Categorieën
Beauty

Tip! Hema kabuki kwast

Behalve dat de make-up er steeds beter uit gaat zien werkt Hema ook aan haar make-up tools, oftewel de kwasten. Ik schreef al eerder een artikel over een goed budget oogschaduwkwastje en nu heeft Hema ook haar eigen kabuki kwastje geïntroduceerd. Mocht je niet preies weten wat een kabuki kwast is: een staand, kort en breed kwastje met een platte onderkant en veel haartjes die dicht op elkaar staan.

Een kabuki kwast is vooral fijn te gebruiken om losse poeder en minerale poeder en eventueel blush op je gezicht aan te brengen. Doordat de haartjes van zo’n schattig breed kwastje vrij dicht op elkaar staan brengt het poeder subtiel en egaal aan en krijg je niet zo’n dikke poederlaag. Toch is het kwastje van Hema niet helemaal kabuki te noemen, want bij een ‘echte’ kabuki zitten de haartjes nog net wat dichter op elkaar waardoor het kwastje meer bol en rond staat, maar voor nu laten we het gewoon door gaan voor kabuki. De kabuki komt tegelijk met de Hema make-up kerstcollectie (oogschaduw- en blushpalette, brush set, glitter eyeliners, lipliners en blushes) en is net als de rest geheel zwart van kleur.

Aan de glimmende haartjes van het kwastje kun je al een beetje zien dat deze van synthetisch haar zijn gemaakt en voelen echt super-, superzacht aan.

Kabuki kwasten zijn in drogisterijen niet in overvloed verkrijgbaar, Catrice had er wel eens eentje in haar assortiment maar die is inmiddels al lang en breed verdwenen. Overigens niet heel treurig, want dat ding prikte echt vreselijk, ugh. Ik heb de Hema kabuki getest door wat Skin Finish Compact Powder van Catrice op de glimmende zones van mijn gezicht aan te brengen en zoals je op onderstaande foto ziet neemt hij met één enkel veegje al behoorlijk wat poeder op. Ik heb het kwastje al een tijdje in gebruik en eigenlijk is er praktisch geen haaruitval en is ook makkelijk schoon te houden.

Ik vind dat deze kabuki de poeder mooi gelijkmatig en zeker niet te opvallend of dik aanbrengt en doordat hij zo lekker zacht is, is het een genot om mee over je wangen te strijken. Voor 6 euro vind ik dit budget kabuki kwastje van Hema eigenlijk een prima aankoop: hij doet wat ie moet doen en is daarmee een prima alternatief voor de wat duurdere varianten die bijna alleen online te verkrijgen zijn.

Pluspunten
Goed kwastje dat voor niet al teveel geld zijn werk goed doet
Haartjes van het kwastje zijn superzacht

Minpunten
Kwastje is niet helemaal kabuki te noemen (het hoort nog net wat meer dicht op elkaar staande haartjes te hebben)
Kwastje is limited edition en dus slechts tijdelijk verkrijgbaar

Het kabuki kwastje zal tot begin april 2012 voor € 6,00 verkrijgbaar zijn bij de Hema.

Q: Gebruik jij wel eens een kabuki kwastje om poeder mee aan te brengen?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

10 reacties op “Tip! Hema kabuki kwast”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.