Categorieën
Lifestyle

Finale Ultimate Aussie Angel Challenge

Een tijdje geleden viel er een superleuke uitnodiging in een flitsende paarse envelop bij me op de deurmat voor de finale van de Ultimate Aussie Angel Challenge, die afgelopen donderdag plaatsavond in Amsterdam Wharf. Deze finale was de spannende ontknoping van de maandenlange zoektocht naar dé ultieme Aussie chick die hiermee maar liefst 630 prachtige Aussie Angels achter zich heeft gelaten. Welke Aussie Angel er uiteindelijk met de titel Ultimate Aussie Angel of The Year én twee vliegtickets naar down under vandoor is gegaan lees je hier!

Samen met een vriendin reisde ik afgelopen donderdagmiddag af naar onze hoofdstad, om precies te zijn naar the Amsterdam Wharf, een mooie locatie vlakbij het Centraal Station. Bij aankomst lag de roze loper al voor ons uit en speelde er iemand op een didgeridoo, helemaal Aussie dus! Eenmaal binnen was de zaal helemaal aangekleed in Aussie style met een catwalk van zand, knappe surfdudes in shorts, lekkere mojito en kleine hapjes. De avond werd aan elkaar gekletst door Nikkie Plessen, die verscheen in een supergaaf, korter dan kort, jurkje van D&G en een paar zwartglanzende heels waar je serieus U met een hoofdletter tegen zei.

Er waren in totaal 18 deelneemsters (eigenlijk 20, maar twee meiden konden wegens ziekte helaas niet aanwezig zijn) in de running voor de titel van Ultimate Aussie Angel en de dames stelden zich aan de hand van een sexy loopje over de catwalk van zand en een korte pleidooi over zichzelf voor aan de jury, bestaande uit actrice Liza Sips (die we allemaal nog wel kennen als Vicky uit GTST), presentatrice en ex-topmodel Nadia Palesa Poeschmann en Beautylabber Serena (met haar geweldige Jeffrey Campbell See Star boots aan!).

De meest prachtige dames kwamen voorbij en stiekem had ik al een beetje een voorkeur voor een aantal angels, er waren er een aantal die echt zo’n ultieme Aussie feel en looks hadden, anderen weer iets minder. De meiden zijn de afgelopen maanden geselecteerd aan de hand van deze criteria:

‘Je bent een vrouw, je woont in Nederland en je bent minimaal 18 en maximaal 35 jaar. Je hebt een natural look en een positieve en krachtige uitstraling, je bent actief, spontaan, vrolijk en levenslustig en je houdt van mode. Je hebt mooi haar dat niet teveel gestyled is (ongeacht lengte of model). Jij bent dus in één woord aussome!’

De finale was een afvalrace in drie onderdelen: de eerste was de voorstelronde over de catwalk waarna de juryleden twaalf meiden kozen die door zouden gaan. Vervolgens werd er een ‘goed of fout’ vragenronde met allerlei uiteenlopende vragen over Australië zoals: de hoofdstad van Australië is Melbourne (fout), Australië heette honderden jaren geleden Nieuw-Holland (goed), zangeres Natalie Imbruglia is van Australische afkomst (goed) en Australië wordt regelmatig geteisterd door dromedarisplagen (goed), gespeeld waarna Denise, Jacqueline en Rosalie overbleven.

Na de vragenronde kwam de allesbeslissende ronde waarin de angels plaats moesten nemen op een hysterische surfsimulator terwijl ze aan de lopende band gefotografeerd werden. De dame die het mooist, meest charmant en meest Aussie op de foto stond zou uiteindelijk met de twee vliegtickets naar huis gaan. Eigenlijk deden alle meiden het supergoed en wisten zichzelf uitstekend staande te houden op de wiebelende  surfplank!

Op het filmpje hieronder zie je winnares Rosalie in actie op de surfsimulator


Filmpje: Melissa

Aan het begin en einde van de avond werd de zaal gevuld met de heerlijke beats van het DJ-duo Claire & Sheila Hill en de Utrechtse upcoming singer-songwriter Rachel Louise, die twee weken geleden de supervette eer had in het voorprogramma van James Morrison in de Heineken Music Hall te staan!

Na de actie van de dames op de surfplank ging de jury zich nog even beraden, maar waren het al vrij snel met elkaar eens wie dé Ultieme Aussie Angel met de meest aussome look en personality was en daar was ik het helemaal mee eens: de 25-jarige Rosalie uit Hilversum! Rosalie was natuurlijk helemaal door het dolle heen en gaat heel binnenkort heerlijk samen met haar vriend naar Australië en genieten van dit prachtige land.

De avond werd afgesloten met de fijne muziek van het DJ-duo en bij het verlaten van de Amsterdam Wharf werden we nog verrast met een heerlijke Aussie goodiebag met een aantal fijne Aussie producten, yay!

Ik vond het echt een superleuke avond en wil (Lotte van) Coebergh PR heel erg bedanken voor de uitnodiging en goede organisatie!

Q: Had jij je misschien ook opgegeven voor de Ultimate Aussie Challenge of zou je een volgende keer meedoen?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

14 reacties op “Finale Ultimate Aussie Angel Challenge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.