Categorieën
Lifestyle

Uitslag By Sjanty enquête

Behalve dat ik zelf enorm veel plezier beleef aan het werken aan By Sjanty hecht ik ook veel waarde aan jullie mening omtrent de site en vind ik het ook erg belangrijk jullie daar regelmatig naar te vragen. Daarom heb ik vorige week een enquête samengesteld met daarin wat vragen over de huidige inhoud en opzet van By Sjanty en inmiddels hebben superveel lezeressen deze ingevuld, waar ik echt heel erg blij mee ben! Omdat een aantal van jullie aangaven naderhand graag de resultaten van de enquête te willen zien heb ik alles verwerkt en onder elkaar gezet!

Dit was de By Sjanty enquête, waarvan hieronder de resultaten volgen.

Welke artikelen vind jij het leukst op By Sjanty?

De meesten (68%) kozen hier voor de reviews van beautyproducten en dat is op zich ook logisch, want dat is immers wat je voornamelijk op een beautyblog vindt. Omdat een blog vol met alleen reviews ook een beetje saai wordt, wissel ik het af met de overige opties als filmpjes, artikeltjes met tips en tricks en persoonlijke updates maar zorg ik wel dat reviews altijd terug blijven komen.

Wat vind je van de hoeveelheid artikelen (in principe dagelijks 2) op By Sjanty?
Deze uitslag had ik wel een beetje verwacht en is helemaal prima, want ik was zeker van plan ook in de toekomst dagelijks twee artikelen te blijven posten. Met twee heb je wel kans dat een deel van de bezoekers er slechts 1 hiervan goed zal lezen, maar omdat het overgrote deel toch voor twee kiest zal dat niet voor iedereen gelden.

Wat vind je van het tijdstip waarop de artikelen online verschijnen (07.00 uur en rond 14.00/15.00 uur)?

Wat betreft het tijdstip waarop de twee artikelen online verschijnen kiest bijna de helft (46%) voor hoe het nu is, dus om 07.00 en rond 14.00/15.00 uur ’s middags en maakt het 43% helemaal niets uit. In principe probeer ik deze tijdstippen gewoon zoveel mogelijk aan te houden, zo weet iedereen hoe laat er dagelijks een nieuw artikel online zal staan. Natuurlijk zal er wel eens een dag zijn dat dit niet (helemaal) lukt, maar in principe is dit het uitgangspunt.

Hoeveel filmpjes zou jij wekelijks graag zien op By Sjanty?

Ik was wel heel benieuwd hoeveel filmpjes jullie wekelijks ideaal zouden vinden en ondanks het feit dat de meningen wat verdeeld zijn kiest het grootste deel (38%) voor de optie: het maakt mij echt niet uit, ik kijk ze sowieso!, wat voor mij natuurlijk erg leuk is om te horen. Nu kan ik me voorstellen dat bij wijze van spreken iedere dag een filmpje ook een beetje gaat vervelen en dus is mijn streven het op 1 per week te houden. Het is nu in het begin nog een beetje zoeken naar de ideale lengte van een video, zo vindt de een het fijner als een filmpje niet langer dan 5 minuten duurt en kan het voor de ander niet lang genoeg zijn. Hier zou ik dan ook nog graag jullie mening over willen horen, hoeveel minuten is wat jou betreft lang genoeg?

Van wat voor soort producten zie jij het liefst reviews op By Sjanty?

Ik heb er een beetje voor gekozen voornamelijk budgetproducten te reviewen en dit af te wisselen met af en toe een wat duurder product, maar ik vind het vooral belangrijk zoveel mogelijk kwalitatief goede, betaalbare make-up en beautyproducten te laten zien. Ook uit de enquête blijkt dat precies de helft (50%) graag reviews van budget beautyproducten blijft zien en daarna heeft optie dat het helemaal niets uitmaakt de meeste stemmen, dus dat komt mooi uit!

Wat vind jij van de (hoeveelheid) foto’s bij de artikelen op By Sjanty?

Op de vraag wat men van de (hoeveelheid) foto’s op By Sjanty vindt koos een ruime meerderheid (61%) dat deze prima zijn en dat ook de hoeveelheid precies goed is. Gelukkig! Natuurlijk kijk ik ook naar de andere keuzes en ga ik zeker wat doen met de tips wat betreft de kwaliteit.

Ik was erg benieuwd naar de uitslag van deze vraag, al zie ik de laatste tijd steeds meer comments bij artikelen verschijnen en dat vind ik echt superleuk! Wat mij betreft wordt een website nog leuker door interactie met bezoekers en hoor ik ook graag wat jullie van een artikel/product vinden. Op deze vraag werd het meest geantwoord dat men vooral reacties achterlaat wanneer men daar zin in heeft en dat is wat mij betreft ook helemaal prima. Een andere veelgehoord antwoord is dat er geen reactie wordt achtergelaten omdat men niet weet wat te schrijven en dat snap ik ook wel, je denkt misschien dat jouw reactie geen toegevoegde waarde meer heeft als iedereen voor jou ook soortelijk gereageerd heeft. Toch zie ik dat helemaal niet zo, iedere reactie hoe kort of niet-origineel dan ook is meer dan welkom!

Deze vraag kreeg het meest als antwoord (63%) dat ik in principe niets aan de lengte van de artikelen hoef te veranderen, dus dat is positief om te horen. Ik probeer bij het schrijven van artikelen er zeker wel rekening mee te houden dat het niet te langdradig wordt, want ik weet dat ik zelf bij het zien van een enorme lap tekst ook afhaak. Het is soms ook gewoon nog even lastig een goede middenweg te vinden en het voor iedereen plezierig te houden. Zo zijn er meiden die graag uitgebreide artikelen met het liefst zoveel mogelijk informatie zien en anderen hebben liever wat meer foto’s en niet teveel tekst.

Wat is voor jou de voornaamste reden dat je graag op By Sjanty komt?

De voornaamste reden waarom de meeste bezoeksters graag op By Sjanty komen is volgens de enquête vooral voor de duidelijke reviews (35%) en de manier waarop de site opgebouwd is en in elkaar zit (34%). Goed om te horen!

Bij de ruimte voor opmerkingen kreeg ik veel goede en bruikbare tips en kritische op- en aanmerkingen, maar ook superveel lieve berichtjes en complimentjes waar ik helemaal verlegen van werd, zo leuk! Ik wil jullie allemaal nogmaals superbedanken voor het invullen van de enquête, jullie hebben me er echt mee geholpen en heb er echt heel veel aan!

(De winnaressen van het setje Rimmel I ♥ Lasting Finish nagellakjes en de Extra WOW Lash Building mascara hebben inmiddels al bericht ontvangen!)

8 reacties op “Uitslag By Sjanty enquête”

Leuk om de uitslag te zien! Wat betreft het aantal minuten voor een filmpje: ik vind rond de 10 minuten altijd prettig. Niet langer dan 15 minuten in ieder geval, dan is het vaak echt teveel (onnodig) geklets.

Ik vind een filmpje van 5 minuten lang genoeg. Meestal vertellen beautygblogger eerst 4 minuten wat ze gaan reviewen, waar het vandaan komt, hoe leuk het was om dat te kopen, blablabla. Van dat onnodige geklets val ik in slaap. Ik zou 5 minuten als standaard aanhouden. ^^

Fijn om de resultaten te weten! ^^

Ik vind persoonlijk een filmpje van 5 à 7 minuten meer dan genoeg, ik heb liever ‘straight to the point’ :p

Leuk om de uitslagen te zien (doe zelf opleiding tot market researcher) en leuk dat je er echt wat mee doet!!
Een filmpje van 5 tot 10 minuten is wat mij betreft goed. Langer gaat vervelen en bij een korter filmpje heb je het idee nog niks te weten te zijn gekomen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.