Categorieën
Food & health Gezond leven

6 Natuurlijke manieren om van je cellulitis af te komen

Drilbillen -cellulitis met een “mooi” woord- zijn zo rond deze tijd van het jaar de grootste zorg en ergernis van de meeste vrouwen. Want eerlijk: bijna iedereen heeft het van nature. En we willen er vanaf. Dat gaat een stuk makkelijker als je de oorzaak ervan weet. Dus bij dezen.

cellulite

Laat je cellulitis niet opvallen
De aller makkelijkste manier om jouw cellulitis niet te laten opvallen is als niemand iets tegen haar cellulitis zou doen. Want dan heeft (bijna) iedereen het en dan valt jouw puddingkont niet meer op. Nee hoor, laten we blij zijn dat we er iets tegen kunnen doen. En niet alleen uit een potje. Hoewel er tegenwoordig smeerseltjes bestaan die écht werken tegen cellulitis, werkt het het aller beste om je lichaam er voor te laten werken (nee, de smeerbeweging is geen werken). Laten we voorop stellen dat cellulitis vaak in de genen zit, maar je kunt de kans erop wel verlagen. Het verbannen van de oorzaken van cellulitis zal helpen om cellulitis te verminderen. Maar dan moet je wel de oorzaken weten.

De oorzaak van cellulitis
1. Door slaapgebrek en slechte voeding verhoog je de kans op cellulitis. Dus andersom: wanneer je genoeg uurtjes slaap (7-8 uur per nacht) pakt en gezond (en clean) eet, verminder je de kans op cellulitis. Zorg goed voor je lijf, dat zie je terug.

2. Slechte bloedcirculatie. Door veel stress, slechte voeding (again) en onvoldoende rekken en strekken na een training kan de bloedcirculatie verslechteren. Probeer beter minder stress in je leven toe te laten of er beter mee om te gaan (tel bijvoorbeeld eens tot 10, dat helpt een heleboel) en neem voor een workout voldoende tijd voor een warming up en na een workout voldoende tijd om te rekken en strekken.

3. Uitdroging veroorzaakt “stress” in de spiercellen. Daarom is het echt belangrijk om ongeveer 2 liter water per dag te drinken. Lees hier hoe je dat aanpakt.

5. Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van kunstmatige suikers en conserveringsmiddelen. Ook zij kunnen cellulitis stimuleren.

6. Zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Dus sla maar in die groentes en fruit. Eet elke dag een extra salade naast de maaltijd, verrijk het beleg met een plakje komkommer of een plakje tomaat. Eet eens een salade als lunch en check deze manieren om meer fruit te eten op een dag. Het zal jou en je cellulitis goed doen.

Q: Weet jij nog manieren om cellulitis te verminderen?

Bron, bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.