Categorieën
Beauty Make-up

NYX Powder Blushes

Na het uitproberen van de NYX Round lipsticks en oogschaduw kan ook de Powder Blush niet achterblijven.
Ik heb er 2 ontvangen en uitgeprobeerd!

Aangezien ik vaak (licht)roze blush draag wilde ik ook van NYX graag roze blushes proberen. Voor de bestelling ben ik wederom op internet naar swatches en foto’s gaan zoeken. In mijn hoofd had ik net als bij de lipstick dat ik graag een felroze en een wat lichtere roze wilde. Ik heb in eerste instantie naar de NYX Rouge Cream Blushes gekeken, maar helaas waren de meeste kleuren die in mijn buurt kwamen uitverkocht, dus die volgt misschien later nog.
Na weer lang zoeken en twijfelen ben ik uiteindelijk uitgekomen op de PB03 Angel en de PB05 Pinky. Ik vond het ook bij deze blushes weer heel lastig om een geschikte kleur te kiezen, aangezien ze behoorlijk op elkaar lijken en net als bij de andere producten het heel lastig is om aan de hand van zo’n klein kleurvoorbeeldje en wat (onduidelijke) swatches een keuze te maken. Bij de Powder Blushes heb je keuze uit 24 verschillende kleuren en deze variëren van roze naar bruin.

De NYX Powder Blushes zitten in een middelgroot vierkant doosje en zien er heel simpel maar leuk uit. Net als de NYX oogschaduwtjes zijn ook de Powder Blushes in een blokjespatroon in de doosjes gedrukt. Als je het doosje opent en aan de blush ruikt zit er verder geen duidelijke geur aan.

ANGEL
Na lang aarzelen heb ik deze ‘Angel’ gekozen omdat die op de aanwezige swatches en foto’s op internet nog het meest naar lichtroze neigde.  Eigenlijk had ik wat andere meer echt lichtroze kleurtjes in het vizier, maar zoals gezegd waren die dus tijdelijk uitverkocht. Toen ik de ‘Angel’ binnenkreeg was de kleur toch iets anders dan ik verwachtte en is hij in werkelijkheid meer roze-lichtbruin achtig dan echt lichtroze. Bij het swatchen voelt de blush heel zacht en poederig aan komt er echt behoorlijk wat pigment vanaf, dus dat is dik in orde. Aangezien ‘Angel’ niet zo’n heel donkere kleur is, moet je een paar laagjes aanbrengen wil je de kleur écht duidelijk zien.

De blush voelt heel zacht bij het aanbrengen op mijn wangen en geeft een beetje een combinatie tussen lichtbruin en oudroze kleurtje, dat niet heel opvallend is. Bij de eerste veeg kon ik de kleur nog amper zien, maar je moet natuurlijk ook weer geen 5 lagen blush gaan aanbrengen. Het ligt waarschijnlijk ook aan de verschillende huidtypes hoe hij uitpakt, maar bij mij is er in eerste instantie niet heel veel te zien. Omdat de blushes behoorlijk poederig zijn heb je na aanbrengen best gauw dat het halve doosje onder het stof zit, wat een beetje irritant is.


PINKY

Ja de Pinky doet z’n naam echt eer aan, want pink it is! Zoals ik al zei heb ik de NYX Round Lipstick ook in zo’n knalkleur besteld en wilde ik ook graag een lekker felroze blush. In eerste instantie had ik de NYX Rouge Cream Blush in ‘Hot Pink’ op het oog, maar die was uitverkocht en dus kwam ik bij deze terecht. Met zo’n Barbieroze blush als deze moet je natuurlijk echt oppassen dat je niet als een clown de deur uitgaat en moet je echt heel weinig opbrengen. Ook bij het swatchen kwam er enorm veel pigment van de blush af.

Bij het aanbrengen van de blush op mijn huid heb ik wel even gelachen. Ik had namelijk ook de NYX Round ‘Narcissus’ Lipstick al op en toen ik daarbij ook maar een beetje van deze blush opbracht leek ik echt net Barbie. Die combinatie is dus een beetje too much! Nadat ik de lipstick maar even had verwijderd heb ik een klein beetje van de blush aangebracht en geeft het me schattige roze wangetjes. Ik merk dat ik het soms toch best een beetje scary vind zo’n knalkleur op te brengen, want je bent toch altijd een beetje bang dat het een beetje tè is. Om te voorkomen dat je teveel hebt aangebracht en iedereen je buiten op straat uitlacht moet je ervoor zorgen dat je de blush bij helder daglicht opbrengt.

De NYX Powder Blushes zijn dierproefvrij en zijn voor € 6,99 per stuk te bestellen bij onder andere www.boozyshop.nl

2 reacties op “NYX Powder Blushes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.