Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Wat is een exfoliant?

Tegenwoordig lijk het woord exfoliant overal op de bloeien. Is het iets nieuws? Nope, een exfoliant is niet nieuw. Maar het is wel een woord dat op meerdere producten van toepassing is. Het blijkt niet alleen een product te zijn dat alleen bij de huidtherapeut of de dermatoloog te verkrijgen is.

ex1

Een exfoliant is een manier om dode huidcellen te verwijderen, waardoor nieuwe huidcellen de ruimte krijgen om te groeien en de kans op rimpels afneemt. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd zal de huid ook meer stralen, gevormde pigmentvlekken kunnen verminderen en het voorkomt verstoppingen van talgklieren waardoor de kans op puistjes afneemt. Er bestaan verschillende manieren om te exfoliëren. Zo heb je onder andere een exfoliërende peelings, gelletjes en scrubs.

ex2 ex3

Paula’s Choice heeft een exfolant RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA. BHA staat voor Betahydroxyzuur en dat is een salicylzuur dat de hoornlaag (de bovenste laag van de huid) een soort van losweekt, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd. Door het lage percentage kan het dagelijks en thuis gebruikt worden. Hoge percentages kunnen alleen door een specialist gebruikt worden, want anders kan de huid beschadigen.

Je gebruikt het door een kleine hoeveelheid (ter grootte van een muntstuk van 2 cent) op een wattenschijfje te sprenkelen en op de huid te deppen. Ook rondom de ogen, maar niet op de oogleden en het mag absoluut niet in aanraking komen met het oog zelf. Spoel het niet af, maar breng er een dag of nachtcrème over aan, afhankelijk wanneer je het gebruikt. Wanneer je het overdag gebruikt is het van belang om er een SPF van minimaal 15 over aan te brengen.

ex4 ex5

Earth Line heeft een exfolant in de vorm van een gezichtsscrub met een hele kleine korrel. Bij het scrubben van je gezicht moet je oppassen dat je geen grote korrel gebruikt, want het krassende effect hiervan kan de huidcellen juist beschadigen, ook al voelt de huid na gebruik glad aan. Dus gebruik nooit een bodyscrub voor je gezicht. Met een gezichtsscrub is het de bedoeling dat je voorzichtig met een zachte beweging over de huid gaat, zodat het product zijn werk kan doen, maar de huid niet wordt beschadigd.

Bij Earth Line Gezichtsscrub is vitamine E het hoofdingrediënt. Vitamine E herstelt en voedt de huid. Het voordeel van een scrub is dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA is verkrijgbaar voor €27,50 op Paulaschoice.nl en Earth Line Vitamine E Gezichtsscrub is verkrijgbaar voor €13,95 bij verschillende drogisterijen en natuurwinkels zoals De Tuinen en EkoPlaza.

Q: Wist je wat een exfoliant was?

 

Één reactie op “Wat is een exfoliant?”

Het ziet er goed uit en klinkt zo fijn 😉
Ik moet ook eens iets kopen om mijn dode huidcellen te laten verdwijnen want een schone en frisse huid met deze warme dagen en hoge temperaturen voelt toch fris aan.
Ik zal hier eens even naar kijken en wie weet koop ik het wel.

Mooie dag Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.