Categorieën
Beauty Make-up

Essence Circus Circus lip lacquers

In eerste instantie was ik bij het zien van het Circus Circus persbericht van Essence niet meteen bijster enthousiast, ik was bang dat de collectie een beetje kinderachtig zou zijn. Dat zo’n persbericht lang niet alles zegt blijkt maar weer, want in werkelijkheid vind ik de producten er echt geweldig leuk uitzien! Vandaag laat ik je kennismaken met de twee lip lacquers!

De feestelijke eindejaarscollectie van Essence (heeft slechts) twee lip lacquers: 01 Applause, applause en 02 My glammy acrobat. Essence heeft deze items lip lacquers genoemd, maar dit is eigenlijk gewoon een andere naam voor lipgloss die een klein beetje staint (in je lippen trekt).

Vanuit de huls gezien is de 01 Applause, applause een mooie bloedrode kleur en de 02 My glammy acrobat een beetje een berry-achtige/paarse gloss. Op de dop van deze laatste is te lezen dat de gloss karmijn (carmine) bevat, dit is toegevoegd om deze de rood/paarse kleur te geven.

Ik vind deze Circus Circus glossjes echt in het oog springen en stralen echt wel een beetje luxe uit met de glanzende gouden bovenkant en gouden accenten op de huls. Zodra je de gloss opent komt er een vrij zoetige geur vanaf, die ik ergens best lekker vind. De glossjes hebben verder een vrij standaard applicator die heel fijn en nauwkeurig aanbrengt.

De glossjes blijken een mooie hoeveelheid kleur te geven en in de 02 My glammy acrobat zijn ook nog wat kleine glittertjes te zien. Bij het aanbrengen op mijn lippen zie ik dat de glossjes niet helemaal dekkend zijn, ze blijven iets sheer.

Ik merk dat deze lip lacquers inderdaad wel wat langer en beter blijven zitten dan een gewone lipgloss, maar ook weer niet zo lang als een echte lipstain. Wat mij betreft is dat prima, ik vind het helemaal niet fijn als een lipproduct helemaal in mijn lippen trekt en er vervolgens de eerst komende uren niet meer vanaf te krijgen is.

Op zich is de kleur van de glossjes best duidelijk zichtbaar, maar zodra je je lippen wat over elkaar haalt hoopt de gloss zich een beetje op en verdwijnt wat in de lijntjes. Dit vind ik altijd een beetje jammer, want zo moet je er de hele tijd eraan denken dat je niet met je lippen over elkaar gaat..

Afgezien van een paar kleine minpuntjes vind ik deze glossjes echt een goede aanwinst voor de Circus Circus collectie en mag Essence wat mij betreft best een aantal van in het vaste assortiment toevoegen!

Pluspunten
Hebben lekkere geur en zijn niet plakkerig
Zien er erg leuk uit!
Mooie kleurtjes
Slechts € 1,79 per stuk!

Minpunten
Zijn niet volledig dekkend, blijven iets sheer
Hopen een beetje op op je lippen en trekken een beetje in de lijntjes

De Essence ‘Circus Circus’ lip lacquers zijn voor 1,79 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Wat vind jij zo op het eerste gezicht van deze glossjes?

14 reacties op “Essence Circus Circus lip lacquers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.