Categorieën
Lifestyle

De voordelen van een thuisblijfvakantie

Zomervakantie, lekker een paar weken leven volgens het motto ‘niets moet, alles mag‘ en alleen maar doen waar je zin in hebt. Even helemaal relaxen en bijkomen van het harde werken van het hele jaar en even geen stress van school of werk. Nee, misschien niet van school of werk nee, maar het hele inpakken en weggaan gebeuren rondom vakantie kan het stresslevel soms behoorlijk omhoog doen schieten. Dus: als je dit jaar geen vakantie gepland hebt is dat misschien helemaal zo erg nog niet!

Slapen in eigen bed
Heerlijk hoor, lekker een paar nachtjes ertussenuit maar meestal ben je de eerste (paar) nacht(en) gebroken van het keiharde, zachte of ingezakte matras en het kussen dat eigenlijk geeneens de naam kussen verdient. Het blijft toch het allerfijnste om ’s avonds in je eigen, vertrouwde comfortabele bedje neer te ploffen zonder de volgende morgen als een wrak op te staan. En hey, je kunt iedere ochtend of avond lekker in een schone, niet beschimmelde douchecabine stappen en genieten van een flinke straal water die niet om de 2 minuten op standje ijskoud of bloedheet springt.

Geen uren in auto/vliegtuig
Als je Nederland uit wilt zul je toch minimaal twee uur in de auto of een aantal uur in het vliegtuig door moeten brengen en hoe je het ook went of keert, vaak kom je daar aan het einde van de rit niet heel fris en fruitig uit. Als je thuis vakantie viert heb je daar lekker geen last van en hoef je voor een dagje uit in eigen land nooit superlang te reizen én niet bij te komen van een fikse jetlag.

Geen inpakstress
Dit is misschien nog wel het grootste stressdingetje van het hele vakantie gebeuren: het inpakken. Wat moet je meenemen, hoe is het weer op het vakantieadres, hoe ga ik het in gódsnaam allemaal in die ene koffer krijgen, moet ik dat jurkje nu meenemen of niet, neem ik 5 of 10 paar schoenen mee, het is een drama. Bedenk je eens dat je daar dus allemaal géén last van hebt als je lekker thuisblijft en gewoon ’s morgens voor je kast en spiegel kunt bekijkt wat je aantrekt en de keuze hebt uit je volledige schoenencollectie!

Bespaar wat geld
Het geld dat je normaal uit zou geven aan een vakantie, vliegreis en annuleringsverzekering kun je nu gebruiken voor leuke dagjes uit in Nederland en hey, je houdt nog wat over de spaarrekening ook! Ik denk dat we soms echt onderschatten hoe mooi ons eigen landje is en hoeveel dingen er te zien en te beleven zijn zonder dat het al teveel hoeft te kosten.

Q: Blijf jij dit jaar ook in Nederland of ga je toch het buitenland opzoeken?

18 reacties op “De voordelen van een thuisblijfvakantie”

Leuk artikel! Ik ga nooit op vakantie in het buitenland. Stond 1 x op het punt een reis naar Egypte te boeken maar ben gewoon uit het reisbureau weggegaan toen ik hoorde wat het zou kosten :p
Vond het echt ontzettend duur, dat reizen. En om over die stress nog maar te zwijgen idd!

wij blijven dit jaar ook thuis en ik kan dus gewoon elke dag uit mijn stash kiezen wat ik nu eens ga gebruiken! En dat uitgespaarde geld dan weer (een beetje) gebruiken om die stash wat uit te breiden haha.
En de kinderen vermaken zich thuis ook prima, als het weer maar een beetje meewerkt….
Groetjes Hennie

Het is al jaren terug dat ik op vakantie ben geweest. Heb nog nooit met het vliegtuig gevlogen, dus tot op heden zijn het voornamelijk autovakanties geweest in voornamelijk Nederland. Ik werk nu extra, dus extra cash! Woohoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.