Categorieën
Beauty Make-up

Getest: Rimmel 100% Waterproof en NYC Show Time Volumizing mascara

Op dit moment dénk ik dat ik in de Scandaleyes van Rimmel en de Pupalash van Pupa mijn twee, ja ik heb er niet één maar twee!, holy grail mascara’s heb gevonden maar helemaal 100% zeker is dat bij mij nooit. Ik heb namelijk al een paar keer eerder gedacht dat ik dé ideale mascara gescoord had maar na een maand of wat bleek hij toch steeds meer en meer minpuntjes te krijgen en verdween hij alsnog ergens onderin mijn stash. Ik kan daarom maar beter mijn ogen altijd goed open blijven houden naar fijne mascara’s en wie weet zijn de 100% Waterproof en NYC Show Time Volumizing mascara die ik je vandaag laat zien wel potentiële holy grails, you never know!

In de zomercollectie van Rimmel waar ik al eerder over schreef vind je niet alleen drie nagellakjes, twee lipglossjes en twee oogschaduws, maar ook de 100% Waterproof mascara maakt hier deel van uit. Van de mascara’s van Rimmel ben ik zelf al jaren fan, vooral de Volume Flash en de eerder genoemde Scandaleyes zijn mijn persoonlijke toppers. De 100% Waterproof (Black Black) is voor mij nog helemaal nieuw en belooft je wimpers een natuurlijke dekking te geven, snel te drogen en onder geen enkele omstandigheid uit te lopen.

Een andere mascara die ik getest heb is de NYC Show Time Volumizing mascara, die net als die van Rimmel ook waterproof blijkt te zijn. Toevallig is dat allebei de mascara’s een blauw kleurtje hebben en daarmee best wel op elkaar lijken, maar afgezien van de kleur blijken ze toch wel redelijk verschillend te zijn. De Show Time heeft volgens NYC een watervaste formule die je wimpers tot 5 keer meer volume geeft en waarmee je dus met een gerust hart een duik in het zwembad zou moeten kunnen nemen.

De borsteltjes van beide mascara’s zijn niet heel breed of groot, maar juist vrij smal van formaat. Die van de Rimmel mascara loopt van beneden naar boven steeds wat smaller uit en die van NYC is gewoon helemaal rechttoe, rechtaan. Nog een verschil is bij dat het borsteltje van Rimmel de kammetjes iets verder uit elkaar staan dan bij die van NYC.

Hoe veelbelovend een borsteltje er ook uitziet, soms blijken ze in de praktijk echt een crime om mee te werken en kan alleen een grondige test uitwijzen of ze een keeper zijn of niet. Allereerst heb ik de Rimmel mascara opgebracht, die qua borsteltje prima werkt. Het geeft gelukkig geen klontjes, scheidt mijn wimpers mooi en ook lijken ze een mooie, lichte krul te hebben gekregen.

Ook op het borsteltje van NYC heb ik verder niets aan te merken, die werkt prima. Het beloofde volume van deze mascara vind ik helaas wel een beetje tegenvallen, vooral als je het resultaat vergelijkt met die van Rimmel, die ze toch wat voller laat lijken. Ook heb ik met deze van NYC wel een keer of drie, vier over mijn wimpers moeten strijken om ze echt allemaal van een likje mascara te voorzien, met die van Rimmel was ik sneller klaar.

Verder merkte ik ook wel duidelijk verschil tussen de twee mascara’s toen ik ze van mijn ogen ging verwijderen. Bij de 100% Waterproof van Rimmel moest ik echt boenen, boenen, boenen en wist ik meteen weer waarom ik liever niet te vaak waterproof mascara gebruik. Die van NYC kreeg ik juist heel makkelijk van mijn ogen af en ook liet deze veel minder korreltjes mascara op het wattenschijfje en op mijn ogen achter dan die van Rimmel.

Als ik nu zou een keuze zou moeten maken tussen deze twee mascara’s vind ik dat eerlijk gezegd geen makkelijke. Ik denk dat ik die van Rimmel wat fijner vind in gebruik; hij brengt heel makkelijk en snel aan en geeft een mooi resultaat maar ik vind het wel nadelig dat hij zich zo lastig laat verwijderen.

Toch denk ik dat deze 100% Waterproof wel meer en beter waterproof is dan die van NYC, die in aanraking met water toch wel wat veegjes en uitloop laat zien. Het verschil tussen de twee zie je ook wel terug in de prijs, zo is die van Rimmel € 9,49 en betaal je voor de NYC Show Time Volumizing slechts € 2,99. Het is dus een beetje de keuze die je zelf maakt, ga je voor net wat meer en betere kwaliteit zou ik je die van Rimmel aanraden en als je ook genoegen neemt met nét iets minder zwart, nét iets minder volume en nét iets minder waterproof is die van NYC een prima keuze.

De Rimmel 100% Waterproof mascara is voor € 9,49 verkrijgbaar bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister en de NYC Show Time Volumizing mascara vind je voor € 2,99 bij deze Kruidvat filialen.

Q: Heb jij één van deze twee mascara’s zelf al eens geprobeerd of zijn ze ook voor jou allebei nog nieuw? Naar welk van de twee gaat jouw voorkeur uit naar aanleiding van deze review?

17 reacties op “Getest: Rimmel 100% Waterproof en NYC Show Time Volumizing mascara”

Ik ben zelf niet zo’n fan van Waterproof mascara. Ik gebruik op dit moment die van de Action en die is hartstikke fijn. Mijn voorkeur gaat naar de NYC mascara omdat hij makkelijker te verwijderen is en hij is goedkoper. En daar houdt mijn beauty liefhebbend hartje wel van. Lang leve budget!

Die van NYC lijkt mij het fijnst ivbm met het borsteltje. Ik zoek ook nog altijd naar de beste waterproof mascara omdat ik vaak fiets in Nederlands rotweer & op de een of andere manier zijn de waterproof mascara’s altijd net wat minder fijn in gebruik dan gewone 🙁

Waarmee heb je de mascara’s verwijderd? Ik durf normaal niet tijdens het zwemmen onder water als ik waterproof mascara op heb omdat ik toch altijd bang ben dat het uitloopt… maar zou geweldig zijn als deze 100% echt waterproof is 😉

Ik vind waterproof altijd zo’n twijfelgeval. Ik wil dat het goed blijft zitten bij water en dergelijke, maar ik wil ook dat hij er niet al te moeilijk af gaat en niet brokkelt… Maar meestal gaat dat niet, haha!

Waarom is deze mascara uit de collectie ???
Rimmel Waterproof Volume Flash X10 Mascara-001 Black

Ik heb ongeveer alles uitgeprobeerd, deze is goed, wordt juist die uit de cellectie gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.