Categorieën
Beauty Make-up

Catrice Eye Shadow Base

Catrice had eerder de ‘Stay On!’ oogschaduwbasis in haar assortiment, maar die is op een gegeven moment uit de collectie verdwenen. De meningen over dit product waren nogal wisselend en varieerden van prima basis tot een flutproduct en ik was dan ook heel benieuwd hoe de nieuwe Catrice Eye Shadow Base het er vanaf zou brengen!

De nieuwe Catrice oogschaduwbasis heet simpelweg Eye Shadow Base en zou de kleur van je oogschaduw nog intenser moeten maken en natuurlijk het allerbelangrijkste: langer en beter moeten laten zitten. Zoals je onlangs al in een review kon lezen gebruik ik sinds een tijdje de Too Faced Shadow Insurance die ik tot nu toe de beste oogschaduwbasis vind van alle die ik heb gebruikt. Ik heb persoonlijk helaas niet heel goede ervaringen met oogschaduwbasissen van budgetmerken, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat deze ook niet goed is.

De vernieuwde Catrice oogschaduwbasis komt in een soort mini-lipgloss formaatje en is geheel glanzend zwart met lichtbruine opschriften. Verder geen poespas, ziet er op zich prima basic uit.

Als je hem opendraait zie je een eveneens lipgloss-achtig sponsapplicatortje met daaraan de oogschaduwbasis in een concealer-achtige kleur. Het sponsapplicatortje gaat soepel in en uit de huls, waaraan je ook gelijk kunt merken dat de oogschaduwbasis niet heel dik is. Omdat het product best vloeibaar is zit er wel gauw (te)veel aan het sponsapplicatortje en moet je wel wat aan de huls afvegen omdat je anders veel te veel op je oogleden krijgt. De basis heeft overigens een beetje een rare, niet heel aangename geur.

Als je een beetje van de basis op je hand aanbrengt zie je dat de kleur ervan net als concealer is, maar wanneer je het op je ogen hebt aangebracht droogt het kleurloos op.

Toen ik de oogschaduwbasis op mijn ogen aanbracht leek het net of het wat kleine korreltjes op mijn oogleden achterliet en was ik bang dat je dat door de oogschaduw heen zou gaan zien, maar dat viel mee. Mede hierom moet je de oogschaduwbasis goed verdelen en uitsmeren, anders ga je je oogschaduw op een niet egale ondergrond aanbrengen.

Bij de swatches hieronder zie je wel dat de kleur van de oogschaduw een stuk beter zichtbaar en intenser wordt wanneer de oogschaduwbasis eronder is aangebracht, dus wat dat betreft doet deze Eye Shadow Base wat het zou moeten doen.

Ik heb de oogschaduwbasis en een oogschaduw een hele dag op gehad en aan het begin van de avond zat er hier en daar wel wat oogschaduw in de lijntjes van mijn ogen, maar ik heb dan ook wel vrij snel vettige oogleden. Toch merk ik dat ik hier met de Too Faced echt wel beduidend minder snel last van heb dus wat betreft wint die het toch op dit gebied, al is deze vergelijking qua prijsverhouding natuurlijk niet helemaal eerlijk.
Wat ik een beetje nadelig aan deze oogschaduwbasis van Catrice vind is dat je het door middel van een sponsapplicatortje moet aanbrengen, dan werk ik toch liever met een tube zodat je het wat makkelijker kunt doseren en het gewoon met je vingers aanbrengt. Nu kun je deze Eye Shadow Base natuurlijk met je vingers van het applicatortje afhalen, maar dat is toch minder handig. Verder vind ik ook de geur die aan het product hangt niet heel aantrekkelijk en laat het de oogschaduw niet heel lange tijd optimaal op z’n plek zitten. Voor de luttele prijs van € 3,99 kun je misschien ook niet heel veel meer verwachten en valt hij ook weer niet helemaal tegen, dus al met al is het een beetje een twijfelgevalletje.

By Sjanty vindt dit product:

 De Catrice Eye Shadow Base is voor €  3,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

5 reacties op “Catrice Eye Shadow Base”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.