Categorieën
Beauty Haar

Toni&Guy spring/ summer 2014

Bij Femme Magazine kwam er al vroegtijdig een uitnodiging binnen om kennis te maken met de nieuwe producten van Toni&Guy en de trends voor Spring/ Summer 2014. Hoewel ze toen nog niet wist wat haar te wachten stond werd deze datum meteen geblockt in Mariëlle’s agenda. Toni&Guy, dat kan alleen maar iets goed betekenen. En zo geschiedde.

ToniGuy

Een geselecteerd groepje pers werd uitgenodigd ter introductie van vijf nieuwe Toni&Guy Hear Meets Wardrobe producten die de collectie aanvullen:
– Rough Texturiser spray uit de Casual collectie die net zoveel textuur in je haar aanbrengt als droogshampoo, maar dan zonder het haar te verzwaren. Het lift je haar en het creëert het terugkam-effect. Verkrijgbaar voor €11,99.
– Wave Memoriser uit de Classic collectie die je krullen in model houdt. Wat je er ook mee doet, je krullen springen weer in de houding totdat je je haar wast. Verkrijgbaar voor €12,99.
– Volume Plumping Whip uit de Glamour collectie zorgt  voor volume en laat krullen en lagen meer opvallen. Dit is de eerste stap van het stylen van je haar. Verkrijgbaar voor €12,99.
– Shampoo for Blonde Hair en Conditioner for Blonde Hair uit de Cleanse & Nourish collectie geven beiden het blonde haar de extra nodige glans. Beiden verkrijgbaar voor €9,99 per stuk.

ToniGuy1
Locatie: Rozengracht, twee trappen omhoog, een kledingwinkel door en in het topje van het gebouw zat een geïmproviseerde kapsalon. Daar werden de journalisten en redacteuren ontvangen met een fruitige alcoholvrije cocktail en beats verzorgd door de DJ ter plaatse. Tijdens het nippen aan het fruitsapje werd iedereen voorgesteld aan het merk Toni&Guy. Alsof die naam nog een introductie nodig heeft… Tony Glenville, creative Director at London College of Fashion, te herkennen aan zijn ronde brilletje en krulsnor, was in hoogsteigen persoon aanwezig. Vol liefde gaf hij de aanwezigen een fashion lesje in sneltrein tempo waaruit bleek hoeveel kapsels toevoegen aan een outfit. Het kan de outfit letterlijk maken of breken. Hij onderbouwde dit met de quote: “without hair fashion doesn’t work” in een authentiek Brits accent met een vleugje Franse beleving.  Nadat de producten liefdevol de revue waren gepasseerd voegde hij er nog snel, met een knipoog, aan toe: “de enige manier waardoor je écht mooi haar krijgt, is door naar de kapper te gaan. Het kost veel geld om er zo relaxed uit te zien.”

Tony verklapte dat de haartrend van Spring/ Summer 2014 vooral volumineus wordt. Ontplofte kapsels sieren het straatbeeld. Wees niet bang om je haar terug te kammen. Het is ook niet erg als het duidelijk te zien is dat je je haar hebt getoupeerd. De nieuwe producten zijn er helemaal op gericht om dit effect te kunnen realiseren.

ToniGuy4

Na de presentatie kon iedereen die zich daartoe aangetrokken voelde een make-over ondergaan om Toni&Guy Hair Meets Wardrobe te ervaren. Mariëlle wist niet hoe snel ze in de stoel moest springen. Ze was erg verrast door het resultaat. Als er één kapsel was waar ze nog nooit aan had gedacht om zichzelf aan te meten dan was het wel een kapsel van kleine krulletjes. Wel even wennen in het openbaar vervoer, als iedereen naar je kijkt en sommigen zelf “stiekem” foto’s maakt terwijl de flitser aanstaat. Dat is toch raar? Zo indrukwekkend was de coupe dus blijkbaar. Zo voelen celebs zich dus? Heel ongemakkelijk!
ToniGuy2
In de kappersstoel heeft Mariëlle goed opgelet, zodat ze het kapsel thuis kan namaken.
Benodigdheden:
– Stijltang (nee geen krultang!)
– Föhn
– Toni&Guy Volume Plumping Whip
– Toni&Guy Sculpting Powder

Stap 1: haar uitkammen (logisch, maar toch de moeite waar om even te vermelden, je moest eens weten hoeveel mensen deze stap overslaan).
Stap 2: Toni&Guy Volume Plumping Whip, wat aanvoelt als een soort crème. Hiervan masseer je een klein beetje in bij de aanzet van je haren.
Stap 3: Föhn de aanzet van het haar goed droog.
Stap 4: Het is krullen geblazen met de stijltang. Pak een lok van ongeveer een centimeter bij de aanzet van je haar vast met de stijltang en sla de lok, half rond om één van de kanten van de tang (zoals je dat ook doet wanneer je een lintje met een schaar krult), zodat de lok een soort U vormt. Trek de lok langzaam door de stijltang (nog in de U-vorm) met om de twee centimeter een kleine tussenpose, waardoor het haar op die plek extra verwarmd wordt en daardoor beter zal krullen.
Stap 5: Strooi de Sculpting Powder rijkelijk over het haar, als poedersuiker over de oliebollen. Kneed je haar en er zal meer volume ontstaan.

Kriebelen je vingers al om het te proberen?

 

2 reacties op “Toni&Guy spring/ summer 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.