Categorieën
Food & health Gezond eten

10 manieren om meer fruit te eten

Fruit is zooo lekker, waarom is het dan zo moeilijk om voldoende fruit te eten? Heel veel mensen eten namelijk echt veel te weinig fruit. En daar kan makkelijk iets aan gedaan worden. Laat ons je helpen met deze 10 manieren om meer fruit te eten.

fruit2

2 stuks fruit per dag
In Nederland wordt aangeraden om 2 stuks fruit per dag te eten. Dat is gek, want met een beetje logisch nadenken kom je er al snel achter dat dat niet voor al het fruit geldt. Want met twee druiven kom je echt niet aan de dagelijks aanbevolen dosis vitamines. En met twee watermeloenen kom je daar juist ontzettend overheen. Nu weten we inmiddels wel een beetje hoeveel fruit je naar binnen moet werken om aan de juiste hoeveelheid te komen.

fruit3

Of 2-5 stuks fruit per dag?
Klopt het eigenlijk wel dat twee stuks fruit per dag goed voor je is? Of is dat te weinig? Als we naar onze zuiderburen en hen zuiderburen kijken zien we dat daar veel meer fruit per dag soldaat wordt gemaakt. Luister voor de afwisseling eens naar de Belgische radio en je hoort al snel reclames voorbij komen waar 2 tot 5 stuks fruit wordt aangeraden. En dan hebben wij Nederlanders al moeite met twee stukjes! Na dit bericht hebben we het overigens geprobeerd om de Belgische en Franse fruitnormen aan te houden. Mislukt, dat wel, maar naar Nederlandse maatstaven gaat er behoorlijk wat fruit in onze lijven. En dat is verdomde lekker! Maar hoe eet je genoeg fruit? Nou, met deze 10 manieren om meer fruit te eten kom je al een heel eind.

fruit4

10 manieren om meer fruit te eten
1. Drink één tot twee keer per dag een smoothie. Wissel vooral af zodat het niet gaat vervelen. Een smoothie is het perfecte 10:30-tussendoortje, want het vult en geeft genoeg energie tot de lunchpauze. Een smoothie met ananas, appel, vers citroensap en een handje verse spinazie is onze favoriet. Hij geeft een stoot aan energie zonder je op te zadelen met een suikerdipje.
2. Neem als tussendoortje eens (in kokosolie) gebakken plakjes appel met een beetje kaneel erover. Een tussendoortje dat de zoete trek stilt en suuuper lekker is! Je kunt de gebakken appel ook als beleg op brood doen. Als lunch bijvoorbeeld.
3. Als je zin hebt in chocolade, ga dan eens helemaal los op een geprakte banaan met cashew, honing en cacaopoeder. Dit wordt jouw nieuwe verslaving. En het is nog gezond ook!
4. Begin de dag met een glas water vermengd met het sap van een halve citroen.
5. Stort je daarna op een appelontbijtje.
6. Een fruitsalade is zo voor de hand liggend, maar wordt vaak vergeten. Een heerlijke breek van een zomerse dag (die echt heel snel gaat komen… hopen we).
7. Meng rood fruit met yoghurt of kwark. Dat is ook nog eens goed om het buikvet te verminderen.
8. Neem fruit mee na je werk en zorg dat het ook op is wanneer je naar huis gaat.
9. Zorg dat je altijd fruit in huis hebt.
10. Houd één keer in de week een groente- en fruitdag.

fruit5

Q: Eet jij genoeg fruit?

Beeld, beeld, beeld, beeld

Één reactie op “10 manieren om meer fruit te eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.