Categorieën
Beauty

Natural beauty look

Uit onderzoek blijkt dat veel mannen hun vrouw liever met heel weinig of zelfs geen make-up dan met een dikke laag op hun gezicht zien. Je ziet deze zogenaamde natural look ook steeds vaker terug bij de celebs op tv en in bladen waarbij de truc is er zo onopgemaakt mogelijk uit te zien.

Het belangrijkste bij een natural look is een mooie egale huid, want daar ligt de nadruk het meeste op. Begin met een goede gereinigde huid en breng een dagcrème aan.

Breng eerst wat concealer onder je ogen aan en dep deze met je ringvinger in je huid. Dan is het tijd je huid met een beetje foundation egaal te maken. Je hoeft de foundation niet op heel je gezicht aan te brengen, je kunt ook alleen de T-zone (voorhoofd, neus, kin) of plaatselijke probleempjes bedekken. Smeer de foundation goed uit en voorkom vlekken (vooral als je niet je gehele gezicht van foundation voorziet). Vergeet ook de vaak wat rode plekjes langs je neusvleugels en mondhoeken niet. Stip over de foundation nogmaals de huid onder je ogen aan met wat concealer, dit laat je ogen stralen!

Naast talloze kleuren zijn er ook heel veel foundations met verschillende texturen, welke is nu het meest geschikt voor jouw huid?

Stick: vooral geschikt voor de normale tot droge huid
Vloeibare:
deze zijn er in talloze variaties en voor elk huidtype is er wel een vloeibare versie te krijgen
Poeder: past het beste bij een vette huid
Getinte moisturizer: voor de egale huid

Poeder je gezicht af met een matterende poeder en voorzie je wangen eventueel van een beetje kleur met wat (niet al te opvallende) bruine of lichtroze blush.

Zet je ogen in de spotlights met een lichte oogschaduw van wimperrand tot wenkbrauwbot.
Op het bewegende ooglid breng je daarna een iets donkerdere tint aan tot in de arcadeboog.
Geef je wimpers een laagje bruine mascara, dat staat natuurlijker dan zwarte mascara. Kam je wenkbrauwen in model en geef ze accent en vorm met een wenkbrauwgel.
Dan nog wat doorzichtige, heel lichtroze of nude-kleurige lipgloss op je lippen en klaar is je natural look!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.