Categorieën
Beauty Make-up

NYX black eyeshadow

Zoals je al eerder op By Sjanty hebt kunnen lezen gebruik ik veel donkere oogschaduw. Ik ben bang dat ik al van heel veel merken oogschaduws variërend tussen donkergrijs, donkerblauw en zwarte-achtig in mijn stash heb, maar het merk NYX zat daar nog niet tussen. Hoog tijd dus om deze ook eens uit te proberen!

De NYX single eyeshadows zijn net als de NYX Round lipsticks in enorm veel kleuren te verkrijgen; zo’n 160! Aangezien ik (voor de verandering, ahum…) toch weer eens een nieuwe donkere, zwartachtige wilde proberen werd het de ES01 Black. Ik twijfelde eerst nog even of deze zelfs niet te donker en te zwart zou zijn, maar besloot het gewoon te doen. De NYX single eyeshadows kosten € 5,50 per stuk, wat ik ergens eigenlijk nog aardig aan de prijs vind voor een single eyeshadow van een budgetmerk.

Toen ik het doosje geleverd kreeg had ik eigenlijk gedacht dat hij groter zou zijn, zo’n beetje als het formaat van de NYX Powder Blushes. Zo zie je toch maar weer dat de afbeeldingen op webshops en websites vaak wel een beetje een vertekend beeld geven. Het is dus een klein schattig doosje wat qua uiterlijk wel iets van MAC wegheeft, alleen is deze vierkant in plaats van rond. Nu we het toch over MAC hebben, just for your information schijnt het zo te zijn dat deze Black eyeshadow van NYX een dupe (duplicaat, replica) is van de donkere MAC oogschaduw in de kleur ‘Carbon’.

De oogschaduw zit in een blokjespatroon in het doosje gedrukt, wat weer eens iets anders is dan gewoon plat.
Dit is overigens ook bij de NYX blushes het geval.
Bij het swatchen voelt de oogschaduw een beetje vettig aan en komt er heel veel pigment van de oogschaduw af, wow! Na 2 keer met mijn vinger doorheen te zijn gegaan zit er een behoorlijk dikke zwarte streep op mijn hand en dacht ik meteen al dat wordt voorzichtig zijn met aanbrengen!
Als je de oogschaduw op je ogen aanbrengt moet je dus uitkijken dat je niet teveel op je kwast neemt, aangezien er met 1 veeg al behoorlijk wat af komt. De oogschaduw brengt verder prettig aan, alleen omdat hij wat kruimelig is heb je best snel last van fall-out. Ik vind het altijd behoorlijk irritant om overal zwarte korreltjes te hebben, dus breng ik steeds niet teveel tegelijk aan.

De oogschaduw brengt verder mooi gelijkmatig aan en voelt op je ogen niet vettig aan. Dan de kleur. De oogschaduw heet ‘Black’, maar of hij dat nu echt is…. Als ik hem op mijn ogen bekijk neigt hij meer naar donkerblauw/grijs. Als je misschien heel wat laagjes over elkaar heen zou aanbrengen en de kleur op die manier wat opbouwt zou hij waarschijnlijk wel wat meer naar zwart gaan, maar dan vind ik het al snel een beetje tè. Dan krijg je al gauw van die kleine, dichtgeplakte oogjes en zie je daarna ook niets meer van een eventueel kohlpotlood en mascara.

De NYX single eyeshadow is een heel leuk oogschaduwtje die ik al een paar keer opnieuw gepakt heb bij het opmaken en bevalt op zich prima. Ik sluit niet uit dat ik er in de toekomst nog wat meer in andere kleurtjes ga uitproberen!

De NYX eyeshadows zijn te bestellen via www.boozyshop.nl

Één reactie op “NYX black eyeshadow”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.