Categorieën
Beauty Haar

Wat vinden wij van Toni&Guy?

Een spray hier, een dotje daar, hoe doen die kappers dat toch? Alleen maar goed opletten werkt niet altijd. Het is ook belangrijk om de puntjes bij te houden, zodat de waardevolle lokken niet één duffe ellende worden en zodat de energie erin blijft. Het gebruik van de juiste producten doet ook een hoop goeds. Onlangs was Femme Magazine’s Mariëlle bij de presentatie van de nieuwe producten van Toni&Guy en inmiddels heeft ze alle producten geprobeerd om eens haarfijn uit te leggen wat zij er van vindt.

TG1
Een goed begin is het halve werk. De Shampoo For Blonde Hair verwijdert alle restjes van styling producten uit het haar. Wat het eerste opvalt is de zomerse frisse geur. De shampoo geeft meteen een schoon en zacht gevoel.

TG2
De conditioner vult de shampoo aan. Waar de shampoo reinigt, voedt de conditioner. Niet alleen omdat dat is wat er wordt beweerd, maar ook omdat het haar gevoed aanvoelt. Deze shampoo en conditioner beloven de kleur van blond haar extra intensiteit en glans te geven. Dikke kans dat dat in de zomer meer effect heeft dan in de winter. Wanneer de zon erop schijnt blonde lokken glanzen als zonnestralen. Maar met dit druilerige weer blijft dat effect nog uit.

TG3
De haar stylisten van Toni&Guy hadden Mariëlle aangeraden om de styling te beginnen met Volume Plumping Whip. Het product, dat overigens ook heerlijk zacht en fris ruikt, voelt meer aan als een bodyproduct dan een haarproduct. De haarstyliste behandelde bij Mariëlle haar haaraanzet met dit product en veegde dit geleidelijk uit over de rest van het haar. De haarstyliste deed het op droog haar, Mariëlle doet het thuis zelf op nat haar. Een theelepeltje wrijf je tussen de handen en inbrengen maar.
Vervolgens kan het met een ronde kappersborstel drooggeföhnd worden. Wanneer je laagje voor laagje met de borstel naar buiten kamt en het platte aanzetstuk van de föhn dicht tegen het haar houdt, zal het volume van langere duur zijn dan zonder de Volume Plumping Whip. Meestal zit het haar vlak na het fönhen perfect, totdat je een uurtje later weer in de spiegel kijkt. Met dit product houdt het haar echt lang volume.

TG4
Volume is de komende trend, dus hoe meer hoe beter. Daarom probeerde Mariëlle meteen de Rough Texturiser. Ze toupeert sowieso altijd haar haar, maar met deze spray schijnt het beter te blijven zitten, dan met haar natuurlijke, super gladde haartextuur. Per laag sprayt ze een pufje in haar haar en vervolgens toupeert ze het. In plaats van dat het haar meteen weer naar beneden glijdt, en ze eerst nog eens minimaal drie keer met de borstel tegen haar haar in moet kammen, blijft het zitten (woehoew!). Ze komt er ook achter dat als ze de spray van onderen tegen haar lokken in sprayt, de onderkant wat wijd blijft staan, waardoor het er natuurlijk rommelig uitziet. Gestructureerde chaos. Wanneer het haar toch iets slap lijkt te worden kneed je het  met je handen en zit het zo weer in model.

TG5
Wat Mariëlle vaak doet om een natuurlijke slag in haar haar te maken, is haar haar, in de tijd dat ze zich opmaakt, op te laten drogen in een knotje dat is vastgezet met een knipje (om een elastiekrand te voorkomen). Maar halverwege de dag weet haar haar niet meer wat hier nou precies de bedoeling van was en zakt het weer uit, maar het idee was leuk. Toni&Guy heeft een geheugensteuntje ontworpen: Wave Memoiriser. Wanneer ze dit in haar haar doet voordat ze een knotje maakt, blijft de slag steviger in het haar. Na het opmaakritueel fönt ze haar haar helemaal droog en de slag blijft zoals het zijn moet. Een finishing touch met haarspray is natuurlijk altijd een aanrader om het ook echt de hele dag te laten zitten.

Zoals je ziet is Mariëlle eigenlijk over elk van de bovenstaande producten heel erg tevreden en is ze erg blij dat deze op haar pad kwamen. Een minpuntje verzinnen vond ze heel moeilijk, maar als ze heel kritisch kijkt, vindt ze het jammer dat ze na een ruime periode van het gebruiken van de shampoo en conditioner nog geen extra blonde intensiteit en glans ziet.

Rough Texturiser is verkrijgbaar voor €11,99, Wave Memoriser en  Volume Plumping Whip zijn beiden verkrijgbaar voor €12,99 per stuk, Shampoo for Blonde Hair en Conditioner for Blonde Hair zijn allebei verkrijgbaar voor €9,99 per stuk. De producten van Toni&Guy zijn te koop in de Toni&Guy salons.

Q: Heb jij al eens iets van Toni&Guy geprobeerd? Ben jij net zo tevreden, of kun je nog wat verbeterpuntjes aandragen?

3 reacties op “Wat vinden wij van Toni&Guy?”

Ik heb er heel veel over gehoord maar ik heb het nog nooit geprobeerd omdat ik echt heel erg bang ben dat ik er dan roos van ga krijgen.. Mijn haar is blijkbaar zo gewend aan een bepaalde shampoo van gliss kur dat wanneer ik een andere gebruik het niet helemaal goed gaat..

ja! gebruik nu al een tijdje de Wave Memoriser en ben er super blij mee. Je hoeft echt een klein beetje te gebruiken! je haar krijgt er zulke fijne structuur door, voelt niet vet aan en maakt het haar ook niet vet. Het is de punt op de I voor m’n pixie cut. (wel vind ik het prijzig, of ligt dat aan mij?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.