Categorieën
Beauty Make-up

Pin-up make-up look

De laatste tijd ben ik wat meer met eyeliner gaan spelen en dit maakte dat ik ineens zin kreeg in het maken van een look waarbij eyeliner een grote rol speelt: de zogenaamde pin-up look. Je weet wel, zo’n sexy typische fifties look met als echte eyechatchers dikke eyeliner en bloedrode lippen!

Op onderstaande foto zie je de producten die ik voor deze pin-up look heb gebruikt.

Garnier BB Cream
Sleek Au Naturel oogschaduwpalette
Maybelline Master Precise liquid eyeliner
Essence 50’s Girls Reloaded lipstick – 01 Back to the 50’s
Hema blushpalette
Benefit They’re Real mascara
Essence 50’s Girls Reloaded translucent powder

Allereerst heb ik over mijn gehele gezicht een beetje van de Garnier BB Cream aangebracht, die de ergste roodheid camoufleert en mijn teint wat egaliseert. Daarna heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend en wat concealer op rode plekjes en onder mijn ogen aangebracht. Daarna heb ik de Too Faced Shadow Insurance erbijgepakt en hier wat van op mijn oogleden gedept. Vervolgens heb ik wat van de meest lichte oogschaduw uit het Sleek Au Natural palette over mijn gehele oogleden tot net onder mijn wenkbrauw aangebracht.

Daarna heb ik een beetje van de taupe-achtige kleur in mijn crease aangebracht en deze vervolgens mooi zachtjes uitgeblend, waarmee mijn ogen wat meer diepte krijgen. Daarna was het tijd voor een essentieel deel van de look: de eyeliner. De afgelopen weken heb ik dit eens wat meer gebruikt en het is echt waar: hoe meer je oefent hoe beter en mooier je ’t op een gegeven moment kunt aanbrengen. Het lijntje loopt vanaf het punt waar mijn wimpers beginnen en loopt wat dikker uit met aan het einde een wing.

Als laatste stap wat betreft de ooglook heb ik op mijn bovenste wimpers wat van de Benefit They’re Real mascara aangebracht en op de onderste wat van de Catrice Evolution to Revolution mascara met het  Look 1 borsteltje, waardoor ze subtiel aangezet worden. Als finishing touch heb ik met de Maybelline Master Precise eyeliner naast mijn rechteroog een mooi Dita van Teese schoonheidsstipje gezet.

Nadat ik klaar was met mijn ogen heb ik over mijn gehele gezicht wat van de Essence 50’s Girls Reloaded translucent powder aangebracht, zodat het een mooie lichte matte teint krijgt. De appeltjes van mijn wangen heb ik met de oudroze blush uit het Hema blushpaletje wat kleur gegeven. Natuurlijk is een echte pin-up look niet compleet zonder knalrode lippen en daarvoor heb ik de Essence 50’s Girls Reloaded 01 Back to the 50’s lipstick gebruikt, die een hele mooie rode kleur met een schitterende glans geeft.

Bij dez lipstick is het in principe niet nodig er nog een lipgloss overheen aan te brengen, maar als je een wat meer matte lipstick hebt kun je dat altijd nog doen.

Q: Wat vind jij van deze look? Maak je zo’n soort look zelf ook wel eens?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

17 reacties op “Pin-up make-up look”

Wat een mooie look! Jouw ogen zijn echt prachtig!
Ik zou zelf nooit zo’n look maken omdat 1) ik heb te kleine ogen om eyeliner te gebruiken, 2) ik zou het wss helemaal verpesten :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.