Categorieën
Beauty Make-up

Too Faced Shadow Insurance (Candlelight)

Oogschaduwbasis, soms een nogal onderschat product en ook ik vond het eerder niet iets wat ik persé nodig had. Toch is het helemaal niet overbodig een goede basis te gebruiken als je wilt voorkomen dat je oogschaduw na een paar uur meer boven en onder je ogen dan erop zit of na een uur al verdwenen is. Inmiddels heb ik al aardig wat verschillende soorten oogschaduwbasis versleten en nadat ik op vele blogs over de Too Faced Shadow Insurance las belandde deze op mijn beauty wishlist én in mijn winkelmandje!

De Shadow Insurance is om te beginnen al een lust voor het oog met het mooie blauwe doosje met barok-effect. Bijna zonde om open te maken! Ook de tube zelf ziet er fancy uit met de combinatie van wit, blauw en de gouden dop.
Nu gaat het daar natuurlijk niet om, maar het oog wil (behalve basis) ook wat!

De Shadow Insurance zorgt er, net als iedere andere oogschaduwbasis, voor dat je oogschaduw langer en mooier blijft zitten. Daarnaast is deze basis anti-crease want inhoudt dat de oogschaduw niet (snel) in de lijntjes van je ogen kruipt en tegelijkertijd geeft hij ook de kleur van je oogschaduw meer intensiteit.

Als je een beetje in de tube knijpt zie je een bruin/goudachtige vrij vaste vloeistof tevoorschijn komen. Het is handig en hygienisch dat deze oogschaduwbasis in een tube komt, zo kun je gemakkelijk doseren en heb je minder snel last van het ontstaan en verspreiden van bacteriën, wat vooral bij het gebruik van je ogen van groot belang is.

Je hoeft echt helemaal niet veel van de basis te gebruiken, een klein beetje is al voldoende. Een tube Shadow Insurance bevat 11 gram, maar daar kun je dan ook een heel tijdje mee doen. Als je de basis aanbrengt voorziet hij je oogleden van een vrij lichte, transparante glitterende glans. Het ziet er zo zonder dat je ook nog maar iets aan oogschaduw op je ogen hebt aangebracht al heel shimmery en leuk uit! De basis heeft geen duidelijk aanwezige geur.
Na een hele dag oogschaduw te hebben gedragen zit deze inderdaad veel minder (snel) in mijn lijntjes dan anders en ook de meeste oogschaduw er nog heel netjes op. Ik was echt een beetje verbaasd, het kan dus toch dat je oogschaduw gedurende een dag netjes blijft zitten!
Voor de Too Faced Shadow Insurance betaal je natuurlijk wel meer dan een gemiddelde oogschaduwbasis van Gosh of Hema, maar daar krijg je dan ook kwaliteit voor terug.

De Too Faced Shadow Insurance is voor € 21,20 (ik kreeg hem deze week met 15% korting voor € 18,02) te verkrijgen bij de Sephora Stores in V&D.

By Sjanty vindt dit product:

4 reacties op “Too Faced Shadow Insurance (Candlelight)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.