Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Zo slecht is slapen met make-up op

Ja, ja, nu weten we het wel. Elke avond voor het slapen gaan moet je je make-up van je gezicht afpoetsen en je moet je gezicht goed reinigen om het vervolgens te voorzien van een voedende laag nachtcrème. We weten het wel, maar doen we het ook? En is het nou echt zo erg als we de routine een nachtje overslaan? Ja, is het antwoord.

make-upslapen1

Echt elke avond
Echt élke avond de make-up verwijderen, de boel nog grondig reinigen met een cleansing water, dan een oogserum en een oogcrème, lipbalm, en een nachtcrème. Een half uur voor het slapen gaan, zodat het ook nog de tijd heeft om opgenomen te worden door de huid in plaat van opgenomen te worden door het hoofdkussen -die er ongetwijfeld ook blij mee zou zijn. Dat is één van de goede voornemens van Femme Magazine’s Mariëlle. Allemaal ontstaan toen ze er achter kwam dat ook één nachtje slapen met make-up op flinke schade kan toebrengen aan de huid.

Ook niet één nachtje slapen met make-up
Zelfs één nachtje je make-up laten zitten is hartstikke slecht voor je huid. ’s nachts komt de huid namelijk tot rust en is het vooral bezig met het vernieuwen van zichzelf. Het dragen van make-up stopt het vernieuwingsproces niet alleen, maar brengt het daar bovenop ook nog eens schade toe. Des te vaker je met make-up op in slaap dommelt des te meer schade je aanricht. Foundation werkt overdag als een soort magneet waar vuil uit de lucht aan blijft plakken. Denk aan uitlaatgassen, stof, bacteriën… alleen bij het lezen wekt het al kriebels op. Naast dat het alleen de celvernieuwing verhindert breekt het ook nog eens collageen af (hallo rimpels!), verstopt het de poriën en kan al dat vuil leiden tot acne en ontstekingen.

Lippen en ogen
Ook slapen met lipstick en mascara is niet gezond voor je huid. Lipstick droogt de lippen uit, waardoor er kloven kunnen ontstaan en de vellen erbij hangen als je lipstick te vaak laat zitten. Sommige lipsticks krijg je maar moeilijk van de lippen verwijderd, in dat geval kun je ervoor kiezen om te scrubben. Slapen met mascara en andere oogmake-up is vragen om ontstoken ogen. De haarzakjes van de wimpers kunnen ontsteken waardoor de wimpers gaan uitvallen en ook het oogvlies kan ontsteken wat op den duur nare gevolgen kan hebben.

Dus: ook al ben je op de bank in slaap gedommeld, die ellendige weg naar de badkamer is zeker de moeite waard.

Q: Heel eerlijk: hoe vaak per maand “vergeet” jij je make-up eraf te halen voordat je gaat slapen?

Beeld

5 reacties op “Zo slecht is slapen met make-up op”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.