Categorieën
Food & health Gezond eten

Waarom een detox?

Afvallen met een detox? Dan ben je toch echt verkeerd bezig. Ook al zal de intentie goed zijn. Detoxen doe je niet om af te vallen, want ervaring leert dat na een detox-periode de kilo’s er net zo snel weer aanvliegen als dat ze eraf vlogen. Maar waarom detox je dan wel?

Naamloos-1-Hersteld-Hersteld

Geen crash dieet
Detox is niet bedoeld om af te vallen. Hoewel dit wel (tijdelijk!) gebeurt is een detox bedoeld om je lichaam te reinigen. Veel van onze dagelijkse versnaperingen zijn namelijk helemaal niet goed voor ons lichaam. Skip de koffie, laat de alcohol (indien mogelijk) staan en wat dacht je van al die suikers die we in dozijnen binnenkrijgen. En neem dit niet met een korreltje zout. Neem sowieso zo min mogelijk zout, want daar is je lichaam ook niet altijd blij mee. Hoe gezond al die geur- keur- en smaakstoffen voor je lichaam zijn kun je jezelf wel indenken. Dit wordt ons lichaam soms een beetje teveel. En daarom mogen we ons lijf best een beetje helpen. Met een detox kan je lichaam lekker “doorspoelen”. Afvalstoffen waar het lichaam zelf de kracht niet meer voor heeft om af te voeren, omdat het lichaam zoveel moet afvoeren, kunnen nu ook worden afgevoerd. En daarom detox je.

Weg met het gif
Zet dus voor eventjes -een dag, een week of zelfs twee- de alcohol, sigaretten, cafeïne, brood, zuivelproducten met koemelk en soja, suikers (ook fruitsap, vers fruit mag wel), pasta’s, rijst, brood en vlees aan de kant en wissel ze in voor voeding zoals bonen, zuivelproducten afkomstig van geiten en schapen, honing, noten en groenten. Vooral bieten schijnen een goede reinigende werking te hebben op een mensenlichaam. Sommige mensen noemen het ook wel geneeskracht. Ze ontgiften namelijk de lever en zuiveren het bloed.

Schrik niet
Let wel, detoxen neemt een aantal gevolgen bij de hand. Zo moet je niet schrikken als je een paar keer op een dag naar het toilet moet rennen om je afvalstoffen te lozen en hoofdpijn is ook geen vreemde voor detox. Je lichaam moet namelijk nogal wennen aan deze gezonde shock. Maar daarna heb je het gevoel alsof je door de APK bent geweest en dat al je ingewanden zijn vernieuwd. Je bent weer als nieuw en je kunt er voorlopig weer even tegenaan.

Q: Detox jij wel eens?

Beeld

2 reacties op “Waarom een detox?”

Fijn om dit te lezen omdat diegene die weer begonnen zijn met werken en studeren heel vaak in de lunchpauze bij de snackbar of bakkerij etc. iets lekker gaan halen om het te eten en dat is ook fout.
Ten eerste is het vaak vette voeding en met een flinke berg aan calorieën. Dit is zonde van het geld.
Ik eet al heel gezond en kleine porties.
Dus vindt ik het niet nodig om hieraan te beginnen.

Fijne dag Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.