Categorieën
Beauty Make-up

Catrice Absolute Eye Colour oogschaduws

Eind vorig jaar vernieuwde Catrice al een gedeelte van haar assortiment, waaronder de Absolute Eye Colour mono oogschaduws. Nu zijn er bij de laatste update van de collectie afgelopen maand nog eens een nieuw duo en vier quattro’s bijgekomen en By Sjanty testte een kleine greep uit deze nieuwe Absolute Eye Colour oogschaduws!

Absolute Eye Colour mono’s

Vanaf eind november 2010 liggen er in totaal 32 Absolute Eye Colour mono oogschaduws in de winkel. De finish van de oogschaduws is verschillend; zo zijn er een aantal die glitters bevatten, sommigen hebben een parelmoerachtige glans en weer anderen zijn mat.
Van de Absolute Eye Colour mono oogschaduws testte ik 110 Gilberts Grapefruit, 220 The Violent Violet, 230 Where Is My Caddy-Li-Lac en 300 Pink Rock Super Star. Net als alle Catrice producten zijn ook de oogschaduws altijd meteen te herkennen aan die grappige en originele namen, zo leuk!

De mono oogschaduws waren de eerste Catrice producten met het nu zo herkenbare transparante strakke moderne doosje die nu ook de blushes en poeders hebben meegekregen.
Helaas is de donkerpaarse 220 The Violent Violet kapotgegaan doordat de postbode niet heel zorgvuldig met het pakketje is omgesprongen…zonde!

De kleurtjes van de Absolute Eye Colour mono collectie zijn heel uiteenlopend en lenen zich er goed voor om lekker mee te spelen en te experimenteren. De 110 Gilberts Grapefruit is lichtroze met een parelmoerachtige glans, de 220 The Violent Violet is heel licht glanzend donkerpaars (al lijkt deze op de foto meer blauwpaars), de 230 Where Is My Caddy-Li-Lac is glanzend lila-paars en de 300 Pink Rock Super Star is mat donkerroze/rood achtig.

Zoals ik van de Catrice Absolute Eye Colour mono oogschaduws gewend ben zijn ze echt prima gepigmenteerd en hebben ze prachtige kleurtjes en finishes. Met één enkel veegje door de oogschaduws komt er meteen een geweldig intense kleur vanaf en vooral de 110 Gilbert’s Grapfruit met die parelmoer glitterglans is echt prachtig! De oogschaduws voelen ook heel zacht aan, zijn fijn om mee te werken en laten zich goed blenden. De 220 The Violent Violet was wel behoorlijk poederig, maar dat zal ook grotendeels te maken hebben met het feit dat hij gebroken is.


De Catrice Absolute Eye Colour mono’s zijn voor € 2,79 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Absolute Eye Colour Duo

Ook kwam Catrice eind vorig jaar met acht Absolute Eye Colour Duo’s en is er met de komst van de nieuwe collectie weer één nieuwe aan toegevoegd, de 090 Pink! Pink! Pink!
De naam zegt het al: dit is een doosje dat twee roze oogschaduws bevat. De linkerkant is een donkerroze oogschaduw met een glittertje erin en de rechterkant is een matte lichtroze kleur. Dit oogschaduwdoosje bevat 3 gram.

Dit oogschaduwduo is volgens Catrice absolutely kleurrijk, absolutely langhoudend en absolutely zijdezacht en dat is absolutely waar! De oogschaduws zijn uitstekend gepigmenteerd, niet al te poederig, makkelijk te blenden en blijven de hele dag prima zitten. De lichtroze is misschien niet heel goed zichtbaar, maar dat komt simpelweg omdat het een vrij lichte kleur is.


De Catrice Absolute Eye Colour Duo’s zijn voor € 2,79 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Absolute Eye Colour Quattro

Nieuw in het Catrice assortiment zijn de Absolute Eye Colour Quattro’s, waarvan er in totaal vier zijn.
Degene die je op de foto ziet is de 030 OMG I Want That en daarnaast heb je nog de 010 The Season’s Must Have,
de 020 Go Green, – Take Me!
en de 040 Never Let Me Go.
Dit 030 OMG I Want That Quattro (totaal 8 gram) bevat een prachtige zwarte matte oogschaduw met glitters, een glanzende koperachtige kleur, een champagne highlight-achtige kleur en een groene met een shimmery finish. Ook het pigment van deze oogschaduws is geweldig, er komt meteen een bom aan kleur vanaf en vooral de glans en glitter erin maakt het prachtig af. De lichtste kleur is wel wat poederiger van structuur dan de anderen, dus daar moet je wat voorzichtiger mee zijn bij het aanbrengen.


De Catrice Absolute Eye Colour Quattro’s zijn voor € 4,49 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.


 

By Sjanty vindt deze producten:

9 reacties op “Catrice Absolute Eye Colour oogschaduws”

Hallo.
Ik gebruik al jaren catrice eye colour maar sinds kort is kleur 220 er uit. En daar baal ik van ik heb een donkere huid en dus moeilijk om een mooie en goede kleur te vinden. Heb ik eindelijk de goede kleur gevonden is ie er uit. Ik vraag me af of die kleur nog terug komt.

Als een kleur uit het assortiment is, is het niet waarschijnlijk dat deze nog terug zal komen maar je weet het natuurlijk maar nooit…! Misschien zit er tussen de nieuwe oogschaduws eentje die op de 220 lijkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.