Categorieën
Beauty Make-up

Pupa Volume Lipstick

Mooie gekleurde lippen én meer volume? Het Italiaanse merk Pupa komt dit voorjaar met een nieuwe lipstick: de Volume Lipstick die je lippen dit beide zou moeten geven. By Sjanty testte het uit!

Pupa zegt dat ze voor het produceren van deze lipstick een geheel nieuwe formule met Volufiline hebben ontwikkeld dat het lipvolume zou vergroten. Een mix van VoluComplex, Volufiline en Hyaluronzuur zou het huidweefsel moeten helpen voller te worden en fijne lijntjes doen verzachten.

Tot zover de indrukwekkend klinkende uitleg over de werking van de lipstick, nu over naar wat we simpelweg van een lipstick willen en verwachten: dat het je lippen van een mooi kleurtje voorziet. Pupa zegt dat de lipsticks een crèmige en comfortabele textuur hebben en zuivere waxen bevatten die de kleurintensiteit versterkt. Verder heeft de lipstick een speciaal door Pupa ontworpen ergonomische top die het aanbrengen zeer gemakkelijk zou maken.

De lipstick ziet er qua uiterlijk simpel maar classy en chique uit met de bordeaux rode glanzende huls en mooie gestroomlijnde vorm. Als je de lipstick opent en omhoog draait zie je de letters Pupa erin gedrukt, wat het net een bijzondere touch geeft. De lipstick heeft een beetje zo’n typische, maar niet heel overheersende of vervelende lipstickgeur.

De Pupa Volume Lipstick collectie bevat 12 kleuren onderverdeeld in de categorieën Nude Colors, Natural Color, Pink Colors, Red Colors en Brown Color. De kleurtjes zijn heel uiteenlopend en variëren van nude tot warme roze en van warm bruin tot diep rood. Ik testte de 403 Euphoria Red uit de categorie Red Colors.

De 403 Euphoria Red is een prachtige kleur, die je lippen van een mooie opvallende en sensuele roodtint voorziet. Als ik de lipstick swatch voelt hij heel zacht en romig aan op mijn huid en ook op mijn lippen geeft hij ditzelfde prettige gevoel. De lipstick laat zich door het smalle puntje inderdaad heel makkelijk en netjes aanbrengen, wat Pupa al beloofde.

Zoals je ziet geeft de lipstick een mooie subtiele glans.

Op mijn lippen voelt de lipstick eerder aan als een lippenbalsem en doet ze lekker gehydrateerd en zacht aanvoelen. Het nadeel van een lippenbalsem is dat deze vaak niet heel erg lang blijft zitten en dat is met deze lipstick ook een beetje het geval. Als je wat eet of drinkt heeft hij de neiging een beetje te gaan vlekken en ook verdwijnt de kleur vrij snel.

Voor het beste volume resultaat adviseert Pupa de lipstick een week lang twee maal per dag aan te brengen en je zou 10 minuten na aanbrengen al 5% toename van je lipvolume kunnen waarnemen.
Nu geloof ik meestal niet heel snel in dit soort beloftes en mijn lippen hebben door het gebruik van deze lipstick ook niet echt duidelijk meer volume gekregen. Nu heb ik van mezelf al vrij volumineuze lippen en zou ik deze lipstick ook niet aanschaffen voor het creëren van meer volume, maar eerder voor het fijne gebruik en de mooie kleurtjes.
Nu is de prijs van € 19,50 iets dat me hierin toch weer tegen zou houden, dat vind ik echt heel veel geld voor een lipstick. Ik ben op zich tevreden over het gebruik en de kleur van de lipstick, maar de volume-belofte en de prijs zijn dan weer twee kleine minpuntje.

By Sjanty vindt dit product:

twijfelachtig….

De Pupa Volume Lipsticks zijn voor € 19,50 per stuk vanaf april 2011 te verkrijgen.
Klik hier voor Pupa verkooppunten.

2 reacties op “Pupa Volume Lipstick”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.