Categorieën
Beauty

Yves Saint Laurent – Touche Éclat

De populairste concealer van zo’n beetje iedere visagist ter wereld is al jarenlang de Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Als je de verhalen moet geloven is het gouden staafje de beste in het wegwerken van de gevolgen van een wild avondje stappen, verdoezelt hij pukkels en laat je er weer stralend uitzien. Maar…. is dat ook echt zo?

Over het product
Zo’n beetje overal lees je dat hij wallen, donkere kringen en rode vlekjes als sneeuw voor de zon zou laten verdwijnen en ja, dat kan ik wel gebruiken!

De concealer bevat een soort potloodachtig-kwastje met aan de onderkant een kliksysteem waarbij er met elke ‘klik’ een kleine gedoseerde hoeveelheid in het kwastje verschijnt. De stick is in drie kleurtinten te verkrijgen en zegt in principe geschikt te zijn voor iedere huid.

Het oog wil ook wat
Met de gouden huls en doosje oogt de Touche Éclat lekker glamoureus en chique, maar dat mag dan ook wel voor de
€ 35,- die je er al gauw voor betaalt.

Stiekem geeft het uiterlijk me al een beetje het gevoel dat hij, gezien de prijs en hij van YSL afkomstig is, haast wel moet werken, maar dat is natuurlijk geen graadmeter.

Geur
Ik heb het ding zo’n beetje ín mijn neus gehad, maar kom uiteindelijk tot de conclusie dat er vrijwel geen geur aan zit.

Gebruik
Bij het eerste gebruik van de Touche Éclat moet je een keer of 30 het kiksysteem indrukken waarna het product er uit komt. Naar mijn idee heb ik wel wat meer moeten klikken, maar da’s bijzaak.
Daarna heb ik wat van het product op de donkere kringen op mijn ogen aangebracht en met mijn vingertoppen ingeklopt. Het advies luidt de concealer één tint lichter dan je huidskleur te nemen en daar komen we meteen bij toch een beetje mijn ‘probleem’. Eerst gebruikte ik namelijk de ‘2’, omdat ik dacht dat de ‘1’ veel te licht voor mijn huid zou zijn. Gevolg: veel te donkere plekken hier en daar en voor gek lopen. Na even flink balen en de Touche Éclat een tijdje links te hebben laten liggen heb ik daarna toch de ‘1’ aangeschaft, welke iets meer in de buurt van mijn huid kwam, maar het toch ook niet helemaal was. Als de kleur te ligt is krijg je al gauw het ‘pandabeer-effect’. Ook vind ik dat je de structuur van het product onder de ogen nogal blijft zien, wat weer een ‘cakey-effect’ geeft. Bovendien vind ik nou niet echt dat mijn wallen er veel minder opvallend van worden, laat staan verdwijnen. Ook het camoufleren van pukkels was geen succes, deze werden in plaats van minder juist meer zichtbaar en ja, dat kan nooit de bedoeling zijn! Nu heb ik op diverse websites  gelezen dat de Touche Éclat in eerste instantie ook niet helemaal geschikt voor het camoufleren van pukkels is (aangezien het technisch gezien meer een highlighter dan concealer is)  maar ja het heet wel een concealer…. Daar zijn de meningen dus over verdeeld.
Voor mij nog een nadeel is dat ik het idee heb dat ik juist puistjes van de Touche Éclat kreeg en zodra ik dat in de gaten kreeg heb ik ‘m snel aan de kant gelegd en eigenlijk nu al maanden niet meer gebruikt.

Voor mij valt hij helaas dus nogal tegen na alle verhalen die ik erover heb gehoord en gelezen.

Waar en hoeveel?
De Touche Éclat is bij alle grote parfumeriezaken (ICI Paris, Douglas, Pour Vous) te verkrijgen en de prijs ligt rond tussen de € 30,- en € 35,-.

Één reactie op “Yves Saint Laurent – Touche Éclat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.