Categorieën
News

Wordt plastic geld de toekomst?

In Groot-Brittannië willen ze het vertrouwde papiergeld vervangen door geld gemaakt van plastic. Hiermee hopen ze de nadelen van papiergeld tot het verleden te kunnen verbannen. Het schijnt namelijk de variant van plastic veel meer voordelen met zich meebrengt.

pound

Betalen met plastic geld. Het klinkt als een kinderspelletje. Monopoly of winkeltje-spelen wordt hier niet mee bedoeld. Er wordt ook niet mee bedoeld dat er betaald wordt met een pinpas of een creditcard, waar inmiddels niks nieuws meer aan is. Als het aan de Britten ligt worden plastic biljetten het nieuwe betaalmiddel en kan papiergeld bij het grof vuil.

De voordelen van het potentiële biljet zouden zijn dat het ruim twee keer zo lang meegaat als papieren biljetten wat ze ook milieuvriendelijker maakt, als je ze per ongeluk tijdens een wasbeurtje in je broek laat zitten is dat niet zo erg, want ze kunnen beter tegen vocht dan de versie van papier en de plastic variant zou ook beter beschermd zijn tegen namaaktaferelen.

In eerste instantie zal alleen het briefje van vijf vervangen worden door plastic geld. Als dit bevalt, dan zal het briefje van 10 ook volgen. Beiden zullen ze kleiner worden dan het huidige formaat. Wat het formaat precies wordt is nog niet bekend. Hopelijk wordt er rekening mee gehouden dat ze in alle portemonnees zullen passen.

Wij zien al wel wat nadelen, want plastic is moeilijker in je broekzak (of in je BH) te proppen tijdens het uitgaan en het lijkt ons dat plastic juist gemakkelijker breekt en scheurt dan papier, kijk maar naar pinpasjes en rijbewijzen.

Wat vind jij van deze nieuwe geldsoort? Zouden ze het ook bij de Euro moeten invoeren of mag het een ver van ons bed show blijven?

Bron: RTLnieuws
Beeld: Weheartit

Één reactie op “Wordt plastic geld de toekomst?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.