Categorieën
Beauty Make-up

Grijze oogschaduws Bourjois

Bourjois heeft al jaren de beroemde ronde doosjes ‘Ombre à paupières’ oogschaduw in haar assortiment. Onlangs is de buitenkant van de doosjes weer wat opgepimpt en zien ze er helemaal 2011 uit. Ik gebruik zelf best een heel aantal producten van Bourjois en ook deze oogschaduws zijn mij niet geheel onbekend. De oogschaduw rechts op bovenstaande foto heb ik denk ik al een jaar in mijn bezit, de donkerdere ligt nog niet zo heel lang in de winkels en heb ik van de week voor het eerst gebruikt.

Ombre à paupières eyeshadow
14 Gris Delicat

€ 10,50

Dit is nog de ‘oude’ versie van het oogschaduw-doosje en ligt al een aantal jaar in de Bourjois-schappen. Aangezien ik zelf een groot fan ben van (donker) grijze oogschaduws en al jaren op zoek was naar een echte mooie en goede heb ik ook deze toen een keer in mijn winkelmandje gegooid. Ik had hem al diverse malen in mijn handen gehad, maar viel toch steeds weer over de prijs van € 10,80. Uiteindelijk ben ik met de gedachte ‘als hij zo duur is moet hij haast wel goed zijn’ toch overstag gegaan. De doosjes zien er heel schattig uit en zijn allemaal voorzien van een spiegeltje en een klein applicatortje. Een jaar geleden gebruikte ik dit applicatortje nog wel eens in combinatie met deze oogschaduw, maar nu snap ik niet helemaal meer hoe en waarom ik dat deed want het werkt voor geen meter.
Thank God voor make-up kwasten!

(de oogschaduw lijkt op deze foto iets donkerder dan hij in werkelijkheid is!)

Over de oogschaduw zelf kan ik heel kort en krachtig zijn: ik vond hem tegenvallen. Vooral de pigmentatie ervan vind ik niet om over naar huis te schrijven. Bij het swatchen kwam er pas na 5 keer met mijn vinger door de oogschaduw te zijn gegaan echt genoeg kleur vanaf, om over het resultaat op mijn ogen nog maar te zwijgen. Ik blijf maar met mijn kwast in het doosje vegen; er komt gewoon zó weinig vanaf en als ik iets irritant vind is dat het! Ook vind ik de kleur op mijn ogen nogal tegenvallen en lijkt hij heel veel lichter dan het doosje doet denken. Nog een minpuntje is dat hij ondanks het gebruik van een oogschaduwbasis ontzettend snel in de lijntjes van mijn ogen trekt.


Ombre à paupières eyeshadow
92

€ 10,80

Deze Ombre à paupières oogschaduw in nummer 92 is nieuw en werd recentelijk gelanceerd met de ‘Paris Ballerine’ collectie. Wat me als eerste opviel aan deze oogschaduw is de grote hoeveelheid glitters die je tegemoet komt schitteren als je het doosje opent; i like it!
Donkergrijze oogschaduw mét glitters: ik werd helemaal blij van dit doosje.

Ik merk dat deze oogschaduw iets poederiger en losser van substantie is dan de Gris Delicat. Nog een verschil is dat de Gris Delicat wat matter is en deze oogschaduw wat meer shimmery. Er komt bij het swatchen ook ietsje meer kleur vanaf, maar het zijn vooral de glitters die echt goed en duidelijk zichtbaar zijn. Ook toen ik de oogschaduw ’s avonds van mijn ogen verwijderde, zaten de glitters nog all over the face ánd place. Nu kan ik me daar niet zo aan storen, maar er zijn mensen die dat erg vervelend vinden.
Toen ik de oogschaduw ging aanbrengen, was mijn eerdere vreugde over het doosje van korte duur. Er ontstonden allemaal kleine ‘brokjes’ oogschaduw op mijn ooglid en vooral in mijn ooghoek was het erg. Grrr! Ook gaf de oogschaduw ontzettend veel fall-out en ondanks het aftikken zat er uiteindelijk meer op mijn wang dan op mijn oog. Halverwege de ooglook ben ik dan ook weer op mijn oude vertrouwde Zoeva-palet overgestapt, want met deze oogschaduw kan ik gewoonweg niet werken.

Conclusie:

De oogschaduws zien er heel veelbelovend uit, maar ik vind ze in gebruik echt tegenvallen. Als ik een keuze zou moeten maken uit de 2 bovenstaande oogschaduws zou ik voor de 2e gaan, daar kwam in ieder geval nog aardig wat kleur vanaf en spreekt wat meer door de toegevoegde glitters. Je zou haast gaan denken dat het tegenvallende resultaat aan de kleur grijs ligt, maar dat is niet het geval want ik hoor en lees ook veel negatieve reacties over de rest van de Ombre à paupières oogschaduws van Bourjois. Ik zou voor de beide grijze oogschaduws in ieder geval geen bijna 11 euro meer neertellen.
Helaas!

Één reactie op “Grijze oogschaduws Bourjois”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.