Categorieën
Beauty Nagels

Essence Colour Arts pigments op mijn nagels

Van de week kocht ik een aantal van de spiksplinternieuwe Essence Colour Arts pigments en iedere keer als ik al die geweldige kleurtjes in mijn reviewmandje zag liggen schitteren begonnen mijn handen spontaan te jeuken om ermee aan de slag te gaan. Donderdagmiddag kon ik mezelf niet meer bedwingen en heb ik mijn bureautje leeggemaakt, een flink stuk aluminiumfolie neergelegd en ben ik lekker gaan kliederen, roeren en mixen met de Colour Arts pigments en de Colour Arts Nail Base!

Zoals ik donderdag in de review al vertelde zijn de pigmenten te gebruiken voor je ogen, lippen en nagels en ik had wel heel veel zin om mijn m’n eigen nagellakkleurtjes te gaan mixen en matchen. Ik ben begonnen met het mixen van een duo dat me wel een hele leuke combi leek, de roze 12 Miss piggy’s lollipop en de glitterige 04 Broadway starlet.

Voor het mixen van de pigments heb ik gebruik gemaakt van de zogenaamde Colour Arts Mixing jars, twee handige plastic potjes die Essence hier speciaal voor in het leven geroepen heeft. Eerst heb ik wat van de roze kleur in het potje geschud en daarna ongeveer net zoveel van het glitterige pigment erbij gedaan. De eerste keer moet je er een beetje op gevoel achter komen hoeveel poeder je moet gebruiken, ik had achteraf gezien veel te veel maar dat weet je dan voor de volgende combi.

Mix de twee pigmenten daarna even goed met elkaar (hiervoor kun je de speciale Essence Colour Arts Multi Tasker of gewoon een oogschaduwkwastje gebruiken) en voeg je vervolgens wat van de Nail Base aan het mengsel toe. Ook hiervoor geldt dat je eerst gewoon even moet uitproberen hoeveel je ervan nodig hebt, maar ik kwam er al gauw achter dat je hier best wel flink wat van moet gebruiken anders blijft de substantie heel dik en klonterig. Ik heb de Nail Base gewoon direct vanuit het flesje in het potje laten lopen en daarbij is het handig tussendoor wel regelmatig even te roeren zodat je goed in de gaten kunt houden of de substantie vloeibaar genoeg is of niet.

Roer het geheel daarna even goed door en als je denkt dat het klaar is kun je met het kwastje van de Nail Base op je nagels aanbrengen. Deze maak je naderhand gewoon weer schoon met nagellakremover en kun je dan zo weer voor een nieuw mengsel gebruiken.

Deze eerste combi vond ik meteen zó leuk, ik ben hier ook nog steeds het meest enthousiast over. De dekking van deze combi was echt uitstekend en de substantie ervan was gewoon net als echte nagellak. Top!

Het tweede kleurtjes dat ik heb gemaakt is een mix van de 14 Strawberry smoothie en de 09 Be my brightsmaid. Hiervoor geldt hetzelfde als de eerste combi hierboven: je schud van beide kleurtjes een beetje in de het potje, mixt dit even goed, doet er wat van de Colour Base bij en lakken maar!

Toen ik dit tweede kleurtje op mijn nagels aan ging brengen zaten er helaas wel wat oneffenheden in de lak, dus heb ik halverwege  nog een beetje extra Nail Base aan het mengsel toegevoegd. Hierna was de lak én beter smeerbaar én gaf een mooier en egaler resultaat.

De 14 Strawberry smoothie en de 09 Be my brightsmaid geven samen een mooi roestbruin kleurtje met een flinke metallic glans. Op de foto zie je wel wat bobbeltjes en oneffenheden, maar dat kwam dus doordat er net iets te weinig van de Nail Base door het mengsel zat.

De laatste combi die ik maakte is een mix van de 12 Miss piggy’s lollipop en de 09 be my brightsmade, wat een prachtige zalmroze kleur met een soort goudachtige glans geeft.

Doordat beide pigmenten van zichzelf een klein beetje shimmer en glans bevatten krijg je in de mix van deze twee ook een heel subtiel glittertje en net als bij de tweede combi een flinke metallic finish. Ik moet zeggen dat ik deze combi ook best geslaagd vind eigenlijk!

Ik ben bij voorbaat eigenlijk nooit heel enthousiast over doe-het-zelven met pigmenten, nagellak en noem maar op, wat vooral te maken zal hebben met het feit dat pogingen hiertoe bij mij negen van de tien keer mislukken. Wonder boven wonder kan ik het experiment met deze pigments eigenlijk best geslaagd noemen en ik ben er dan ook erg enthousiast over!

Q: Ben je zelf al aan de slag gegaan met de Colour Arts pigments? Wat vind je van mijn gemixte nagelkleurtjes?

21 reacties op “Essence Colour Arts pigments op mijn nagels”

Wauw, mooi! Het lijkt mij heel leuk om zelf je nagellak te kunnen ontwerpen, maar dan moet je wel aardig wat van die pigments hebben. En ik vind de metallicfinish eigenlijk niet zo mooi. Maar het geklieder valt me reuze mee!

Leuke kleurtjes heb je gemixt! Vooral de laatste vind ik heel erg mooi. Zelf heb ik al wel een aantal kleuren pigments in huis, maar heb het nog niet geprobeerd op de nagels. Wel heb ik het gister op mijn lippen geprobeerd en daar was ik al erg tevreden over.

ik vind dit erg leuk, maar waar is dit te koop???? de kruitvat bij mij in de buurt kent het niet eens….
waar hebben jullie het gekocht??
gr marischa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.