Categorieën
Beauty

Wat geef jij uit aan make-up?

Een aantal reviews die ik de afgelopen tijd heb geschreven hadden één ding gemeen en dat was dat ik bij al deze producten als negatief puntje aanmerkte dat ze nogal aan de dure kant waren. De laatste tijd ben ik me er meer en meer van bewust hoe duur sommige make-up producten eigenlijk wel niet zijn en dat zette me een beetje aan het denken. Wat is voor mij nu eigenlijk de limiet voor wat ik wil betalen voor een mascara of een lipstick? Ga ik voor kwaliteit of kwantiteit?

Sinds we in 2002 onze vertrouwde gulden hebben moeten inruilen voor de euro hoor je nog steeds dagelijks mensen klagen over het feit dat alles zoveel duurder is geworden. Bij iets dat vroeger 10 gulden kostte is de ƒ gewoon ingeruild voor de en zijn veel dingen dus gewoon ineens dubbel zo duur geworden. Nu voelt voor veel mensen het spenderen van € 10,00 vaak niet als 22 gulden en wordt dit dan ook vrij makkelijk uitgegeven. Een bedrag van € 5,00 lijkt al helemaal niets, maar het blijft natuurlijk wel meer dan 10 gulden. Nu heeft het natuurlijk niet heel veel zin om bij alles nog terug te gaan rekenen, maar soms is het wel goed weer even te beseffen hoeveel je eigenlijk aan iets uitgeeft.

Het feit dat vooral veel luxe-artikelen duurder en duurder worden geldt ook voor make-up, soms zonder dat je het door hebt. Producten van drugstore merken als Maybelline, Gosh, Rimmel, Bourjois en L’Oréal stijgen en stijgen en een bedrag van € 15,00 voor een mascara is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Ook leg je bij deze merken zonder dat je het misschien altijd beseft zo € 10,00 tot € 15,00 voor een lipstick, € 12,50 voor een poeder en € 11,50 voor een klein oogschaduwdoosje met 4 kleurtjes neer.

Een prijs van € 15,00 voor een mascara vind ik echt fors en dat terwijl je soms echt geen verschil ziet met een budget mascara van bijvoorbeeld NYC (New York Color) die je € 3,00 kost.  Veel mensen gaan er bij het kopen van een dure mascara bijna automatisch van uit dat die wel goed moet zijn omdat hij duur is en wordt bij een goedkopere van NYC gedacht: ‘nou ik weet het niet hoor, die moet zich eerst maar eens bewijzen’. Ook een prijs van € 11,50 voor een mini oogschaduw quattro van Maybelline en € 11,00 voor een klein rond potje oogschaduw van Bourjois, overigens beiden van niet heel goede kwaliteit, is wat mij betreft te hoog.
Ga maar na dat je van Essence voor € 2,99 een heel leuk oogschaduw quattro met dezelfde kleurtjes hebt die ook nog eens beter gepigmenteerd zijn en een mooier resultaat geven. Ik vind het eerlijk gezegd ook het geld niet waard om voor oogschaduw heel veel te betalen omdat ik daarin toch vaak afwissel en je dan in feite beter een 88 palette voor € 16,00 kunt kopen in plaats van een doosje met 4 kleurtjes voor € 11,00. Zo heb je voor € 5,00 meer 88 verschillende kleurtjes oogschaduw die zelfs ook nog van betere kwaliteit zijn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat meisjes gemiddeld 16 jaar zijn wanneer ze beginnen met het kopen van make-up en dat een vrouw in haar leven gemiddeld zo’n € 13.000 euro uitgeeft aan cosmetica. Met nadruk op het woord gemiddeld, want de ene zal hier bij lange na niet aan komen terwijl de ander misschien het dubbele uitgeeft.
Het blijkt dat het meeste hiervan wordt uitgegeven aan foundation en in de rest van de top vier staat mascara, lipstick en oogschaduw.
Pfoe € 13.000, daar kun je heeeel lang en heeel ver van op vakantie!

Nu heb ik voor mezelf eens zitten denken wat nu eigenlijk mijn limiet is voor wat ik aan bepaalde make-up producten wil uitgeven. Zoals ik hierboven al opmerkte wordt vaak gedacht dat je beter dure producten kunt kopen omdat deze per definitie beter zouden zijn, maar het tegendeel wordt steeds vaker bewezen. Tussen sommige goedkopere en duurdere producten zit soms qua inhoud weinig verschil, maar is het vooral de buitenkant waar je voor betaalt. De wat duurdere merken hebben dure reclamespotjes en advertenties met dure celebs, mooie verpakkingen, doen veel onderzoeken, noem maar op. Goedkope merken gebruiken goedkopere verpakkingen, hebben geen of goedkopere reclames en advertenties en maken gebruik van de kennis en research van de duurdere merken.

Ik vind het vrij lastig om alle producten echt op een bedrag vast te pinnen, maar ik zou voor een foundation toch niet meer dan € 10,00 over hebben, helemaal omdat ik het de laatste tijd helemaal niet meer gebruik. Voor een mascara is dat ook € 10,00, een oogschaduw doosje € 6,00, voor een blush denk ik rond de € 8,00 en voor een oogpotlood vind ik € 8,00 ook genoeg.

Voor huidsverzorgingsproducten ben ik wel bereid wat meer neer te leggen, omdat ik na jaren ploeteren heel blij ben dat mijn huid er sinds het gebruik van de producten van Neoderma veel beter uitziet. Dan betaal ik wel twee keer in een jaar twee flacons van € 25,00 per stuk waar ik een half jaar mee doe en waardoor ik een mooie huid heb en tevreden ben. Bovendien vind ik € 25,00 voor een vrij grote flacon dan eigenlijk niet veel.

Nu ben ik heel benieuwd wat voor jou het maximum is dat je voor make-up producten als mascara, foundation, lipstick, blush en oogschaduw enzovoorts wil betalen!

8 reacties op “Wat geef jij uit aan make-up?”

Ik heb alleen maar budget makeup, zoals essence, catrice, en ook een paar dingen van de hema. Ik zou ook wel heel graag zo’n volum’express mascaca van maybelline willen, maar ik weiger simpelweg om €15 voor een mascara te betalen. Ten eerste heb ik het geld niet, maar ookal zou ik het geld wel hebben, vind ik het alsnog veel te veel. En dat terwijl die van essence ook prima werken! Voor oogschaduw vind ik voor een doosje met 4 kleuren een euro of 6 wel redelijk, maar dat is dan ook echt maximaal. Misschien denk ik er later nog wel anders over, maar nu heb ik nou eenmaal niet honderden euro’s om uit te geven. Verder heb ik heel weinig make up, foundation, blushes en poeder heb ik allemaal niet eens!

Hmm, 8,00 voor een oogpotlood vind ik dan weer wel wat duur, maar voor de rest ben ik het wel met je eens 🙂
Je geeft zo makkelijk veel uit, en 1 of 2 keer is ook niet erg, maar altijd, ik vind het echt verspilling dan…

@ Laura,

Die € 8,00 is eigenlijk gebaseerd op het feit dat ik al jaren naar volle tevredenheid de Rimmel Exaggerate gebruik die volgens mij rond de € 8,00 is, maar meer zou ik er ook echt niet voor over hebben. Dus vandaar 😉

Oei, ik geef wel een stuk meer uit dan dat..
Maar ik vind altijd, de één koopt een spelletje voor zijn x-box voor 60 euro. Ik koop een poeder van 20 euro. Ik geef het er graag aan uit zeg maar 😉

Leuk artikel!

Het verschilt echt heel erg per maand… als er dan weer iets bijzonders is (zoals opening van een Inglot winkel ;)) dan kan ik echt minstens 100 euro uitgeven… natuurlijk met een bron in me keel (achteraf), maar het is wel de moeite waard. Maar gelukkig zijn er niet veel maanden waarin ik gelijk zoveel uitgeef. Vaak zit ik wel in de buurt van dit bedrag met alle kleine aankoopjes.

Interessant onderwerp. 🙂 Ik heb niet echt een maximaal bedrag dat ik aan een bepaald product wil uitgeven. De ene keer koop ik een mascara van Catrice en de andere keer neem ik er eentje van Maybelline of Dior. Producten die ik wél altijd budget koop zijn kohlpotlood, eyeliner, gelliner, lipproducten en wenkbrauwproducten. Maar dat is puur omdat ik geen verschil in kwaliteit merk tussen budget en high end. Qua foundation/poeder merk ik gewoon dat merken als Essence en NYC niet fijn werken voor mijn huid. Hoewel, de vernieuwde foundation/poeder van Catrice vind ik tot nu toe wel fijn. Blushes/bronzers/highlighters heb ik zowel high end als budget. Ik merk toch dat ik eerder mijn MAC blushes pak dan mijn blushes van Catrice. Anyways, ik denk dat ik rond de 50 euro per maand uitgeef aan make-up. De ene maand natuurlijk wat meer/minder dan de andere maand. Maar ik denk dat dat wel het gemiddelde is.

Dat verschilt heel erg per maand. Geuren koop ik niet zo heel vaak en geef ik veel geld aan uit. Ook ben ik erg gesteld op m´n mascara van Lancome en mag ik graag een extra´tje voor mezelf kopen bij MAC als ik toevallig in de buurt van een counter ben. Toch gebruik ik vaak even lief de producten van Catrice. Omdat ik zelf ook een blog heb koop ik ook vaak spulletjes om te reviewen. Ik denk dat ik gemiddeld in de maand zo´n 30-40 euro aan make-up uitgeef. Best veel.

Ik heb niet echt een vast budget, maar ik ben wel heel erg fan de duurdere merken. Als ik het geld heb en iets leuks zie dan koop ik het meestal. Maar sommige budget producten vind ik ook erg fijn zoals je nieuwe blushes van Catrice en de nagellak. Maar ik koop met gemak allemaal Chanel en OPI nagellak. Maar ik denk dat ik wel rond de 80 euro per maand aan make-up kwijt ben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.