Categorieën
Beauty Make-up

Getest! Rimmel Scandaleyes en NYC Big Bold mascara

Hoewel er zich in mijn kamer een schandalige hoeveelheid mascara’s bevindt, zijn nieuwe exemplaren altijd meer dan welkom. Gelukkig verschijnen er iedere jaar tientallen nieuwe mascara’s in de schappen van het Kruidvat, Etos en DA en moet er voor een ieder haast wel een perfecte variant te vinden zijn, zou je denken. Toch blijkt het vinden van dé ideale mascara een haast onmogelijke opgave, maar het lijkt dat deze voor mij nu toch redelijk geslaagd blijkt te zijn…..

Eén van mijn favoriete merken, Rimmel, lanceert deze maand de Scandaleyes mascara waarmee mooie, volle wimpers creëren makkelijker dan ooit moet zijn. Natuurlijk horen bij de introductie van een nieuwe mascara een rijtje indrukwekkende beloften en in geval van de Scandaleyes is dit een gloednieuwe MaxDensity borstel, een innovatieve formule waarmee je wimpers van 12 keer meer volume moeten worden voorzien en 3x zoveel collageen en keratine voor sterke, gezonde en mooie wimpers.

De Scandaleyes is helemaal in dezelfde oranje sfeer als de Wake Me Up foundation en met dit kleurtje had de mascara in geen betere maand geïntroduceerd kunnen worden!

Leuk detail is dat in de oranje kleur van de huls van de mascara heel veel héle kleine oranje- en goudkleurige glittertjes verwerkt zijn, wat wel een gaaf effect geeft. Je moet de mascara hiervoor wel een beetje in het licht houden en dan héél goed kijken, maar dan kun je ze wel zien.

Het lijkt wel of de borstels van de mascara’s van tegenwoordig alleen maar groter en groter worden, ook die van de Scandaleyes is huge. De borstel (borsteltje is in dit geval nogal een understatement) is 50 procent langer en dichter dan normaal en heeft flexibele kammetjes die de mascara als het ware vasthouden waardoor er minder snel klontjes ontstaan.

Ik heb op zich niets tegen grote borstels maar ze moeten ook weer niet té worden, zo zit er straks meer mascara naast dan op je wimpers. Toch blijkt deze volgens Rimmel bijzondere borstel echt uitstekend te werken; hij pakt echt alle wimpers, zelfs de kleintjes in mijn binnenste ooghoeken. Wat ik ook fijn vind is dat er niet hele klonten op de borstel zitten en dat hij mijn wimpers echt larger than life maakt, ik lieg niet als ik zeg dat ik mijn wimpers nog nooit zó lang heb gezien.

Het zou zomaar kunnen dat ik in deze Scandaleyes m’n nieuwe holy grail mascara heb gevonden, want ik vind ‘m echt, écht fijn! De enorme borstel separeert iedere wimper, geeft ze lengte en volume en een lichte krul, yes it’s amazing!

De Rimmel Scandaleyes mascara is vanaf nu voor € 11,99 in Black, Extreme Black en Waterproof verkrijgbaar bij diverse drogisterijen als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister.

 Dan een wat goedkopere mascara, die qua uiterlijk wel een zusje van de Scandaleyes zou kunnen zijn: de NYC Big Bold mascara. In the city that never sleeps moeten je ogen natuurlijk altijd wagenwijd open zijn en deze Big Bold wordt gepresenteerd als de ultieme eye opener. De Big Bold is net als de Scandaleyes vrij fors van formaat en heeft een hip, koraalroze kleurtje waar ik helemaal vrolijk van word!

Ook NYC heeft niet bezuinigd op de ontwikkeling van een nieuwe megaborstel die zo is vormgegeven dat hij perfect gesepareerde wimpers zonder klontjes moet geven en met een formule die rijk is aan keratine zorgt voor mooi aangezette, volle en lange wimpers.

De kammetjes van deze mascara staan een stukje verder uit elkaar dan die van de Scandaleyes en ik weet niet of dat perse hiermee te maken heeft, maar ik vind deze iets minder fijn werken dan die van Rimmel. Op zich is het resultaat er helemaal niet slechter door, maar het is met deze Big Bold wel iets meer oppassen voor klontjes. Wel zie ik dat deze Big Bold mijn wimpers iets donkerder van kleur maakt dan de Scandaleyes, maar dat komt misschien doordat de kleur van deze Extra Black is (?).

Nou, eigenlijk doet deze Big Bold helemaal niet onder voor de Scandaleyes, alleen vind ik de borstel van deze laatste persoonlijk iets prettiger in gebruik en heb je met deze minder snel kans op klontjes en aan elkaar gekleefde wimpers.

De NYC Big Bold mascara is voor € 3,99 verkrijgbaar bij deze Kruidvat filialen.

Q: Wat denk je na het zien van deze twee mascara’s, iets voor jou?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

36 reacties op “Getest! Rimmel Scandaleyes en NYC Big Bold mascara”

Die borstel van Scandaleyes is echt gigantisch. 😯 Eerste paar keren zat ik bijna met die borstel op mijn ooglid haha. Hij is wel fijn in gebruik!

I don’t know If they changed the brush on the NYC BIG Bold mascara…but over here ( in the U.S. ) it looks similar to CG Lash Blast :Spikey plastic brush..not the natural nylon bristles seen here…. and I think that they give the same results from your pics only the NYC looks like It has a dry formula, In the States: both the Rimmel and NYC are a tiny bit more wet and on this post the NYC looks more dry than the Rimmel..and I know Rimmel mascaras are usually a bit more goopy/glossier looking than the BB but not by much…..I think both are great mascaras and would definitely recommend both!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.