Categorieën
Beauty

Tips & tricks bij wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen zijn een heel bepalend onderdeel van je gezicht en het is daarom heel belangrijk om ze op de juiste manier en in de juiste vorm te epileren. Een goed geëpileerde wenkbrauw kan het karakter en de uitdrukking van je gezicht er heel anders uit laten zien. Daarom in dit artikel wat tips & tricks hoe je je wenkbrauwen het beste en het mooiste vorm kunt geven.

Dikke wenkbrauwen hoeven niet per definitie lelijk te zijn, maar ze moeten dan wel een mooie en verzorgde vorm hebben. Door je wenkbrauwen te epileren en mooi in vorm te brengen kun je je ogen een stuk groter en sprekender doen lijken. Daarnaast kun je je gehele gezicht meer laten spreken en kan de vorm van je wenkbrauwen voor een geheel andere gezichtsuitdrukking zorgen. Ook kan het epileren van je wenkbrauwen je gezicht een liftend effect geven en je er jonger uit laten zien.

Wat heb je nodig

Het is belangrijk dat je werkt met een schoon pincet, daarvoor kun je hem even schoonmaken met een desinfecterende zeep als Dettol, zoals je ook in dit artikel kunt lezen. Daarnaast moet je zorgen dat het pincet goed scherp is zodat hij de haartjes makkelijk en met wortel en al verwijdert. Het pincet der pincetten is nog altijd de Tweezerman, die ik zelf ook al jaren gebruik. Eerder gebruikte ik een simpel en goedkoop pincetje van DA of Kruidvat, maar je merkt echt verschil. Ik vind de Tweezerman zelfs beter dan het Anastasia pincet, die toch minder goed en snel haartjes verwijdert en sneller wondjes geeft. Een Tweezerman pincet is misschien even een kleine investering, maar hij levert echt kwaliteit en blijft heel lang vlijmscherp. Een Tweezerman pincet kost rond de € 23,00 en kun je kopen bij onder andere Douglas.

Tweezerman en Anastasia pincet

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je goed en helder licht hebt, bij voorkeur daglicht. Als het licht in je badkamer niet voldoende is, kun je met een spiegeltje voor het raam gaan staan. Het is tevens belangrijk dat je een goede spiegel hebt, het liefst één die uitvergroot, zodat je ook de allerkleinste haartjes goed kunt zien.

Niet heel charmante wenkbrauwvormen

Te dikke en te brede wenkbrauwen
Vaak groeien de haartjes bijna door tot op het ooglid en dit verkleint de ruimte tussen je ogen en wenkbrauwen, waardoor je ogen veel kleiner lijken. Door je wenkbrauwen goed te epileren creëer je een open blik en lijken je ogen groter.

Te lange wenkbrauwen
Vaak groeien er haartjes voorbij de uitloop van de wenkbrauw, meestal naar beneden toe. Hierdoor lijkt het alsof je hangende ogen hebt wat resulteert in een trieste, verdrietige blik .

Een doorlopende of uni-wenkbrauw
De haartjes groeien over de neusbrug door van de ene naar de andere wenkbrauw waardoor het lijkt alsof je één wenkbrauw en twee ogen hebt (het Bert van Bert & Ernie-effect). Het geeft een erg strenge, onvriendelijke en kwade blik en bovendien lijkt het alsof je ogen heel dicht bij elkaar staan.

Te ronde en te hoge wenkbrauwen
Als er teveel ruimte tussen het oog en de wenkbrauw zit en ze in een rond boogje lopen lijkt het of je de hele tijd verbaasd kijkt en lijken je ogen kleiner.

Te dunne wenkbrauwen
Mensen met heel dunne wenkbrauwen hebben vaak een uitdrukkingsloos gezicht en lijken vaak ouder en bovendien staat het vaak nogal onnatuurlijk.

Vorm wenkbrauwen aanpassen aan vorm gezicht

Hoog voorhoofd
Maak de boog van de wenkbrauw iets hoger zodat je voorhoofd lager lijkt. Teken aan de bovenkant van de wenkbrauw eventueel iets meer bij en verwijder aan de onderkant wat meer haartjes.

Laag voorhoofd
Houd de boog van je wenkbrauwen zo laag mogelijk en verwijder bij het epileren aan de onderkant niet teveel haartjes.

Rond gezicht
Bij een rond gezicht passen wenkbrauwen met een hoge boog en een kort uiteinde. Vermijd bij een rond gezicht wenkbrauwen met een ronde vorm.

Lang gezicht
Houd bij een lang gezicht de ronding van de wenkbrauw iets lager boog waardoor het gezicht korter zal lijken. Zorg in ieder geval dat de wenkbrauwen niet voorbij de buitenste ooghoeken komen.

Ogen die dicht bij elkaar staan
Als je wilt dat het lijkt alsof je ogen wat verder uit elkaar staan moet je meer weghalen aan het begin van je wenkbrauwen en aan het einde met een wenkbrauwpotlood wat bijtekenen. Zo creëer je optisch meer ruimte tussen je ogen.

Ogen die ver uit elkaar staan
Zorg dat je wenkbrauwen vooraan wat verder doorlopen om optisch minder ruimte te creëren, dit kun je eventueel ook een beetje bijtekenen. Haal vooraan dus niet teveel haartjes weg!

Bepaal de vorm

Begin wenkbrauw: Trek een kaarsrechte, denkbeeldige lijn langs je neus en oog omhoog en waar deze lijn eindigt begint je wenkbrauw. De haartjes die ervoor zitten kun je weghalen.

Einde wenkbrauw: De schuine denkbeeldige lijn langs je neus en de andere kant van je oog geeft het einde van je wenkbrauw aan. De haartjes die daarna komen kunnen ook weggehaald worden.

Hoogste punt: Waar de denkbeeldige lijn die net langs de iris van je oog loopt eindigt hoort het hoogste punt van je wenkbrauw te zijn.

Mocht je het toch een beetje moeilijk vinden de juiste vorm van je wenkbrauw te bepalen zijn er zijn ook sjablonen die je kunnen helpen met de vorm van je wenkbrauwen, deze zijn er van onder andere Anastasia.

Hoe ga je te werk

Doordat de huid bij je ogen heel dun en gevoelig is kan epileren soms wel een beetje een pijnlijk klusje zijn. Je kunt de pijn wat verzachten door even voor je met epileren begint met een ijsklontje over de huid rondom je ogen en wenkbrauwen te gaan, dit verdooft de huid een beetje.
Trek als je gaat beginnen met je vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Epileer de haartjes met de groeirichting mee, van beneden naar boven en van de binnenkant naar de buitenkant.

Haal alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weg, zo vergroot je de afstand tussen je oog en je wenkbrauw en creëer je een open blik. Haal nooit haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauw weg, je loopt dan het risico dat je de vorm van je wenkbrauw en je natuurlijke gezichtsuitdrukking blijvend verandert. Een uitzondering op deze beautyregel: als je wenkbrauwvorm van boven echt uitschiet kun je wel wat haartjes aan de bovenkant verwijderen, maar wees voorzichtig. Epileer desnoods een paar haartjes per dag tot je tevreden bent, soms is het verwijderen van slechts enkele haartjes al voldoende.

Borstel de wenkbrauwen tijdens het epileren steeds even bij en bekijk dan vanaf een afstandje het resultaat, voordat je weer verder gaat. Let er sowieso op dat je niet te veel haartjes verwijdert en dat er geen ‘gaten’ in je wenkbrauwen ontstaan. Voor je het weet verwijder je in al je enthousiasme veel te veel haartjes en kun je beter rustig aan beginnen. Heb je echt heel volle wenkbrauwen kun je ze ook lichtjes bijknippen. Pak een klein cosmeticaschaartje, duw je wenkbrauwen tegen de groeirichting in (bij je rechterwenkbrauwen is dit bv. (voor jezelf) van rechts naar links). Alle haartjes die boven je vinger uitkomen kun je héél voorzichtig bijknippen. Pas ook hierbij wel op dat je niet te enthousiast en te wild te werk gaat!

Mocht je een speciale gelegenheid hebben waarvoor je je wenkbrauwen wilt epileren, doe dat dan de dag van tevoren zodat de roodheid en gevoeligheid van de huid ruim de tijd heeft om bij te trekken. Het is niet heel verstandig na het epileren in de zon te gaan zitten, dan kan de huid nog gevoeliger worden en gaan irriteren. Wat je ook kunt doen is na het epileren wat verzachtende ‘After Tweeze Cream’ (verkrijgbaar van Anastasia en Tweezerman) aanbrengen dat de huid kalmeert en roodheid snel vermindert.

Mocht je na alle bovenstaande tips en tricks nog niet echt zeker zijn van wat je doet en het een beetje eng vinden zelf met je wenkbrauwen aan de slag te gaan, vraag dan een schoonheidsspecialiste om de perfecte vorm aan je wenkbrauwen te geven. Daarna is het slechts een kwestie van bijhouden.

e perfecte afmetingen voor een wenkbrauw:

  • Begin: je trekt een kaarsrechte, denkbeeldige lijn langs je neus en oog omhoog. Waar hij eindigt, begint je wenkbrauw. De haartjes die ervóór zitten mag je epileren.
  • Eind: de schuine denkbeeldige lijn langs je neus en de andere kant van je oog, geeft het einde van je wenkbrauw aan. De haartjes die daarna komen mogen ook weggehaald worden.
  • Het hoogste punt van je wenkbrauw: waar de denkbeeldige lijn die net langs je iris loopt eindigt, hoort het hoogste punt van je wenkbrauw te zijn.

Tips:

  • Epileer nóóit de haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauw, altijd de onderkant.
  • Je kunt de ‘pijn’ verzachten door van tevoren met een ijsklontje over je wenkbrauwen te gaan. Dit verdooft als het ware.
  • Epileer ook de haartjes tússen je twee wenkbrauwen (vermijd het Bert-effect).
  • Zorg altijd voor een grote, heldere spiegel en goed licht.
  • Begin altijd rustig en ga niet meteen van alles weg plukken. Je kunt beter eerst een beetje epileren en dan kijken hoeveel er nog af moet. Beter gezegd: liever te weinig epileren dan te veel…
  • Vind je je wenkbrauwen echt te vol en harig, dan kun je ook lichtelijk bijknippen. Pak een klein cosmeticaschaartje, duw je wenkbrauwen tegen de groeirichting in (bij je rechterwenkbrauwen is dit bv. (voor jezelf) van rechts naar links). Alle haartjes die boven je vinger uitkomen kun je héél voorzichtig bijknippen. Pas wel op!
  • Toch teveel weggehaald ? Een wenkbrauwpotlood kan helpen. Je moet hier wel erg secuur mee omgaan, teveel maakt gauw een fake effect.

6 reacties op “Tips & tricks bij wenkbrauwen epileren”

Je hebt ook wenkbrauwschaartjes van Anastacia, die werken heel goed. Je koopt ‘m bij de Douglas voor 22.95. Het is natuurlijk duur voor een schaartje, maar hij werkt wel super goed. Verder koop je bij de Hema een 2 in 1 setje voor de wenkbrauwen: een wenkbrauwborsteltje en aan de andere kant de potlood om bij te tekenen. Pincetten spreken voor zich. Ik heb nu superstrakke wenkbrauwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.