Categorieën
Fashion Nieuws

Fashionwereld steunt goede doelen

Vrede op aarde, dat zijn de richtlijnen voor de maand december. Tijdens het kerstdiner beseffen we ons maar al te goed hoe goed we het wel niet hebben in dit kleine kikkerlandje. Bij de hele westerse wereld staat dit idee centraal in de laatste maand van het jaar. Zal dat de reden zijn dat er zoveel acties voor goede doelen gevoerd worden in december?

goedeDoelen

3 FM
Eerder zagen we al dat 3FM zich dit jaar zal inzetten voor slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlog en soortgelijke conflicten. Zoals elk jaar worden een aantal dj’s van de radiozender opgesloten in het Glazen Huis waar ze een week geen eten krijgen. Hierdoor werden vele radiozenders (over de hele wereld) geïnspireerd om hetzelfde te doen, zij het op een iets andere manier.

Ongelijkheid laat de modewereld niet koud
Ook modewereld laat het niet koud dat er wat gedaan moet worden aan de gelijkwaardigheid in de wereld. Verschillende ontwerpers zetten hun talent in om geld in te zamelen voor goede doelen waar zij achterstaan. Zo heeft Victoria Beckham het t-shirt ontworpen voor de Wereld Aids Dag op 1 december. Het t-shirt zal de hele maand december verkrijgbaar zijn in verschillende boetieks en de webwinkel van Beckham voor “slechts” €113,00. De opbrengst gaat naar een project van de Verenigde Naties dat als doel heeft de aids-epidemie voor 2030 te stoppen.

Grootmeesters voor het goede doel
De grootmeesters in de mode-industrie van dit moment als Jean Paul Gaultier, Dior, Stella McCartney en Jimmy Choo hebben samen 33 kerstbomen ontworpen die ze gaan veilen en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Vorig jaar bracht ditzelfde initiatief €85.000,00 op voor borstkankeronderzoeken. Er is al wel één klein probleempje: de kerstboom van Jimmy Choo is al kapot.

Verkoop je gezicht voor het goede doel
Australische ontwerpster Camilla Franks organiseerde een liefdadigheidsproject ter ere van het tienjarig bestaan van haar modelabel. Onder andere Dannii Minogue (zusje van Kylie) en Georgia May Jagger doneerden zelfportretten om met de opbrengst Black Dog Institute te kunnen steunen. Dat is een instelling die zich bezighoudt met het behandelen en voorkomen van depressiviteit.

Q: Hoe zet jij je in voor goede doelen? En doe je dit met name in december?

Bron, beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.