Categorie├źn
Beauty

Waarom ik zo van make-up houd

make-up

Door Alette – Als ik naar mijn vriendinnen kijk, zijn er maar weinig die mijn passie voor make-up begrijpen. Zij willen liever niet te veel tijd besteden aan hun uiterlijk ’s ochtends en snel de deur uit gaan. Natuurlijk heb ik ook van die dagen, ik loop niet altijd met een full face make-up rond, maar het leek me leuk jullie iets meer te vertellen over mijn passie voor make-up.

Door verschillende soorten make-up te gebruiken is het mogelijk jezelf te transformeren. Een alledaags make-upje om je mooie punten te accentueren en de schoonheidsfoutjes weg te werken of een zware uitgaansmake-up voor een zwoele oogopslag. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je een niet-draagbare make-uplook maken om een bepaald beeld neer te zetten. Wat je ook wilt bereiken, met make-up kun je een grote verandering krijgen.

Tijd om mijn woorden kracht bij te zetten door wat foto’s te laten zien!

Zo zie ik er uit zonder make-up. Gelukkig ben ik op een punt in mijn leven dat ik best tevreden ben met mezelf, maar zonder make-up vind ik er weinig aan eerlijk gezegd.

Deze foto is dezelfde dag gemaakt, maar hier draag ik foundation, zwart oogpotlood, wit oogpotlood (op de waterlijn), mascara, lippenstift en heb ik mijn wenkbrauwen ingekleurd. Mijn gezicht is meteen veel meer sprekend en mijn ogen vallen veel meer op.

Ook hier draag ik niet veel make-up, maar zie ik er een stuk beter uit (is mijn mening) dan op de foto zonder make-up.

Met mijn haar in de krul, een zwaarder make-upje en een kleurenfilter in photoshop zie ik er uit als een compleet ander persoon.

En ga ik helemaal los met mijn make-up door een ondraagbare look te maken, dan onderga ik weer een complete metamorfose.

Geweldig vind ik het, zoals je kunt spelen met make-up en zoals het mogelijk is jezelf te transformeren. Ik zie mijn make-up dan ook niet als een masker om mezelf achter te verschuilen, maar als een middel om mezelf te laten zien zoals ik ben en gezien wil worden.

Hoe denk jij over make-up? Is het een masker om jezelf achter te verschuilen?

Liefs, Alette

15 reacties op “Waarom ik zo van make-up houd”

Ik vind er bij mezelf ook weinig aan zonder makeup. Althans ik zie er dan ziek en pips uit en krijg dat dan ook steeds te horen. Ik vind het ook leuk om met makeup te spelen om steeds een andere look te laten zien. Die krullen staan je echt awesome trouwens!

“Ik zie mijn make-up dan ook niet als een masker om mezelf achter te verschuilen, maar als een middel om mezelf te laten zien zoals ik ben en gezien wil worden” (…)

je neemt me de woorden uit de mond, je slaat de spijker op zijn kop. Mooi gezegd en je raad het al ik ben het met je eens ­čÖé
Ik vind make-uppen leuk en voel me (niet) meer onzeker als ik met wat minder op de deur uit ga. Al geniet ik ervan om helemaal los te gaan voor een vampy look.

bij mij is het juist hetzelfde, ik ben tevreden met mijzelf zonder make-up, maar ik laat mijn ogen graag meer spreken en dat kan dus met make-up !

Ik vind mezelf ook ok├ę zonder make-up en ga ook zonder problemen zonder make-up de deur uit, maar met make-up wordt het toch net allemaal beter, frisser, mooier. En het is gewoon leuk om mee te spelen. Zoveel verschillende looks!

Ik vind ;t ook fijn om make-up te dragen omdat je jezelf n├ęt een beetje mooier kan maken. Dat betekent absoluut niet dat ik niet tevreden ben met mezelf maar waarom zou je je mooie kanten niet accentueren? Beetje concealer, mascara en lipkleur doen vaal al wonderen.

Ik herken mijzelf heel erg in jou verhaal! Ik vind het heerlijk om even tijd voor mijzelf te hebben. Alleen als ik echt een ochtenddienst heb dan rol ik zo mijn bed uit, maak ik mijn gezicht schoon en vind ik het wel goed,haha.

Ik denk er ook precies zo over als jij! En vind het inderdaad ook heel jammer dat veel meiden uit mijn klas/van mijn leeftijd er totaal niet om geven terwijl ik het liefst elke morgen er echt even de tijd voor neem (in 5-10 minuutjes kan je al veel doen). Het is ├ęcht niet om mezelf achter te verschuilen, al voel ik me wel mooier, maar ook meer mezelf. Het h├│├│rt gewoon bij me zoals mijn blog bij me hoort.

voor mij is make-up absoluut geen middel om mezelf in te verschuilen, ik vind dat makeup je net dat kleine beetje kan helpen met jezelf te zijn, zoals hoe jij wilt, hoe jij je prettig voelt. xxx

Ik vind het super leuk om mezelf op te maken, ik doe wel elke dag een fullface look. Ik zou gerust zonder makeup de deur uit durven, maar ik vind het gewoon leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.