Categorieën
Beauty

Make-up kwasten & pincet reinigen

Net als jijzelf hebben ook de tools die je gebruikt af en toe een wasbeurtje nodig. Hoe je dat het beste, het snelste en makkelijkste kunt doen? Je leest het hier!

Wat je slechts nodig hebt is een milde (baby)shampoo, waarbij die van Zwitsal is aan te raden. Het staat ook al op de verpakking: deze shampoo is enorm zacht en mild voor het wassen van babyhaartjes, maar ook de haartjes van make-up kwasten worden er blij van! Een fles Zwitsal kost ongeveer € 2,69, waar je wel een tijdje mee doet omdat je per keer niet zo heel veel nodig hebt.

Je begint met het bad of de wasbak met een klein laagje lauwwarm water te vullen.

Voeg daar vervolgens een klein beetje van de shampoo aan toe. Je hoeft niet heel veel te te gebruiken, want de shampoo schuimt lekker. Ruik die heerlijke Zwitsal-geur toch, mmm!
Pak je kwast en beweeg deze even flink over de bodem van de wasbak door het water heen; je ziet meteen hoeveel viezigheid er vanaf komt!
Kijk even goed of alle shampoo/sop uit de kwast is en leg deze daarna op een handdoek te drogen. Het is handig je kwasten ’s avonds te wassen zodat je ze de volgende morgen weer kunt gebruiken.
Mijn ervaring is dat de kwasten behoorlijk snel droog zijn; de kleine meestal al wel binnen een uurtje of 2. Je kunt ze terwijl ze liggen te drogen af en toe even over de handdoek bewegen zodat ze weer in de normale vorm terugkomen. De kwasten voelen na het wassen zo heeerlijk zacht aan, ook als je ze op je gezicht gebruikt is het echt een heel lekker gevoel!

PINCET

Naast je kwasten is het ook belangrijk je pincet af en toe schoon te maken, want ook deze gebruik je waarschijnlijk regelmatig en kunnen er allerlei bacteriën in gaan zitten. Wat je nodig hebt bij het schoonmaken van je pincet hebt is een antibacteriële wasgel/zeep als bijvoorbeeld Dettol.

Pak een tissue en breng daar een beetje van de zeep op aan.

Haal de tissue met de zeep tussen het pincet lang de buitenkant van het pincet en ook door het pincet, zodat de binnen- en buitenkant worden gereinigd.
Maak je pincet daarna even schoon met een handdoek zodat alle zeep er vanaf is en schoon is-ie!

2 reacties op “Make-up kwasten & pincet reinigen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.