Categorieën
Beauty

Look of the eye – Kerst en Oud & Nieuw

Afgelopen Kerst en Oud & Nieuw 2010 droeg ik deze look:

Ben je benieuwd hoe ik deze zwart-gouden look heb gemaakt? Lees dan snel verder!

Ik heb de volgende producten gebruikt:

  • Zoeva Warm Shimmer Palette
  • Gosh Kohl/Eyeliner
  • Rimmel The Max Volumeflash mascara

Om te beginnen breng ik (natuurlijk) de oogschaduwbasis van Guerlain over mijn gehele oog aan. Om het ietwat vettige laagje dat de oogschaduwbasis achterlaat weg te nemen dep ik hier overheen nog een klein laagje Éclat Minéral poeder van Bourjois.
Dan pak ik mijn Zoeva Warm Shimmer Pallette erbij en neem ik de twee omcirkelde goudachtige tinten en breng die met een klein dun kwastje aan in mijn binnenste ooglid en ook meteen een beetje aan de onderkant. Daarna pak ik een wat grotere oogschaduwkwast en breng ik de glitter-zwart over de rest van mijn ooglid aan en ook alvast iets in de arcadeboog. De oogschaduwkwasten die ik gebruik komen beiden uit het Zoeva Pure Elegant Brushesset.
Daarna pak ik mijn Zoeva #225 blendkwast waarmee ik het klein beetje zwart dat ik al op mijn arcadeboog had aangebracht ga blenden. Tussendoor dip ik met de blendkwast weer even in de zwart, zodat er net even wat meer te blenden heb. Als ik het zwart ‘hoog’ genoeg vindt veeg ik de kwast even schoon op  een wattenschijfje en dip ik hem daarna even in de gouden kleuren waarmee ik de binnenste ooghoek nog even wat meer aanzet en met de blendkwast het goud meteen mooi en subtiel met het zwart laat overlopen.

Nu leg ik de oogschaduwpalletten even aan de kant en ga ik verder met de omlijsting van mijn ogen. Ik pak hiervoor een Gosh Kohl/Eyeliner potlood en zet hiermee een lijntje op mijn ooglid, langs de wimperrand. Hierna ga ik de waterlijn van mijn ooglid ’tightlinen’ en laat ik dit zoveel mogelijk samensmelten met het lijntje op mijn ooglid. Met de #226 smudgekwast van Zoeva vaag ik het lijntje langs mijn wimperrand een beetje uit, zodat het niet zo’n harde lijn is. Wat bij mij vaak, of eigenlijk bijna altijd, gebeurd is dat het lijntje op mijn bovenste waterlijn altijd al een beetje uitloopt naar de waterlijn onder, maar goed dat is in deze niet zo erg aangezien ik ook de onderste lijn een zwart lijntje ga zetten. Waarmee ik meteen bij de volgende stap ben aanbeland: een lijntje op mijn onderste waterlijn aanbrengen, met hetzelfde Gosh potlood. Daarna zet ik ook een dun lijntje onder mijn oog en probeer ik, net als bij de bovenkant, deze 2 lijntjes een beetje samen te laten smelten. Ook het lijntje onder mijn oog vaag ik met de smudgekwast een beetje uit zodat het allemaal wat minder hard wordt.
Na dit alles is het tijd voor het aanbrengen van mascara en hiervoor gebruik ik (eigenlijk altijd) de roze Volume Flash van Rimmel. As laatste breng ik met een wat fluffy rond kwastje nog even wat highlighter op het wenkbrauwbot aan, wat ik een beetje blend met het zwarte, zodat het mooi in elkaar over loopt.
Omdat het Kerst & Oud Nieuw allemaal wel wat meer glitter & glamour mag breng ik als laatste met een oude sponsapllicator-kwast van de Hema nog wat losse glitters van Gosh aan op mijn oogleden wat de feestlook helemaal afmaakt!

Één reactie op “Look of the eye – Kerst en Oud & Nieuw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.