Categorieën
Beauty Make-up

Essence Quattro Eyeshadow en Colour & Shine Eyeshadow

Net als van de nagellakjes was ik ook nooit bepaald een fan van de oogschaduws van Essence, aangezien de paar die ik er ooit heb gebruikt nogal tegenvielen.
Misschien zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer met al alle nieuwe oogschaduws van onder andere NYC en Catrice die ik je al heb laten zien, maar ook Essence heeft nieuwe oogschaduws waar ik er twee van uit heb geprobeerd!

Quattro Eyeshadow

Het Quattro Eyeshadow bevat vier oogschaduwkleurtjes waarmee je een complete ooglook mee kunt maken. Het doosje ziet er op zich wel hip en speels uit, in ieder geval beter dan de voorgaande vierkante versie. Het doosje bestaat uit vier verschillende ronde formaatjes oogschaduw die in vorm op elkaar aansluiten.

In totaal zijn er zes van deze Quattro’s, degene op de foto is de 05 To die for. Daarnaast heb je nog de 01 XOXO, 02 Chic-ify, 03 Vamp it up, 04 Oh-so-cute en 06 Rock angel, die allemaal heel uiteenlopende kleurcombinaties bevatten.

In het 05 To die for palletje vind je in het grootste rondje rechtsboven een huidskleur-achtige tint, linksboven een licht wit transparante highlightkleur, rechtsonder een donkerbruin en linksonder een wat lichtere bruin.

De meest lichte oogschaduws bovenin hebben allebei een mooie glanzende finish, terwijl de bruine kleuren wat meer mat zijn.De pigmentatie van de oogschaduws is prima in orde, er komt bij allen meteen genoeg kleur vanaf. Deze swatches zijn gemaakt zonder oogschaduwbasis, dus zullen ze mét waarschijnlijk nog wat intenser zijn. Een beetje onhandig is dat de rondjes waar de oogschaduws in zitten niet heel groot zijn en dicht tegen elkaar aan liggen wat het wat lastig maakt er met je vinger in te kunnen om bijvoorbeeld te swatchen en ook bij het werken met een kwast kan het soms een beetje tegenwerken en knoei je gauw de kleurtjes door elkaar.

De bruine oogschaduws zijn iets poederiger dan de lichtere kleurtjes, maar op zich is dat bij het aanbrengen niet héel storend. De oogschaduws zijn makkelijk te blenden, de bruine kleurtjes geven doordat ze wat poederiger van structur zijn iets fall-out.

Al met al is dit een fijn oogschaduw quattro van prima kwaliteit waarmee je leuke, trendy kleurtjes bij elkaar hebt om een mooie ooglook mee te creëren en dat voor een prijsje van slechts € 2,99.


De Essence Quattro Eyeshadows zijn voor € 2,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Colour & Shine Eyeshadow

De Colour & Shine oogschaduws zijn helemaal nieuw en dit zijn gebakken oogschaduws. Degene die ik heb is een donkergroen met een zilveren accent met de naam 08 Joyride to Jupiter. Naast deze zijn er nog vijf kleurtjes: 07 Blue Moon, 09 Trip to Venus, 010 Let’s do the moonwalk, 011 Mercurious en 012 Milky way.

Zoals je misschien is opgevallen is dat de Colour & Go oogschaduws allemaal namen hebben die iets met het heelal en de ruimte te maken hebben. Ook de structuur van de oogschaduws in het doosje doet heel erg aan een maanlandschap denken en ook de ietwat bolle en ronde vorm van het doosje doet een beetje space aan. Verder is het doosje lekker stevig, maar af en toe niet heel makkelijk open te krijgen.

De oogschaduw voelt heel zacht aan en geeft een prachtige intense smaragdgroene kleur af, met een mooi glittertje erin. Achterop het doosje staat aangegeven dat wanneer je de oogschaduw met een ietwat vochtige kwast aanbrengt de kleur nog intenser zal worden. Dat heb ik geprobeerd door de kleur met een vochtige te swatchen en zoals je op de foto hieronder ziet is de swatch die nat is aangebracht inderdaad wat intenser van kleur, al moest ik daar behoorlijk wat moeite voor doen, want eerst gebeurde er niet zo veel en zag ik weinig verschil. Een oogschaduw vochtig aanbrengen vind ik zelf nooit zo aangenaam en op zich heeft deze oogschaduw ook droog aangebracht van zichzelf al voldoende kleur.

De conclusie is dat dit een hele fijne oogschaduw is voor een prijsje onder de € 3,00 die meer dan voldoende kleur afgeeft en fijn werkt. Ook leuk is dat deze Colour & Shine collectie wat apartere kleurtjes met een mooi glansje en glittertje erin bevat.De Essence Colour & Shine oogschaduws zijn voor € 2,79 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

 

By Sjanty vindt deze producten…

4 reacties op “Essence Quattro Eyeshadow en Colour & Shine Eyeshadow”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.