Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #17

Als beautyblogger heb je het voorrecht veel verschillende lichaams- en gezichtsverzorgingsproducten te testen en voor jezelf de fijnste en meest geschikte ertussenuit te kiezen. Inmiddels heb ik zelf denk ik al ruim twee jaar de ideale gezichtsverzorgings routine gevonden waarmee mijn huid heel mooi rustig blijft en dat is deze ’s morgens en ’s avonds reinigen met een zachte reinigingsmelk en tonic van Neoderma. Met mijn 27 jaar is het op zich wel verstandig al een klein beetje voorzorgsmaatregelen voor lijntjes en verzakkingen onder mijn ogen te nemen en dus smeer ik de huid onder mijn ogen trouw twee keer daags in met een lekkere oogcrème. Of het echt iets doet en ervoor zorgt dat ik op mijn zestige nog steeds een mooi, strak en rimpelloos huidje heb, geen idee, maar als ik alle verhalen en reclames moet geloven is het echt essentieel. Maar….. is dat echt zo?

Ik heb volgens mij wel eens opgebiecht dat ik zelf niet heel consequent ben in het gebruik van dag- en nachtcrèmes, ik moet me als beautyblogger zijnde diep schamen natuurlijk. Toch ben ik nog steeds wel een beetje van mening dat mijn huid het écht veel beter doet zonder al die vettige crèmes, maskertjes en andere toeters en bellen en ik er beter niet teveel op kan smeren. Ik geloof daarentegen wel in een goede reiniging; dat is wat mij betreft echt de basis voor een mooie, gezonde en zoveel mogelijk pukkelloze huid. Zelf ben ik natuurlijk iedere dag bezig met beauty en het testen van allerlei nieuwe producten en vooral op het gebied van gezichtsverzorging stel ik mezelf regelmatig de vraag of het nu echt allemaal werkt en doet wat het belooft.

Peperdure crèmes van merken als Chanel, La Prairie en La Mer, zijn die nu echt beter dan die van Dr. van der Hoog, Kruidvat of Hema? En al die anti-aging- en antirimpelcrèmes, zorgen die nu echt dat je er over 20 jaar vrijwel rimpelloos bijloopt?

De beauty question van deze week luidt dan ook: in hoeverre geloof jij dat gezichtscrèmes doen wat ze beloven en denk je dat de duurdere crèmes beter zijn dan de wat goedkopere?

10 reacties op “Beauty question van de week #17”

Nee, het maakt allemaal geen verschil. Er was een tijdje geleden een programma waarin Jetske van den Elsen die vraag voorlegde aan verschillende deskundigen op het gebied van huid. Zij stelden dat die crèmes eigenlijk alleen het vocht vasthouden dat zich al in je lichaam bevindt en dat het dus niet heel verkeerd is om te smeren, maar dat het ook verder niet heel veel helpt. Je kunt het programma hier nog terug kijken: http://www.beautyscene.nl/p/63641/vanavond_op_t.v._:_zijn_reclame_campagnes_voor_anti-rimpelproducten_misleidend

Goh, ze doen wel iets. Ik gebruikte vroeger nooit crémes en mijn huid had dan ook veel te lijden. Ik merk nu ik (bijna) dagelijks een dagcréme gebruik, mijn huid veel meer in opgeknapt. Ook bijvoorbeeld body butters ofzo op men benen doet wonderen want ik heb mijn huid verwaarloosd.

Ik weet niet of duurdere crémes meer efffect hebben, ik denk het eigenlijk niet of je moet echt PEPERDURE crémes kopen, daar zitten andere ingrediënten in (zoals doodgeboren foetussen enzo…) en is het dat wel waard om dat op mijn gezicht te smeren ? Nee dank je

Ik geloof niet dat duurdere per definitie beter zijn dan goedkope, dit hangt af van je huid. Het kan zo zijn dat (toevallig) die duurdere creme beter voor je huid werkt, maar het kan ook zo zijn dat net die goedkopere het beter doet.
Duurdere cremes kunnen wat innovatievere producten bevatten, maar dit betekent niet dat die creme altijd beter werkt.

ik geloof nooit iets van wat gezichtscreme’s etc. beloven, ze zullen voor sommige mensen best wat doen maar voor mij hoeft het niet XD.. ik ben opgevoed met het motto less is more qua make-up en crempjes en als ik nu naar mijn moeder kijk, die nooit vaak creme gebruikt heeft en nu alweer bijna 58 is, heeft ze echt een ontzettend goede huid voor haar leeftijd zonder alle creme XD

Ik ben van mening dat duurdere crèmes op zich wel hun werk doen, maar het vrij uitzonderlijk is dat ze effectief beter werken dan de goedkope versies. Dus als je het mij vraagt dan ga ik gewoon voor de merken die in de Kruidvat te koop zijn, en dan nog liefst eigen huismerk;) xoxo

Nee, ik geloof er niet echt in. Het is volgens mij veel meer erfelijk bepaald en afhankelijk van hoe je leeft. Mijn moeder is 71 (ik ben een nakomer) en je zou haar 45 ofzo schatten. Ze drinkt veel water, eet veel fruit en groenten maar heeft nooit crèmes gesmeerd. Hopelijk zie ik er op die leeftijd ook zo uit :p

Ik geloof niet in anti-rimpelcrèmes, die klinken gewoon echt als onzin. Wel denk ik dat gewone gezichtscrèmes helpen, mijn huidje is heel erg opgeknapt door een crème. En een crème hoeft helemaal niet duur te zijn, soms passen goedkope dingen gewoon beter bij je huid (Essence deed het prima bij mij).

Ik denk wel dat ik de meeste duurdere crèmes duurdere ingrediënten zitten en daardoor vaak ook betere werkstoffen. toch is dit niet altijd het geval. Ik heb onlangs een crème van Decubal geprobeerd en die toch best wel budget. Deze crème werkt super en helemaal voor mijn rode huidje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.