Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #19

Deze zomer was op BNN iedere zondagavond een speciale reeks van het programma Spuiten en Slikken te zien, waarin de BNN presentatoren de hele wereld over reizen en de meest bizarre dingen tegen het lijf lopen. Een paar weken geleden was Filemon in Venezuela, het land dat helemaal bol staat van de missverkiezingen en waar mooi zijn echt een beroep en way of living is. Filemon volgde een paar van de missen en ik heb met verbazing zitten kijken wat al die meisjes al niet doen om de titel Miss Venezuela in de wacht te slepen…

Missverkiezingen zijn echt een enorm ding in Venezuela en de meiden daar hebben gewoon een dagtaak aan hun uiterlijk en zijn met niets anders bezig dan er zo mooi en perfect mogelijk uit te zien. De titel Miss Venezuela betekent voor hen het begin van een internationale carrière als schoonheidskoningin, model, actrice of zangeres en hebben er werkelijk alles voor over om deze op hun naam te mogen zetten.

Zo volgde Filemon een werkelijk prachtig meisje die haar gezicht bij de plastisch chirurg een beetje bij ging laten spuiten zodat het allemaal perfect symmetrisch zou worden. Ook had ze al diverse ingrepen laten verrichten om aan de zogenaamde schoonheidsrichtlijnen te voldoen en dat terwijl ze van zichzelf al echt dropdead gorgeous was. Ze vertelde dat het daar heel gewoon om iets aan jezelf te laten doen en dat bijna iedere vrouw dat ook wel doet, men ziet mooi daar echt als beroep. De mannen daarentegen hoeven niet mooi en perfect symmetrisch te zijn aangezien hun belangrijkste taak is geld in het laatje te brengen. Tja, verschil moet er wezen, hè.

Tuurlijk, het is logisch dat in de wereld van missverkiezingen alles om schoonheid en uiterlijk draait, maar wat me bij de verkiezingen in Venezuela zo verbaasde is dat ze echt zo levensbepalend zijn en er eigenlijk niemand puur natuur is en daar ook totaal niet geheimzinnig over gedaan wordt. Haar, nagels, wimpers, neus, wangen, tanden, mond, ogen: aan praktisch alles is vanaf jonge leeftijd gesleuteld en dan denk ik: waar gaan die verkiezingen dan eigenlijk helemaal over?

Q: Wat vind jij van dergelijke missverkiezingen die voor meiden echt zo’n levensgroot ding (‘beroep’) zijn en hun uiterlijk helemaal op aan laten passen?

9 reacties op “Beauty question van de week #19”

Jakkes. Hoe kan zoiets nou je levensdoel zijn? Sowieso vind ik (bijna) alles qua uiterlijk een beetje raar als levensdoel. Je uiterlijk is tijdelijk en zodra je oud bent verlies je je schoonheid. Oké, iedereen is mooi, maar je begrijpt wel dat je op je 20e mooier bent dan als je met rimpels en grijze haren rond loopt.
En verkiezingen ben ik ook tegen. Een wedstrijd wie het mooiste is? Dafuq? Iedereen is mooi? Daar kan je niet om strijden, wat mij betreft vind ik dit echt erg.. bah. Leuke vraag om over de praten Chantal. 🙂

het ligt er echt aan hoe jong de meiden zijn die iets gaan laten doen om er ‘mooier’ van te worden. als ze volwassen zijn is het hun eigen keuze en verantwoordelijkheid en is iedereen vrij in doen en laten wat hij/zij wil :3

Weet je wat het is. In landen als Brazilië en Afrika ligt er meer druk op de schouders van de meisjes. Als ze namelijk niet winnen hebben ze geen geld en kunnen ze hun familie of zelfs hele dorp niet meer financieren. Voor nederlanders die meedoen is het meer ‘voor de leuk’. Maar voor anderen is het echt een baan waar ze heel wat tijd en geld in moeten investeren.

Ik vind het verboden zou moeten zijn dat er aan gesleuteld is. Geen botox of enig andere injectie. Gewoon pure beauty. Liever zelfs niet al die fake eyelashes of extensions. Dat wat het meisje zelf heeft, meer niet!

Ik vind het zelf wel heel erg als vrouwen/meiden kiezen voor de plastische chirurgie om “perfect” te worden. Ook al het gaat om miss verkiezingen vind ik het nog erg als ze daar voor kiezen. Als het echt om medische redenen gedaan wordt is het een ander verhaal, maar om mooier of perfect te worden vind ik niks. Gewoon tevreden zijn met wie je bent. Ook vind ik het niet echt passen bij een miss verkiezing, want het gaat juist om natuurlijke schoonheid en dat is het op deze manier totaal niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.