op elke huid en lippen anders uitpakt en het dus als nog niet heel objectief is. Ik wilde sowieso een felroze ‘Barbie’ kleur, een lichtroze en wat nudetinten. Helaas waren de nude lipsticks die ik dan zou willen niet meer beschikbaar, dus daar moet ik nog even geduld mee hebben.
Na lang dubben heb ik er twee aangeklikt om uit te proberen en ontvangen en dat zijn de kleurtjes ‘504 Harmonica’ en ‘509 Narcissus’.

504 HARMONICA

De lipsticks zien er met het zwart witte hulsje en het speelse NYX logo met de kringeltjes best chique en leuk uit. Op de bovenkant van de dop staat de naam en het nummer van de lipstick en ook handig is dat je aan de onderkant kunt zien welke kleur je in je handen hebt.

‘Harmonica’ is een hele mooie lichtroze lipstick, die niet zo heel opvallend is. De pigmentatie van de lipstick is prima; er komt na 1 streep al veel kleur vanaf. Wat meteen opvalt aan de NYX lipsticks vergeleken met andere lipsticks is dat deze heel zacht, vet en romig aanvoelen en in tegenstelling tot andere lipsticks je lippen niet zo uitdrogen, wat heel fijn is. Zo voelt het eigenlijk een beetje alsof je lippenbalsem opbrengt, maar dan met de intense kleur en structuur van lipstick. De lipsticks bevatten een fluwelen textuur met mineralen die je lippen lekker hydrateren. Omdat de lipstick zo creamy is moet je wel een beetje uitkijken dat je niet allemaal lipstick naast je mondhoeken en boven je cupidoboog krijgt. Bij een lichte kleur als de ‘Harmonica’ is het nog niet zo heel erg als er iets naast gaat, maar is het toch sowieso iets handiger om de lipstick met behulp van een spiegeltje aan te brengen. De geur van de lipstick vind ik niet heel lekker. Het is niet eens heel sterk aanwezig, maar gewoon een beetje een raar en moeilijk te definiëren luchtje.

509 NARCISSUS

De ‘Narcissus’ is echt een te gekke Barbie-achtige felroze lipstick! Hij is misschien niet voor iedereen en niet voor iedere gelegenheid weggelegd, maar voor af en toe is deze heel leuk. Bij het dragen van deze lipstick moet je de rest van je make-up niet te aanwezig en uitbundig maken, want dan krijg je heel snel een echt Barbie-effect. Deze lipstick laat je lippen er namelijk echt uitknallen! Ook deze lipstick is lekker zacht en romig en bij deze moet je dus echt even voor de spiegel gaan staan om hem netjes aan te brengen, want met zo’n kleur vallen de kleinste uitschietertjes op.
Deze kleur lipstick blijft ook echt lang zichtbaar, op een gegeven moment wilde ik even van lipstick wisselen en moest ik de ‘Narcissus’ er echt met voldoende make-up remover afhalen.

De NYX lipsticks zijn voor € 2,49 per stuk (exclusief verzendkosten) te bestellen via onder andere www.boozyshop.nl

3 reacties op “NYX Round Lipsticks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.