Categorieën
Beauty

Je voeten zomerklaar maken

Aan mijn handen en nagels besteed ik altijd veel aandacht: ik zorg dat ze er netjes verzorgd, fris en gezond uitzien en mooi gelakt zijn, maar mijn voeten oei, die wil ik nog weleens een beetje vergeten en verwaarlozen. ’s Winters is dat op zich niet zo’n ramp wanneer ze toch zijn weggestopt in laarzen en dikke sokken maar wanneer we de slippertjes en open schoentjes tevoorschijn kunnen halen kunnen ze wel een beetje extra aandacht gebruiken. Het was alweer een tijdje geleden dat ik mijn voeten eens lekker uitgebreid verwend en verzorgd had dus ik zou zeggen: kijk mee hoe ik ze zomerklaar heb gemaakt!

Wat ik gebruik voor een uitgebreide pedicure:

Kruidvat Moisturising Nail Polish Remover | wattenschijfjes | Essence Studio Nails 2in1 Cuticle Remover Gel | Essence Studio Nails rosewood sticks | puimsteen | eeltvijl | Hansaplast Anti-Eelt 2in1 Peeling | Essence profi-nail fiie 4in1 | Lush Lemony Flutter | tenenspreider | Trind Base Coat | China Glaze Summerneons Love’s a Beach nagellak | Hansaplast Foot Expert Anti Callus Intensive Cream

Ik begin natuurlijk met het verwijderen van de oude nagellak (koraalrode Etos Long Lasting), die het toch wel een aantal weken redelijk goed uitgehouden heeft. Hiervoor gebruik ik graag de Kruidvat Moisturising Nail Polish Remover (pompsysteem) en Demak’Up Duo+ wattenschijfjes, die zijn lekker groot.

Vervolgens breng ik bij mijn nagelriemen een drupje van de Essence 2in1 Cuticle Remover gel aan, die ze lekker zacht en week maakt.

Als mijn nagelriemen zacht genoeg zijn pak ik er een Essence Studio Nails rosewood stickje bij waarmee ik ze met de botte kant voorzichtig terug duw en met de puntige kant overtollige velletjes weghaal.

Losse velletjes en stukjes nagelriem knip ik voorzichtig weg met een daarvoor bestemd schaartje.

Met de Essence 4-in-1 vijl ga ik de vorm en lengte van mijn nagels wat bijvijlen. Eerder knipte ik mijn nagels altijd bij maar dan werden ze altijd zo hoekig en lelijk en bovendien is vijlen beter, dan heb je minder kans op splijtende en breekbare nagels.

Daarna smeer ik mijn voeten in met de Hansaplast Foot Expert Anti-Eelt 2in1 Peeling met puimsteendeeltjes en zoutkorrels die ze goed scrubt en dankzij de toegevoegde Urea en amandelolie lekker zacht maakt.

De peeling heeft mijn huid lekker zacht gemaakt en op deze manier kan ik overtollig eelt makkelijk verwijderen met de eeltrasp.

Soms pak ik er naast de eeltrasp ook nog even een puimsteentje bij waarmee ik met ronddraaiende bewegingen over de verdikte plekken op mijn voeten ga.

Tussendoor verwen ik mijn nagelriemen en nagels even met een lekker laagje Lemony Flutter.

Nadat de Lemony Flutter zoveel mogelijk ingetrokken is haal ik even een wattenschijfje met een klein beetje nagellakremover over mijn nagels zodat ze helemaal vetvrij zijn. Als je dit niet doet heb je kans dat de nagellak later minder goed hecht.

Voor het lakken van mijn nagels gebruik ik een tenenspreider zodat de nagellak niet aan mijn tenen gaat plakken.

Na een laagje basecoat van Trind lak ik mijn nagels in het superzomerse, neonroze Love’s a Beach lakje uit de Summerneons collectie van China Glaze. Met een wattenstaafje werk ik de randjes bij en haal ik overtollige en geknoeide lak weg.

Voor ultrazachte voetjes smeer ik ze als laatste lekker royaal in met de Hansaplast Foot Expert Anti Callus Intensive Cream en voilà mijn voetjes zijn klaar voor nog véél meer warme zomerdagen!

Q: Zijn jouw voeten al helemaal zomerklaar?

11 reacties op “Je voeten zomerklaar maken”

Dat is leuk, mijn voeten zijn relatief zomerklaar. Ik moet ook eens vaker beginnen vijlen, ik merkte vandaag dat inderdaad mijn nagels zo hoekig waren. Dus vijlen is vanaf nu de boodschap ! dank je voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.