Categorieën
Beauty Make-up

Etos mono oogschaduws

Na de enigzins verrassend positieve ervaring met de Etos Colour Lipsticks ben ik ook erg benieuwd geworden naar de mono oogschaduws, waarvan Etos deze lente ook 18 nieuwe kleuren aan het assortiment heeft toegevoegd.

Vanaf nu bevat de Etos mono oogschaduw collectie weer wat nieuwe frisse en hippe pastel- en knalkleurtjes, waaronder knalgeel, oranje, zachtroze en verschillende tinten blauw en paars, waarbij in een aantal daarvan een klein glittertje is verwerkt.
De oogschaduws zitten in ronde doosjes die natuurlijk ook het bekende Etos uiterlijk hebben, maar er op zich wel leuk uitzien. Alle doosjes bevatten een klein sponsapplicatortje, maar die kun je er eigenlijk altijd meteen uitgooien want dat werkt voor geen meter. Daar heb je kwasten voor! De doosjes bevatten niet heel veel oogschaduw, slechts driekwart van het formaat van het doosje is gevuld.

De oogschaduws hebben net als praktisch alle Etos producten alleen nummers, wat niet heel handig en origineel is.
De kleurtjes die ik heb uitgeprobeerd zijn de bruin-paarsachtige 105, de lichtpaarse 112 en de lichtblauwe 114, die allen een glittertje bevatten.

Ik was heel benieuwd naar de kwaliteit en pigmentatie van de oogschaduws, heel eerlijk gezegd verwachtte ik er niet al teveel van. Toen ik mijn vinger door de bruin-paarsachtige oogschaduw haalde was ik echter verrast, want er kwam direct best behoorlijk wat kleur vanaf. Nu is deze natuurlijk vrij donker, maar ook de lichtpaarse- en blauwe vielen helemaal niet tegen. Ook op mijn huid waren de kleurtjes prima zichtbaar, al viel me wel meteen op dat ze behoorlijk brokkelig en korrelig  zijn. Op mijn huid en ook in de doosjes ontstonden heel snel allemaal kleine brokkeltjes en korreltjes, wat toch wel een beetje een nadeel is.

Op de swatches zie je het misschien niet heel duidelijk, maar de oogschaduws  die ik testte heb allen een mooi subtiel glittertje en glansje. Ik noemde net al dat de oogschaduws behoorlijk brokkelig zijn en bij het aanbrengen op je ogen geven ze ook daarom best wat fall-out. Vooral met de lichte kleurtjes is het aan te raden de kleur door middel van laagjes op te bouwen, zodat ze net even wat beter zichtbaar worden en intenser worden. Verder blijven de oogschaduws met het gebruik van een goede oogschaduwbasis op zich prima zitten.
Voor een prijsje van slechts € 2,99 heb je dus een leuke, helemaal niet tegenvallende oogschaduw en kun je je lekker uitleven met het groot aantal kleurtjes dat het Etos oogschaduw assortiment inmiddels bevat.

 

By Sjanty vindt dit product:

De mono oogschaduws zijn voor € 2,99 per stuk te verkrijgen bij Etos.
Let op: Van 28 maart tot en met 10 april krijg je op de nieuwe kleuren mono oogschaduws 25% korting!

7 reacties op “Etos mono oogschaduws”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.