Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven

Ondervoed door Superfood

Eerst moesten we allemaal aan de besjes, nootjes en zaden en nu staat er opeens groot in het nieuws dat superfood gevaren met zich mee brengt. Een nieuw era zorgt ervoor dat kinderen van vooral hoger opgeleide ouders geen boterhammetjes meer in de broodtrommel hebben maar dat de ouders de trommel met allerlei stukjes rauwkost vullen.

superfood

Steeds meer ziekenhuizen krijgen te kampen met kinderen die gewoon ondervoed zijn. En de oorzaak hiervan is te gezond eten.  Nou hoor ik je denken, te gezond is toch niet mogelijk. Dus wel, en te gezond is eigenlijk niet de goede benaming hiervoor. Beter verwoord: het mijden van producten omdat deze door de media in het verkeerde daglicht wordt gezet.

Maar slaan we niet een beetje door? Absolute verbanning van gluten omdat iedereen er opeens een allergie voor heeft. Of voorbij de koeienmelk in het schap lopen omdat iemand beweert dat het dodelijk voor je kan zijn. Wij zetten er onze vraagtekens bij. Natuurlijk is het hartstikke goed om gezond te eten, maar blijf dan ook gezond eten. Ga geen producten verbannen uit je dieet omdat een hipster er een mooi boek over geschreven heeft en met z’n kop op de televisie komt. Dat is namelijk geen wetenschappelijk bewijs, maar meer met de kudde meelopen.  Geloof niet alles wat je leest, want iedereen heeft tegenwoordig kennis over voeding en we weten het allemaal beter. De voedingsconsulente, gewichtcoaches en whatever springen als paddenstoelen de grond uit. Maar laat dit maar over aan de diëtist, deze zijn er voor geschoold. Zowel over voeding als de werking binnen het lichaam hiervan.

dieetboeken

We hoeven niet alleen verslaafd te zijn aan de oh zo hippe boerenkool. En nee dan bedoelen we niet de stamppot boerenkool lekker met jus, want die is zoo uit den boze. Maar dan hebben we het over boerenkool in een sapvorm. Alsof dat lekker kan zijn? Of opeens in de kokosolie bakken want verzadigd vet schijnt opeens goed voor je lichaam te zijn, ahum kant en klare onzin. Maarja we laten ons veel wijs maken en jammer genoeg gelooft de meerderheid dit.

Zoals de LINDA deze maand zegt, “rot op met je chiazaad. Wie eet er nog normaal”? Er wordt aangeraden om toch te eten volgends de oh zo bekende schijf van vijf. Dit zijn toch de hoofdbestandsdelen waarop een lichaam optimaal kan functioneren. Wanneer we dit vol blijven houden hebben we een uitgebalanceerde voeding waarmee ons lichaam voldoende energie heeft.

 

Één reactie op “Ondervoed door Superfood”

Ik denk soms ook dat het overdreven is om al die speciale zaden en besjes te eten.
Als men genoeg en goed van de schijf van vijf producten uitkiest en eet dan is het heel goed en gezond.
Al die extra’s was er nooit geweest en ouderen leven zo lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.