Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Slaap jezelf mooi

Het liefste heten we allemaal Doornroosje en ontwaken we elke ochtend als een prinsesje. Helaas vertelt ons spiegelbeeld ons elke ochtend dat sprookjes niet bestaan. Bummer. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om ’s ochtends mooier wakker te worden.

doornroosje

Schoonheidsslaapje
Een volwassen persoon heeft gemiddeld 8 tot 9 uur slaap per nacht nodig. In een bepaald ritme, want het lichaam wilt graag weten waar het aan toe is. De huid zal hier positief op reageren, want een te slechte nachtrust kan je zo 1 tot 3 jaar ouder laten lijken. Kun je nagaan wat rust voor de huid betekent. Daarnaast ga je zelf ook meer stralen omdat je je fitter voelt.

Duik schoon je bed in
Reinig de huid grondig. Het klinkt zo logisch, maar het grootste deel van de mensheid slaat het reinigingsritueel nog wel eens over. En dat is echt heel, heel erg slecht. Als je van te voren al denkt “het wordt weer zo’n avond”, zet dan vast wat reinigingsdoekjes en een pot crème naast je bed neer, zodat je liggend nog wat verzorging kunt aanbrengen. Dit is niet de meest ideale manier, want zo goed zijn reinigingsdoekjes nou ook weer niet voor de huid, maar het is beter dan niks. Als dit al teveel moeite is, neem dan in ieder geval een pot kokosolie mee naar bed en smeer dit op je gezicht. Kokosolie heeft namelijk zowel een reinigende als voedende werking. De volgende ochtend staat je dan wel een mooie schilderijtje aan afgegeven make-up in je hoofdkussen te wachten.

Huidverzorging
Op “gewone” dagen kun je terugvallen op een doorsnee routine voor het slapen gaan. Een voedende nachtcrème is van groot belang, zodat de huid alle kans heeft om volledig te herstellen van de dag. Denk aan de make-up die je overdag draagt, uitlaatgassen die sporen kunnen achterlaten op je gezicht als je een “frisse neus” haalt in de buitenlucht en alles wat daarbij komt kijken. Breng de nachtcrème ongeveer een half uur voordat je je bed in duikt aan, zodat het tijd heeft om in de huid te trekken, waardoor niet alles wordt opgenomen door de kussensloop. Gebruik om de dag of om de twee dagen -afhankelijk van wat de huid aankan- eens een exfoliërend product, die verkrijgbaar zijn om ’s nachts te gebruiken. De dode huidcellen verdwijnen en maken plaats voor een mooie, nieuwe, stralende huid.

Lipverzorging
Niet alleen de huid van je gezicht herstelt ’s nachts, je lippen kunnen ook een boost gebruiken. Smeer daarom voor het slapen gaan een flinke laag lippenbalsem op je mond. Lippen zien er de volgende dag mooi gevoed, vol en gezond uit en het voorkomt rimpels langs je lippen.

Q: Hoe bereid jij je voor op je nachtrust?

Beeld

2 reacties op “Slaap jezelf mooi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.