CategorieΓ«n
Beauty Make-up

Essence Colour Arts pigments

Op het moment dat het persbericht over de update van het Essence assortiment in mijn mailbox verscheen bewoog ik mijn muis als een malle richting het mailtje om ‘m als een speer te openen want ohhhh wat was ik benieuwd! Al die mooie nieuwe lakjes, nail art producten en oogschaduws, maar het waren toch vooral de Colour Arts pigments die mijn aandacht wisten te trekken. Eerder werd aangekondigd dat deze met een limited edition collectie naar Nederland zou komen, maar neehee ze bleken gewoon in het vaste assortiment te belanden, hooray!

De Colour Arts pigments zijn losse oogschaduws die in praktisch alle kleuren van de regenboog (20 stuks!) te verkrijgen zijn: 01 Studio 54, 02 Smell the caramel, 03 Box of chocolates, 04 Broadway starlet, 05 Star dust, 06 WOW it’s orange!, 07 Safety first, 08 Cop & copper, 09 Be my brightsmaid, 10 Fairy dust, 11 Cotton candy, 12 Miss piggy’s lollipop, 13 PapREDzzi, 14 Strawberry smoothie, 15 Pure love, 16 Blueberry muffin, 17 Dory in love, 18 Little mermaid, 19 Kiss the frog en 20 Black sparrow.

Het leuke van deze pigmenten is dat je ze niet alleen voor je ogen, maar ook voor je nagels en lippen kunt gebruiken en daarmee dus heel multifunctioneel zijn. Bij het Colour Arts assortiment vind je ook twee plastic potjes waarin je de pigmenten met elkaar kunt mengen, maar daarover later meer!

Als we Essence mogen geloven zijn de pigmenten allemaal uitstekend gepigmenteerd en hebben ze allemaal verschillende finishes zoals mat, licht glanzend, metallic en shimmery. De pigmenten komen in kleine potjes van 2,3 gram met een schroefdop en hebben bovenop 12 kleine gaatjes waarmee je de poeder kunt doseren. Op deze gaatjes zit ter bescherming een klein rond stickertje en ik zou deze niet weggooien, maar na gebruik gewoon weer terug op het potje aanbrengen zodat je zo min mogelijk kans op ongelukjes hebt.

Ik vond het echt enorm lastig kiezen met die 20 prachtige kleurtjes, maar heb uiteindelijk de 04 Broadway starlet, 08 Cop & copper, 09 Be my brightsmaid, 12 Miss piggy’s lollipop en 14 Strawberry smoothie meegenomen. Ik heb echt enorm veel zin om later deze week eens lekker aan de slag te gaan met de pigmenten op mijn ogen, nagels en lippen en zal mijn creaties en bevindingen dan natuurlijk ook zeker met jullie delen!

Essence heeft in ieder geval niets teveel gezegd over de pigmentatie van de Colour Arts pigments, want deze is echt booming! De kleurtjes hebben stuk voor stuk een hoog wauw-effect en ik ben dan ook echt heel aangenaam verrast door deze superleuke pigments!

De 04 Broadway starlet is direct een beetje een afwijkend pigment, want deze bestaat voor 100% uit rode, blauwe en zilveren glitters, glitters en nog eens glitters. Het is er eentje die meteen all over the place zit, maar gelukkig ben ik niet vies van een shimmertje meer of minder! De 08 Cop & copper heeft een mooie glanzende koperkleur met een heel subtiel glittertje, de 09 Be my brightmaid is prachtig off-white (mooi te gebruiken als highlighter!), de 12 Miss piggy’s reloaded is lekker shimmery knalroze met een blauwachtige gloed erdoorheen en last but not least de 14 Strawberry smoothie dat een vrij bijzonder roodbruin tintje heeft.

De Essence Colour Arts pigments zijn voor € 2,59 per stuk verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met een tweede Essence schap.

Q: Heb jij de Essence pigments zelf al geprobeerd? Wat vind je van de kleurtjes die ik je heb laten zien?

16 reacties op “Essence Colour Arts pigments”

Ik heb pigments voornamelijk gebruikt voor mijn ogen maar ik kreeg er zoveel last van met mijn lenzen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat met het mixen van de pigments.

Erg herkenbaar dat als je voor het schap staat dat het erg moeilijk is om uit alle kleurtjes te kiezen. Dat had ik vandaag ook. Ik had ze het liefste allemaal meegenomen, maar dat werd te prijzig haha. Ik heb het kunnen beperken tot 4 kleurtjes. Zelf heb ik ze nog niet uitgeprobeerd, dus ben er zeker wel heel benieuwd naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.