Categorieën
Beauty Nagels

DA Color & Shine nagellak – 004, 017 en 045 en matterende topcoat 001

Nederlandse drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA hebben naast de bekende drugstore merken ook een assortiment eigen merk verzorgings- en make-up producten en bij het make-up schap van Etos en DA ga ik regelmatig een kijkje nemen. Van DA vind ik vooral de nagellakjes er altijd erg aantrekkelijk uitzien en daar heb ik er dan ook best een aantal van in mijn stash liggen. Leuk is dat ze ook regelmatig de kleurtjes vernieuwen en heb ik nu weer een paar nieuwe aan je te laten zien!

De kleurtjes die ik heb meegenomen zijn 004, 017 en 045 en op de laatste staat een sticker met new! dus dit is een nieuwkomer in het assortiment. Een lakje dat ook nieuw is, is de 001 matterende topcoat die je nagellak een leuke matte finish geeft.

Met de zomerse temperaturen van de afgelopen week had ik zin in lekkere, zomerse kleurtjes en dat zijn de 004, 017 en 045 volgens mij wel te noemen!

004 knalde er in het schap meteen lekker uit met het feloranje kleurtje en kon ik niet laten staan, dit is echt één van mijn favo kleuren deze zomer. Helaas valt het lakje in de praktijk wat tegen; het kleurtje is op zich wel mooi maar heel jelly en heeft daarmee minimaal drie laagjes nodig.

In het flesje leek de 017 op het eerste gezicht blauw met een groenige gloed, maar eenmaal aangebracht blijkt de kleur toch echt ‘gewoon’ blauw. Een prachtige kleur blauw welteverstaan, die in twee lagen prima dekt en versierd is met mooie, blauwe glittertjes.

045 is dus een nieuweling binnen het DA Color & Shine assortiment en yes, helemaal summerproof. De kleur ervan is mosterdgeel met een gouden ondertoon en mooie goudkleurige shimmertjes en ook deze doet het prima met twee laagjes.

De matterende topcoat had ik in eerste instantie over alle drie de voorgaande lakjes aangebracht, maar bij de 004 en 045 was het effect niet heel duidelijk. De 017 wordt met een laagje van de matte topcoat over zich behalve een stukje lichter van kleur ook duidelijk minder glanzend. De matte topcoat heb ik ook nog even over het Love’s A Beach lakje uit de Summerneons collectie van China Glaze aangebracht, wat echt een supergaaf effect geeft!

De Color & Shine nagellakjes zijn voor € 2,99 per stuk verkrijgbaar bij DA.

Q: Wat vind je van de kleurtjes van deze 3 DA lakjes en de matterende topcoat?

16 reacties op “DA Color & Shine nagellak – 004, 017 en 045 en matterende topcoat 001”

Da heeft echt veel kleurtjes, maar wat mij opviel is dat ze héél vaak wisselen van welke kleuren ze hebben. Ik heb een paar lakjes van een paar maand geleden, en ze zijn nu niet meer te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.