Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Garnier Micellair Reinigingswater

Veeg de feestdagen van je gezicht. Waar veel make-up komt kijken, is een goede cleanser minstens net zo belangrijk. Want zonder een goede cleanser blijft er dus altijd een laagje make-up achter op de huid. En je kunt wel nagaan hoe slecht dat is.

Garnier1

Doei pharmacie
Yes, we hoeven niet meer per se dat helse eind te reizen naar een Franse (of Belgische) pharmacie. Garnier heeft tegenwoordig ook fatsoenlijk reinigingswater voor het gezicht. Ook de aller laatste make-upresten worden door het wattenschijfje meegenomen wanneer het wattenschijfje beschikt over een magische kracht: reinigingswater. Dit wisten we al van de merken Embryolisse en Bioderma waarvan de laatste alleen in de Belgische en Franse pharmacie verkrijgbaar is. Embrasolysse is makkelijker verkrigbaar, maar alleen op speciale verkooppunten. Daarmee waren we eigenlijk al heel erg gelukkig. Aan het reinigingswater van Garnier is nog makkelijker aan te komen, want die wordt gewoon verkocht bij de drogisterij om de hoek.

3 in 1
Micellair Reinigingswater van Garnier pakt drie stappen in het reinigingsproces in één: het verwijdert make-up, reinigt de huid en het kalmeert de huid. De micellaire technologie hecht aan water en bindt onzuiverheden. Je moet het zo zien: alle onzuiverheden worden één grote homp omdat ze zich aan elkaar binden, waardoor ze gemakkelijker van het gezicht te vegen zijn. En wat ook fijn is: het hoeft er niet meer afgespoeld te worden. Je kunt het dus naast je bed zetten zodat je voor het slapen gaan alle rotzooi van je gezicht poetst. Je hoeft niet eerst naar de badkamer te hobbelen om je gezicht af te spoelen. Dit vergroot de kans weer dat je echt elke avond je gezicht reinigt. Ook als je na een avondje stappen ein-de-lijk in bed ligt en je je bedenkt dat er nog een laag plamuur over je gezicht ligt.

De test
We waren al fan van de reinigingslotion van Embryolisse. Het Micellair Reinigingswater van Garnier is een vergelijkbaar product dat op een vergelijkbare manier werkt. Daarom vergeleken we de producten met elkaar. Eerst verwijderden we de make-up van ons gezicht met een make-up reiniger. Van Embryolisse wisten we al dat het product na het verwijderen van make-up altijd nog restjes kan vinden. Kijken of dat bij de andere twee ook zo werkt. En ja hoor, dit is het resultaat:

Garnier6

Het resultaat van dichterbij:
Garnier3

Met Embryolisse reinigden we (na het verwijderen van de make-up) de rechter wang.

Garnier4
Met Garnier Mivellair Reinigingswater voor de gevoelige huid reinigden we (na het verwijderen van de make-up) het voorhoofd.

Garnier5
Met Garnier Mivellair Reinigingswater voor de gevoelige en gemengdehuid reinigden we (na het verwijderen van de make-up) de linker wang.

Alle producten namen behoorlijk wat achtergebleven vuil mee. Het is moeilijk om te zeggen of de één beter reinigt dat de andere, omdat er verschillende plekken van het gezicht mee zijn gereinigd. Maar het geeft wel aan dat alle producten doen wat ze beloven. Wanneer je alleen het reinigingswater gebruikt om make-up van je gezicht te verwijderen en je gezicht te reinigen raden we aan om de routine te herhalen. De eerste keer bevochtig je een watje met reinigingswater om de make-up van het gezicht te verwijderen en de tweede keer verwijder je de restjes die zijn achtergebleven. Zo weet je zeker dat de huid goed schoon is.

Garnier Micellair Reinigingswater is vanaf januari 2015 verkrijgbaar €6,49 per fles bij verschillende drogisterijen.

Q: Denk je dat je met Garnier Micellair Reinigingswater vaker je gezicht reinigt omdat je nu minder handelingen hoeft te treffen?

3 reacties op “Garnier Micellair Reinigingswater”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.