Categorieën
Food & health Gezond eten

Daarom val je niet af van detoxen

Als je je het hele weekend rond hebt gegeten en je het gevoel hebt dat je aderen per direct dichtslibben en dat de kilo’s meteen aan je dijen zijn gegroeid, kan het wel eens lekker zijn om een detox-kuurtje in je leven te passen. Even alle rotzooi uit je lichaam. Even een stoot aan vitaminen. Even afkicken van ongezond leven. Even het gezonde leven weer op de rit krijgen.

detox2

Lekker spoelen
Het is nogal wat, dat detoxen. Je mag helemaal niks. Alleen wat verse sapjes. Zo kan het lichaam lekker doorspoelen zeggen ze dan. Het lichaam krijgt de rust die het verdient na het harde werk van het verwerken van al die gifstoffen. En je zou er ook nog eens kilo’s van afvallen. Maar val je echt af van detoxen? Vliegen de kilo’s eraf van detox? Of verliest je helemaal geen gewicht van een detox?

Kayla Itsines
Volgens “health guru” Kayla Itsines werkt het heel anders. De gifstoffen die opgeruimd zouden worden met een detox-kuur zou het lichaam gemakkelijk zelf kunnen opruimen. Daar heb je namelijk nieren en een lever voor. Het schijnt zelfs dat het lichaam erg lui wordt van een detox-kuur, omdat het werk dan uit handen genomen wordt.

detox

Je kunt zelfs dikker worden
Tijdens een detox-kuur kauw je niet, terwijl de spijtvertering al in de mond begint. Eigenlijk sla je dus simpelweg een stuk spijsvertering over. En ja, je verliest echt wel kilo’s tijdens zo’n detox. Maar je verliest ook spieren. De kilo’s zijn er na een detox zo weer bij. Maar hetzelfde geldt niet voor de spieren. En wanneer je minder spiermassa hebt, verbrand je ook minder calorieën. Je krijgt uiteindelijk niet alleen de verloren kilo’s weer terug, maar omdat de verbranding omlaag is gegaan, blijft er ook nog eens meer op je heupen zitten. Dus met een beetje pech kom je na een detox-kuur nog aan ook. En dat terwijl een detox-kuur nog best lastig vol te houden is. Ons advies: eet verschillende porties per dag, eet gezond en wanneer je buikvet wilt verliezen, kun je hier onder andere rekening mee houden met je voeding.

Q: Welke manier van gewicht verliezen werkt voor jou het beste?

Beeld, beeld

Één reactie op “Daarom val je niet af van detoxen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.