Categorieën
Beauty

HEMA budget brush – tip!

Eind vorig pimpte Hema haar ietwat saaie collectie kwasten een beetje op en werden deze voorzien van opvallende felle, metallic-achtige kleurtjes. Nu viel mijn oog tijdens een bezoekje aan de Hema op het wederom nieuwe uiterlijk van de Hema kwasten en moest ik deze natuurlijk even nader bekijken!

De voorheen nogal opvallende fluorroze en fluorpaarse kwasten zijn nu getransformeerd naar wat rustiger zachtroze en zilvergrijze kleuren. Natuurlijk vond ik de roze kleur van de voorgaande kwasten leuk, maar dat fluor vond ik toch een beetje té en toch een tikkeltje ordinair. Bovendien zijn de zilvergrijze en roze kleurtjes wat meer tijdloos en voor alle leeftijden geschikt. Het assortiment van deze zilvergrijze en roze kwasten bestaat uit een poederkwastje, een foundationkwast, een dubbelzijdige kwast met sponsapplicator en klein kwastje en een oogschaduwkwastje. Van al deze kwasten was ik het meest benieuwd naar de kwaliteit en werking van het oogschaduwkwastje en of je nog verschil kunt merken met andere oogschaduwkwasten van bijvoorbeeld Zoeva of The Bodyshop. Natuurlijk koos ik uit zilvergrijs en roze voor de té schattige babyroze gekleurde kwast, die ziet er zo lief uit!

Het is een niet heel lang en plat oogschaduwkwast met wit/crèmeachtige haartjes. De haartjes hebben een rond afgesneden vorm en zijn echt heel erg zacht en flexibel. Dat het kwastje niet zo lang van formaat is maakt dat je het ook makkelijk mee kunt nemen in een make-up tasje.

Wanneer je even aan het kwastje plukt komen er enkele haartjes vanaf, maar echt niet veel en de kwaliteit lijkt prima. De meeste Hema kwasten zijn overigens gemaakt van dierenhaar. Met het veranderen van het uiterlijk zijn de prijzen van de kwasten ook iets omhoog gegaan, maar dan hebben we het over € 0,50 tot € 1,00. Volgens Hema is de kwaliteit aanzienlijk verbeterd en zijn ze daarom ietsje duurder geworden.

Zoals je ziet staat de haartjes vrij dicht tegen elkaar waardoor hij lekker veel oogschaduw oppakt. De kwast is heel geschikt om oogschaduw over je gehele ooglid mee aan te brengen. Door zijn flexibiliteit veert hij lekker mee en is hij wel een stukje soepeler dan de oogschaduwkwasten van Zoeva en The Body Shop, die wat harder en minder beweegbaar en flexibel zijn. Naast het aanbrengen van oogschaduw zou je met deze kwast op zich ook kunnen blenden, al werkt een wat meer fluffy rondere kwast daar toch iets beter voor. Mocht je die even niet voorhanden hebben, is dit op zich een prima alternatief.

Het kwastje is na een wasbeurt nog in prima conditie en lijkt er niet door aangetast of in kwaliteit verminderd.
Ik denk dat deze kwast voor een budgetproof prijsje van slechts € 3,50 echt een aanrader is en hoef je dus niet perse heel dure kwasten van dure merken aan te schaffen om je oogschaduw mooi aan te kunnen brengen.

De poederkwast kost € 4,50, het oogschaduwkwastje € 3,50, de foundationkwast € 4,50 en de dubbelzijdige kwast met sponsapplicator en kwastje € 3,50 en zijn allen verkrijgbaar bij (in principe alle filialen van) Hema.

Heb jij deze kwast al uitgeprobeerd of ben je van plan hem te gaan proberen? En wat vind je over het algemeen van Hema kwasten?

6 reacties op “HEMA budget brush – tip!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.