Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Inwoners van het Glazen Huis zijn bekend

Dat een uitgebreid kerstdiner met Kerstmis niet vanzelfsprekend is gaan Radio dj’s Gerard Ekdom, Domien Verschuuren, en Coen Swijnenberg dit jaar aan de lijve ondervinden. Van 18 tot 24 december zijn zij de bewoners van het Glazen Huis dat dit jaar in Haarlem staat. Na een week zonder eten zal een heel Kerstdiner dit jaar niet in hun gekrompen buikjes passen. En dat allemaal om aandacht te vragen (en geld op te halen) voor slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlog en soortgelijke conflicten.

SR2

Wie wordt het?
Het had elke DJ van radiozender 3FM kunnen zijn. De spanning zou de spuigaten wel uitgelopen zijn. Gerard, Domien en Coen zijn de “gelukkigen”. Zij zullen voor het oog van heel Nederland zeven dagen niet eten –op de verplichtte shakes na dan, omdat gezondheidsklachten nou ook weer niet de bedoeling zijn.

SR

Hands Off Our Girls
Waar het Glazen Huis dit jaar staat was al een tijdje bekend, namelijk in Haarlem. Gisteren werd ook bekend gemaakt wie dit jaar de inwoners zijn van het huis dat jaarlijks bakken met geld ophaalt voor goede doelen. Elk jaar een ander doel. Het goede doel van dit jaar heet Hands Off Our Girls. Serious Request zal zich inzetten voor slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlog en soortgelijke conflicten. Een gebeurtenis waar elke bewoner van het glazen huis zich boos over kan maken. En hopelijk heel Nederland met hen. Seksueel geweld wordt in die gebieden namelijk vaak ingezet als oorlogswapen.

Stille ramp
Het is iets verschrikkelijks en niemand die er ooit van heeft gehoord. Daarom sluit dit doel zo goed aan op het doel van Serious Request. Elk jaar proberen ze door middel van het Glazen Huis geen aandacht te vragen voor rampen waar iedereen vanaf weet. Ze proberen juist meer bekendheid te geven aan stille rampen zoals deze.

De drie mannen zien het niet als een last, maar juist als een eer om zich op deze manier in te mogen zetten voor slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlog en soortgelijke conflicten.

Je kunt zelf ook in actie komen via 3fm.nl/kominactie.

Q: Op welke manier kom jij in actie?

Bron
Beeld

 

 

Één reactie op “Inwoners van het Glazen Huis zijn bekend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.