Categorieën
Beauty Make-up

Essence Colour Arts pigments op lippen

Losse oogschaduwpoeders en pigmenten, ik vind ze er altijd prach-tig uitzien maar tot een week geleden wist ik me er werkelijk geen raad mee. Het swatchen lukt altijd nog wel, maar zodra ik ermee richting mijn gezicht ga belandt het spul overal behalve op m’n ogen. Ik was daarom heel eerlijk gezegd ook een beetje bang dat ik weinig met de prachtige Essence Colour Arts pigments zou kunnen, maar er zelf nagellak en lipgloss mee maken gaat me gelukkig nog best goed af!

Voor het creëren van je eigen lipgloss heeft Essence de speciale Colour Arts Lip Base, oftewel een transparant glossje dat dient als basis. Je eigen lipkleur maken is eigenlijk heel simpel: je brengt eerst een laagje van de basisgloss aan en vervolgens dep je met je vingers of breng je met de Colour Arts Multi Tasker de pigments op je lippen.

Ik ben lekker een beetje gaan mixen en spelen met kleurtjes en voor ik deze op mijn lippen aanbracht heb ik ze eerst op mijn hand uitgeprobeerd. Natuurlijk hoef je de pigments niet perse te mixen en kun je ook slechts één kleurtje prima als lipkleur gebruiken.

Het eerste kleurtje dat ik mixte was een combinatie van 06 WOW it’s orange! en 10 Fairy dust, dat een mooie koraaloranje kleur werd. Een klein nadeel van het gebruik van de glitterige 10 Fairy dust vond ik wel dat werkelijk alles naderhand onder de glitters zat, m’n handen, gezicht, tafel, álles. Maarja, wie mooi wil zijn…..

Daarna ben ik nog aan het mixen gegaan met de 12 Miss piggy’s lollipop en de 09 Be my brightsmaid, de 11 Contton candy en de 12 Miss piggy’s lollipop en omdat deze laatste van zichzelf al zo’n mooie kleur heeft heb ik deze ook zonder te mixen rechtstreeks op mijn lippen aangebracht.

De Colour Base gloss vind ik persoonlijk best fijn in gebruik; hij plakt niet heel erg en heeft een lekker, licht fruitig geurtje. De pigments hechten er ook direct goed aan vast en tezamen verandert het in een prima gloss-achtige substantie. Wat ik een beetje jammer vind aan het gebruik van de pigments op de lippen is dat ze allemaal een nogal metallic-achtige glans over zich hebben waardoor een kleur al gauw een beetje ordinair en trashy wordt. Ik denk daarom ook niet dat ik de pigments snel als lipkleur zou dragen, maar ach het is wel heel erg leuk om een middagje lekker aan het mixen en matchen te gaan!

Q: Wat vind je van de pigments op mijn lippen? Heb je ze zelf al als lipkleur uitgeprobeerd?

16 reacties op “Essence Colour Arts pigments op lippen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.