Categorieën
Food & health Gezond eten

14 etenswaren die buikvet verminderen

Dat babyvetje rondom je navel begint verdacht volwassen te worden: jouw buikvet groeit. Maar hé, dat was niet de bedoeling. En al helemaal niet nu. Nu, de zon een beetje begint te schijnen… Bikiniweer in zicht! Damn, nu moet je echt aan de bak. Of kun je je buik(je) ook wegeten? Deze 14 etenswaren die buikvet verminderen zullen wellicht helpen.

buikvet1

Sportschool? Echt niet!
No way dat je naar de sportschool gaat voor dat ieniemienie, haast te verwaarlozen, microscopische ribbeltje vet rondom je navel. Dat vetrandje eet je toch gewoon weg met etenswaren die buikvet verminderen? Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig? Hoewel, bewegen is echt goed voor je. En een goede balans tussen eten en bewegen heeft nog altijd onze voorkeur. En als je echt de sportschool niet in te slepen bent, sport dan zonder sportschool. En eet deze 14 voedingsproducten.

1. Amandelen (en heel veel andere soorten noten). Die slanken je buik af, door je een gevuld gevoel te geven. Amandelen vullen ontzettend goed waardoor je minder de neiging hebt om te snacken. Te veel noten is trouwens ook niet goed. Houd het ongeveer bij 12-24 per dag. En de goede vetten in de noten helpen het buikvet-verbrandings-proces in gang te zetten.
2. Bessen en rood fruit (bosbessen, aardbeien, frambozen) zitten bombol met vezelfs. Deze vezels zorgen voor een soepele darmflora wat uiteindelijk ook invloed zal hebben op je buikvet.
3. (Zwarte)Bonen zitten propvol met eiwitten en vezels. Bonen ontgiften het lichaam door afvalstoffen op te ruimen en ook het buikvet neemt sneller af.
4. Tonijn en zalm zitten tot de nok toe vol met omega-3 vetzuren die helpen om buikvet te voorkomen en laten verdwijnen.
5. Groene groenten zoals spinazie, rucola en broccoli. Vol met vitamines, mineralen én vezels. Ze zorgen voor een vol gevoel en helpen buikvet te verminderen.
6. Avocado bevat veel vezels en veel goede vetten die er beiden voor zorgen dat het buikvet sneller afbreekt.
7. Parmezaanse kaas schijnt buikvet te verbranden. Het klinkt raar, maar deze kaas zou een hormoon bevatten dat de verbranding van buikvet activeert.
8. Olijfolie en kokosolie. Goede vetten helpen slechte vetten af te breken.

buikvet2

9. Spaanse peper bevat capsaïcine. Dat is het bestanddeel dat je voelt prikkelen op je tong. En dat is ook het stofje dat meer calorieën verbrandt en ervoor zorgt dat er minder vet wordt opgeslagen.
10. Peren bevatten twee soorten antioxidanten die de opslag van vet tegenhouden.
11. Zonnebloempitten zijn beladen met enkelvoudig onverzadigde vetten, goede vetten die slechte vetten (zoals buikvet) helpen af te breken.
12. Witte thee zou vet uit vetcellen opnemen. Groene thee laat de stofwisseling toenemen. Pas wel op welke thee je neemt, want aan sommige theesoorten is geraffineerde suiker toegevoegd.
13. Appelazijn verhindert vetopslag en stimuleert vetverbranding. De perfecte combinatie is het niet?
14. Vers citroensap reinigt en zet extra vaart achter zowel de spijsvertering als de vetverbranding. Het is niet voor niks dan velen hun dag beginnen met het sap van een halve citroen gemengd met water. Dat doen ze vast niet omdat het zo “lekker” is.

Zo, en nu kun je beginnen met het kweken van een blokjesbuik.

Q: Hoe blij ben jij met dit geweten?

Bron, bron

 

 

 

33 reacties op “14 etenswaren die buikvet verminderen”

Weet je wel hoe slecht citroensap en appelazijn voor je tanden is?????als je een kunstgebit wilt hebben dan heb je hier het juiste recept te pakken!!! Succes!

Dan gebruik je toch een rietje?! Raakt het je tanden niet aan. En citroen is een Base.. Ph verhogend dus. Een van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten!

Nieuw commentaar aangezien mijn vorige reactie gewoon verwijderd is. Blijkbaar willen de schrijvers van dit artikel dat mensen veel schade aan hun gebit veroorzaken en ze citroensap en appelazijn te laten nuttigen. 1 dringend advies doe dit NOOIT.Citroensap en appelazijn zijn zo ongelooflijk slecht voor je gebit. Als je een kunstgebit wilt dan moet je dit vooral gaan doen. Mijn advies ga gewoon lekker sporten. Mischien duurt het dan wat langer maar je wordt er veel fitter van en bovendien blijven je tanden heel! ( ik mag hopen dat deze reactie nu wel blijft staan)

Eh…ik denk dat het gaat om pure citroensap, water met wat citroensap lijkt mij toch echt niet schadelijk. Hier worden in tropische landen al jaar en dag frisdranken van gemaakt die de hele bevolking drinkt

Wat een onzin dit… Om (buik)vet te doen laten verminderen moet je in een calorietekort zitten. Eten van bepaald voedsel is simpelweg niet waar. Daarnaast bepaald je lichaam zelf waar het vet verbrand (maar ook opslaat) en is het niet mogelijk om dit zelf te sturen in welke vorm dan ook.

Je kan wel gezonde voedingsmiddelen nuttigen. En uiteraard moet je minder calorieën eten om af te vallen. En je moet meer bewegen, want bewegen is ook belangrijk. Dus je kan inderdaad nooit alleen door gezonde voedingsmiddelen afvallen. Het gaat om het hele plaatje, maar het helpt wel.

haha je kunt t wel onzin vinden, maar er staat toch nergens dat het gebeurt door alleen dit te doen. natuurlijk kun je er dan niet elke dag friet bij blijven even en moet je dus niet boven je calorie behoefte uitkomen. Maar het is wel degelijk dat dit eten het bevorderd. En het is ook erg logisch maar ga nou niet denken dat je van alleen dit eten super veel gaat afvallen. Het is een en en situatie.

Onzin dit! Plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk, dus er bestaat geen voeding die je laat afvallen rondom je buik.

Voorbeeldje?
Het effect wat amandelen je geven is dat je langer vol blijft. Dat houdt dus in dat je minder eet, en je verbrand alleen vet als je minder eet dan je onderhoud.

Hou aub op met deze onzin.

Wat een ongelooflijke onzin, natuurlijk val je niet af door specifieke voedingsmiddelen tot je te nemen! Ja, als je door het eten van deze dingen een calorietekort creëert zul je afvallen, maar zo houd je mensen wel enorm voor de gek!

Niet sporten? En dit eten? Wie probeer je in de maling te nemen…. Straks ga je nog schrijven dat iedereen aan het buikspier kwartier moet meedoen… Wat een onzin dit….

Welke bronnen? Om dat buikje te krijgen moet je echt wel sporten. Ook is het verstandig om niet teveel van alles op te eten. Al met al een waardeloos artikel

Het is helemaal niet mogelijk om lokaal vet te verbranden, het is genetisch bepaald waar je vet wordt opgeslagen en wil je een plattere buik zou je moeten sporten en gezond eten….. wat een onzin dit zeg….

Helaas is met echt wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat men alleen afvalt (en het teveel aan vet verbrandt) door minder te eten en meer te bewegen. Dat sommige producten gezonder en daarom wat beter voor ons lichaam zijn dan anderen, is wel een waarheid, maar niet meer dan dat !

Dat klopt, maar deze producten zorgen wel voor een betere spijsvertering of voor weinig tot geen vetopname. Natuurlijk moet je er meer aan doen dan alleen dit eten, maar dit is wel al een goed begin om met je lichaam te beginnen

slecht artikel het gaat om je totale intake minus verbruik en juiste verhouding kh v e. meeste producten die genoemd worden zijn heel vet dus helpen je niet zo snel om droog te trainen. miss toch een echte diëtist in de arm slaan voor het volgende artikel ?

Vet eten zorgt ervoor dat je maag langer bezig is en hierdoor heb je minder snel honger. Dat wil verder niet zeggen dat je dan niet de juiste calorieën binnen krijgt, je moet er alleen voor zorgen dat je maag langer voldoening heeft.

Doe dit alles met een portie sport per dag en het zal een goede combi zijn! Maar beweging is toch echt de basis anders kom je er niet!

Vreselijk zo’n artikel vol onzin! En ik ben het levende bewijs. 5 maanden geleden mijn eetpatroon volledig omgegooid omdat mijn cholesterol gevaarlijk hoog was. Ik schrapte heel wat van het menu, maar voegde ook gezonde alternatieven toe zoals wekelijks avocado, zalm of tonijn, alles bakken in olijfolie, bonen, veel groene groenten, … Mijn cholesterolwaarden waren al na 2 maanden spectaculair gedaald en ondertussen ben ik 8 kilo afgevallen. Mijn benen en billen zijn erg slank, op mijn buik ben ik zo goed als niets afgevallen. Plaatselijk afvallen kan niet met voeding! Wel met sport daarentegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.