Categorieën
Lifestyle

Leeftijd en liefde, waar ligt de grens?

Patricia Paay is back on TV en wel met een programma waarin ze ons kennis laat maken met vrouwen die niets moeten hebben van mannen van hun eigen leeftijd, maar enkel en alleen oog hebben voor een lekkere jonge god van een aantal decennia jonger. Een vrouw (lees: cougar) van 60 met een man van 30? Good job! Een kerel van 50 met een jong blaadje van 25? Viespeuk. Peter Jan Rens met Virginia van 20? Iehlllll. Of niet?


When you truly love someone, age doens’t matter. Whether it’s a difference of 2 or 30 years, love is love. Een prachtige zin, maar heel wat mensen blijken hier toch nét iets anders over te denken. Als het gaat over de relatie van Peter Jan Rens en zijn 43 (!) jaar jongere vriendin zijn woorden als pedo, smeerlap en viespeuk niet van de lucht en begrijpt niemand wat zij in godsnaam met een kerel van 63 moet. Is het zijn bekendheid, bankrekening of toch….. ware liefde?

Q: Wat is voor jou de grens qua leeftijdsverschil in de liefde? Wanneer vind je het echt niet meer kunnen?

14 reacties op “Leeftijd en liefde, waar ligt de grens?”

Mijn vriend en ik verschillen 13 jaar en 9 maanden. Ik word volgende week 21, hij is 34. Behalve dat, is hij ook nog eens 10 jaar jonger dan mijn vader en 8 jaar jonger dan mijn moeder. Niet het meest ideale zou je zeggen, maar toch werkt het. We zijn in december 2 jaar samen en zijn nu al 3 maanden samenwonend.

Persoonlijk vind ik dat je op zijn minst beide volwassen moet zijn en nog een beetje in dezelfde levensfase moet zitten, zij het met je leeftijd of met je gedachtegang. 20 en 63 zou ik dan persoonlijk afkeuren, omdat je in totaal verschillende levensfases zit. Maar ach, als het werkt hoor je me niet klagen. Is toch wel een beetje ieder voor zich.

zelf vind ik dat iedereen het voor zichzelf moet bepalen. als ik naar mezelf kijk is mijn vriend waarmee ik alweer bijna 9 jaar samen ben maar 3,5 ouder. 1 van mijn broers is al jaren getrouwd met een vrouw die ruim 16 jaar ouder dan hem is.. mij maakt het niets uit, zolang je gelukkig en gezond bent moet je doen wat je wilt!

Ik vind het een lastige kwestie. Zelf lijkt het mij niet prettig om met een man te gaan die echt tientallen jaren ouder is dan jij, dat het je vader zowat kan zijn. Ik vind een paar jaar verschil helemaal niet raar, maar 25 en 50 jaar vind ik het zelf niet helemaal gezond. Vaak blijkt het dan ook dat een meisje een vaderfiguur mist of iets dergelijks.

Mocht je voor een veel oudere vriend/vriendin vind ik het beter om te wachten tot je 18 bent. Verder, gewoon doen wat jou gelukkig maakt. Belangrijkste is dat je samen hetzelfde wilt. Kan mij voorstellen dat wanneer je kinderen wilt krijgen samen, dit misschien lastiger is.

Ik vind dit best wel een moeilijke. Als het echt om tientallen jaren gaat zoals bij Peter Jan Rens en zijn vriendin, dan ben ik wel iemand die er op één of andere manier niet echt in kan geloven dat het om echte liefde gaat. Ik denk dat het dan meer om status, geld of vooral een vader/moeder figuur zoeken gaat. Ik zou alleen nooit benamingen gebruiken zoals een pedo of viespeuk, want uiteindelijk zijn ze toch beide volwassen en kiezen ze er beide zelf voor om samen te zijn. Bij een wat kleiner leeftijdsverschil waarbij je toch wat dichter bij elkaar ligt qua levensfases geloof ik er zeker wel in dat het om echte liefde kan gaan. Mijn opa en oma scheelde namelijk ook 13 jaar. Zij heeft hem ontmoet op haar 18e en ze zijn altijd bij elkaar gebleven.

Mijn vriend is 8 jaartjes ouder, en daar schrikken mensen soms al van. Iedereen moet het lekker zelf weten, als ze maar gelukkig zijn daar gaat het om. Alles prima, zolang je elkaar maar respecteert en van elkaar houdt.

Ik heb er geen last van eerlijk gezegd. Als het stel gelukkig is, dan is het prima. Ik heb echter wel moeite met hele oude moeders of vaders, omdat kinderen dan één van hun ouders maar kort zullen kennen. En je ouders missen is het ergste wat er is.

Mijn vriend is 28 jaar ouder. Voor onze relatie had ik nooit verwacht dat ik ooit verliefd zou worden op iemand die zoveel ouder is. Maar ik heb nog nooit zo’n goede relatie gehad als met hem. De leeftijd verschilt veel, maar qua doen en laten passen we perfect bij elkaar. Leeftijd hoeft dus niets uit te maken, ik merk het niet eens meer, behalve als zijn geboortedatum weer eens genoemd wordt. We zijn nu al bijna 8 jaar samen en zijn erg gelukkig met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.